dissabte, 20 d’octubre del 2007

Barris en lluita


1 comentari:

Anònim ha dit...

Èxit de la manifestació en defensa del CSA Can Vies
Es suspen el judici contra el CSA fins al proper gener

Prop d’un miler de persones s’han manifestat aquesta matí pels carrers de Sants en defensa del CSA Can Vies per demanar que TMB, empresa que detenta la propietat de l’immoble, aturi la demanada que ha interposat contra el CSA.

A les 12 del migdia, la Colla Bastonera de Sants i els Diables de Sants donaven el toc de sortida de la manifestació, que durant més de dues hores ha recorregut els carrers d’aquest barri de Barcelona. Entre els i les assistents a la marxa hi havia aquestes i d’altres entitats culturals del barri, així com també hi eren presents nombroses persones dels diferents col•lectius afectatas per les remodelacions urbanístiques del barri. Pancartes contra la construcció de la Torre Malaia al carrer Sant Antoni, membres de la Plataforma pel Soterrament de les Vies, de les associacions de veïns i veïnes del barri i membres de col•lectius i entitats d’altres barris i pobles han acompanyat la marxa.

En el seu recorregut, encapçalat per una pancarta a la que es podia llegir “Aturem la Demanda, Can Vies és del Barri”, la manifestació s’ha aturat davant de la seu del Districte de Sants-Montjuïc on s’ha llegit un comunicat criticant la gestió de l’Ajuntament en matèria de política urbanística i en relació els espais pels joves. També s’ha exigit a l’Ajuntament què, en tant que responsable de l’empresa Transports Metropolitans de Barcelona, retiri la demanda que aquesta empresa té interposada des del 12 de maig del 2006 contra el CSA Can Vies. Un Centre Social que amb més de deu anys de vida i activitat al barri de Sants ha demostrat ser un espai de referència tant polític com cultural i social pel jovent i pel teixit asssociatiu d’aquest barri.
Al llarg de tot el recorrehut s’han cridat consignes, enganxat cartells i realitzat murals que denuncien el model de desenvolupament i transformació urbanística que es practica tant al barri de Sants, amb les remodelacions que comporta l’arribada del TAV a Barcelona per Sants, com a la resta de barris de la ciutat, tenint un exemple proper en el cas de les cases barates del Bon Pastor.

La marxa ha finalitzat amb un parlament des del terrat del CSA que ha recordat que el judici previst pels propers dies 25 i 26 d’octubre a l’Audiència Provincial de Barcelona s’ha posposat fins al proper gener. En aquest parlament han participat una membre de l’Assemblea del CSA i un representant del Plataforma de Suport al CSA Can Vies, que ja agrupa a més d’una vintena d’entitats i associacions del barri i de la resta de la ciutat.

CSA Can Vies

Més informació:
www.barrisants.org