dissabte, 19 d’abril del 2008

Jornades KRAX ::: Autonomia a la ciutat

COMUNICAT DE L'ASSEMBLEA EN DEFENSA DE L'ALZINAR



El dijous a les 6.45h. vint ecologistes hem entrat al Parc d’Atraccions del Tibidabo

Cinc ens hem enfilat a varies alzines. Els nostres companys han avisat a totes les plataformes en defensa del Tibidabo i Collserola, veïns i entitats adherides a la causa de la defensa del alzinar, que s’han mobilitzat.

A partir de les 7.30 s’havien concentrat molts ciutadans i mitjans de comunicació a la Plaça del Tibidabo, així com nombrosos efectius de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d’Esquadra.El portaveu de l’Assemblea ha fet declaracions explicant el motiu d’aquesta acció, que no és altra que el rebuig popular a qualsevol atemptat contra el medi d’aquest enblemàtic cim del Parc de Collserola i demanar a l’hora l’aturada de la tala de l’alzinar i la retirada del projecte de la muntanya russa.

A mig matí la Direcció del Parc d’Atraccions ha improvisat una roda de premsa, repartint una declaració, a les que seguidament responemL'informe que B:SM presenta per a defensar la tala ha estat rotundament rebatut per dos informes (Febrer 2007 i Febrer 2008) de l'eminent biòleg, Dr.Josep Vigo, membre del Institut d'Estudis Catalans, els quals tenen el total suport la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona. Segons aquests i 7 informes més, qualifiquen aquest alzinar com un ecosistema únic en la vessant solana del cim del Tibidabo i catalogat en la Llista d'Hàbitats d'Interès Comunitari de la UE (LIC), i en la Llista Corine de Catalunya com: Alzinars i carrascars catalano-occitans.

Malgrat que l'Ajuntament insisteix que només es talaran 58 alzines, seran un total de 200 les alzines greument afectades doncs només les 109 pilones de formigó armat de 3 tones cadascuna, que són la base de la muntanya russa, arrasaran gran nombre d'alzines, la resta quedaran greument danyades en les seves arrels, perdent així la nostra ciutat tot un ecosistema. Sobre les que afirmen que seran trasplantades, segons els biòlegs és del tot improbable que una alzina centenària sobrevisqui a un trasplantament. Quant a la plantació de 190 arbres creiem que el decrèpit estat actual de la replantació feta l'any passat amb motiu de la instal·lació de l'atracció Pèndol desacredita aquestes actuacions. La legalitat en la que basen tot el seu projecte (Pla General Metropolità) és predemocràtica (1976). Els problemes mediambientals d’avui fan imprescindible un replantejament d’aquest cos legislatiu i totalment anacrònic, així com la participació real i la corresponsabilitat ciutadana. Per altra banda veiem com al ple municipal, la minsa democràcia és engolida per les ”empreses municipals“ que tiren pel dret sense comptar amb la majoria i amb el rebuig clamorós de la ciutadania. Aquest alzinar centenari és únic i insubstituïble en el vessant assolellat del cim Collserola i posseeix el seu propi ecosistema.

No poden coexistir el valor ecològic, social i emblemàtic i sobre tot pedagògic d'aquest alzinar, amb una tan devastadora atracció. El termini de resposta dels recursos administratius venç el pròxim 26 d'abril, per tant els terminis no estan sent respectats. No es tracta només del gravíssim fet de talar 30 o 200 alzines centenàries i catalogades sinó que és un pas més per part de les insostenibles i anacròniques polítiques de gestió del territori i la prepotència de les “nostres autoritats”. És per això que aquesta acció de resistència l'hem portat a terme en una aliança de diferents grups locals involucrats en la defensa de Collserola. Són molts els espais afectats de la Serra als quals el retalls del projecte de Parc Natural són del tot insultants i per això hem decidit unir les nostres forces per a protegir la Serra de més agressions. Són moltes les lluites, reunions i els processos de “participació”, fruit sempre de la pressió de la societat civil, en las que hem constatat la perversitat de les lleis urbanístiques. Hem vist passar sòls qualificats de zona verda a equipaments i com, en aquestes amb caràcter assistencial, s’han construït vivendes. Tot indica que la pressió vers les zones naturals de Collserola viu una gran ofensiva per part d’aquells que haurien de garantir el seu futur. En uns moments crítics d’alerta nacional per sequera, es fa del tot injustificable la devastació d’aquest alzinar doncs és per tots sabut que els boscos atreuen les pluges, retenen humitat i regulen el clima. És doncs també una qüestió de salut pública.

Amb quina credibilitat podem demanar solidaritat d’altres comarques quan aquí, al Cim de Collserola devastem els nostres propis recursos? L'objectiu de detenir la tala d'arbres en el dia d'avui s'ha assolit. Amb aquest acte simbòlic hem demostrat a la resta de ciutadans que hi ha persones compromeses disposades a realitzar accions per tal defensar Collserola de forma decidida , i animem a tots a participar de forma activa en pro d’un futur comú en harmonia amb la natura.

ASSEMBLEA EN DEFENSA ACTIVA DE COLLSEROLA
Tibidabo, 17 d’abril 2008

http://www.collserola.org/index_tibidabo.html

divendres, 18 d’abril del 2008

La Barceloneta se resiste a convertirse en un circuito para turistas

La Barceloneta i la llei de barris

El Besòs i la Barceloneta, al pla d'ajuts als barris

Redacció diari AVUI

L'Ajuntament de Barcelona presentarà els barris de la Barceloneta i el Besòs-Maresme a la cinquena convocatòria d'ajuts del govern per rehabilitar barris. El regidor d'Urbanisme, Ramon Garcia-Bragado, va donar ahir a conèixer els dos barris que optaran als ajuts que financen, al 50%, el govern català i l'Ajuntament.

En el cas de la Barceloneta, els ajuts se solaparan amb el pla de reforma dels quarts de casa, que hauria de començar aquest mandat municipal i que acumula ja anys de retard pel rebuig veïnal. Els veïns dels dos barris han pogut afrontar un procés de participació per enviar-hi suggerències que ha durat un mes i mig. Les comissions de seguiment, però, encara estan en marxa quan el consistori ja ha quasi enllestit els projectes de reforma.

Més sobre la Barceloneta i la llei de barris en el País i en el Periódico de Catalunya

Carta oberta al Hereu per la tala de l'alzinar del Tibidabo (animeuvos a escriure!)


Per en Jordi Hereu

De nou la força dels diners s'ha imposat sobre la naturalesa. Em refereixo evidentment a la tala de l'alzinar del Tibidabo. No tenen vergonya. Cap dels seus arguments tenen cap mena de validesa en el món actual i la història els jutjarà. No necessitem ni volem cap muntanya russa dalt de tot de la muntanya emblemàtica del Tibidabo, només contribuïrà a que la gent pugi en cotxe a la muntanya per gaudir d'un element artificial, i no de la naturalesa en si (arbres, plantes, paisatge i d'altres essers vius). No em val el seu argument de que replantaràn les alzines i que en plantaràn més. Ho poden fer igualment sense tallar les que ja hi ha i encara en tindrem més. La democràcia autoritària arribarà al seu final tard o d'hora, potser ja no hi serem, però en el futur mai mes es pendran decisions com aquesta (però n'hi ha d'encara més greus)

Pot reemplaçar, sr. Hereu, els anys de creixement de les alzines, i del medi natural que hi ha al seu voltant? La resposta es no. Doncs llavors no s'apressuri en destruïr-ho.

Molts dels que viuen mereixen morir y molts dels que moren mereixen viure. Pots retornar la vida? Doncs llavors no t'esforcis en dispensar la mort, doncs ni els mes savi coneix la fi de tots els camins.(SA I, 2)

De part d'algú que no el votarà mai, ni votarà mai a cap partit politic d'esquerres, ecologista i de debò

Escriu al Alcalde

Quatre activistes de l'Assemblea en Defensa Activa de Collserola s'han enfilat aquest dijous al matí a les alzines del parc d'atraccions del Tibidabo per evitar-ne la tala, segons ha informat una portaveu d'aquesta entitat Llegir

dijous, 17 d’abril del 2008

NOVA REGULACIÓ DELS APARTAMENTS TURISTICS

Ordre i transparència. Són les consignes bàsiques de l'ajuntament per regular el pròsper sector dels apartaments llogats per dies a turistes a Barcelona. A falta del decret de la Generalitat que permeti fixar una normativa definitiva, l'ajuntament ja té enllestida una mesura de govern que avui presentarà i que obliga els que vulguin donar ús turístic a les seves vivendes a obtenir una llicència provisional mitjançant un comunicat. Aquells que no es legalitzin podran pagar sancions de fins a 30.050 euros i ser precintats, mentre que els que generin molèsties podran ser castigats amb multes de 1.800 a 15.000 euros.
El cas de Ciutat Vella, que concentra el 41% dels pisos amb usos turístics de la ciutat, serà molt més restrictiu. Només es podran regularitzar els 669 que ja estaven inscrits al registre de la Generalitat i van sol.licitar la llicència de canvi d'usos --segons va indicar el pla d'usos del districte-- abans del 2007.

Llegir article

Entrevista a Eva Fernández

Aquí os portem una entrevista realitzada perl diari el Punt a la nostre veïna Eva Fernández elegida per segon mandat com Presidenta de la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona

Entrevista

dimecres, 16 d’abril del 2008

L'ASSEMBLEA DE CONDUCTORS/ES ACCEPTA EL PREACORD I ES DESCONVOCA LA VAGA


Avui, dimarts 15 d'abril, els conductors/es hem demostrat una vegada més que estàvem disposats a secundar massivament la mobilització pels dos dies, a pesar dels serveis mínims que més aviat podien cridar-se màxims.

Hi ha hagut molt pocs esquirols i l'Assemblea, que podia disminuir en nombre per la quantitat de companys i companyes que estaven realitzant el seu servei mínim, ha desbordat totes la previsions.

Al voltant de 1.500 conductors/as ens hem reunit en Cotxeres de Sants. L'Assemblea, on s'ha explicat el contingut del preacord i on han intervingut al voltant de 20 companys que han sortit a donar la seva opinió, a favor i en contra del preacord, s'ha seguit amb molta serenitat a pesar d'arrossegar un conflicte des de fa gairebé mig any.

Els conductors/es reunits en Assemblea hem decidit acceptar el preacord sempre que la direcció deixi sense aplicació els expedients sancionadors i, d'aquesta manera, tornar al treball a partir de matí dimecres 16 d'abril.

Aquí baix podràs trobar el preacord acceptat. Et recordem que demà, dimecres 16 d'abril, es va a realitzar igualment la manifestació a les 20h en Plaça Universitat.

En aquest cas, serà per a agrair a tot el món que ens ha ajudat en aquest conflicte.


ACORD SIGNAT

Estan talant les alzines del Tibidabo!!!


Comença la tala d'alzines al Tibidabo abans del termini legal estipulat


La Plataforma SOS Tibidabo ha portat la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya la tala d'alzines de la muntanya del Tibidabo per considerar que l'Ajuntament de Barcelona, que preveu construir allà una nova muntanya russa, ha iniciat els treballs abans del termini legal. La portaveu de SOS Tibidabo, Francesca Graells, ha explicat aquest dimarts que la plataforma veïnal ha denunciat davant la Fiscalia que els treballs de la tala de les alzines centenàries s'ha iniciat abans del 25 d'abril, data programada per al començament dels treballs, segons les mateixes fonts.

Llegir article

dimarts, 15 d’abril del 2008

Presentació documental "Per un ascensor"


Benvolgut/es veí/es de Barceloneta,

Dijous que ve 17 d'abril, a les 19hrs en la Facultat de Geografia i Història de la UB (Raval), presentarem el documental "Per un ascensor" que realitzem un grup d'estudiants del Màster d'Antropologia Visual d'aquesta facultat. Aquesta presentació es realitzarà com part d'una activitat final del Màster, on es projectaran altres treballs i haurà espai per a comentar i debatre el visionat

Més d'un miler de persones marxen al Tibidabo


Per les agressions a Collserola hagudes i per haver i la declaració de parc natural que no garantitza una protecció real de la serra, es va convocar un marxa popular. Ahir diumenge 13 es va fer la marxa per Collserola que va reunir un miler de persones que van venir a peu des de diferents punts de la serra (Vallès, Barcelona i Baix Llobregat) confluint al cim del Tibidabo.

La Marxa va ser convocada per la Plataforma en Defensa de Collserola i s'hi van sumar diverses entitats ecologistes, veïnals, col·lectius en lluita i agrupaments escoltes i esplais.

Es va arribar al cim al migdia, on un cop reunides totes, es va llegir un manifest i després es va fer un teatre explicant el paper de l'administració i d'altres actors de la serra.

Les pancartes de la marxa mostraven l'ampli ventall de grups en defensa de la serra i que mostren el seu rebuig a diferents projectes previstos o en marxa com el Pla Caufec, el Túnel d'Horta, incineració a la cimentera Cemex (St Feliu), tala de l'alzinar del Tibidabo, centre direccional de Cerdanyola, urbanització de la rierada de Molins, etc.
Alguns dels lemes que es van cridar va ser "Collserola Parc Natural, Prou retallades" "Collserola, ni un pas enrera" "Collserola verda, polítics a la merda".

Hi va haver presència policial, concretament tres furgonetes de mossos d'esquadra. Tot i que no es van deixar veure pels marxistes.
Al final la gent de la Vall de Can Masdeu va organitzar un pica pica a l'alzinar que volen talar per l'ampliació del Parc d'Atraccions del Tibidabo.

Situació dels espigons de Barcelona


Durant les últimes setmanes les negociacions amb l'ajuntament de Barcelona han anat progressant però no el suficient. L'A.C.S. (Associació Catalana de Surf) ha presentat a l'ajuntament de Barcelona una proposta tècnica de modificació del projecte actual realitzada pel nostre company Raül Baldirà. Es tracta d’una proposta que intenta modificar el projecte actual per tal que la platja de la Barceloneta generi onades surfejables de qualitat.

També lluitem perquè la resta de les platges del litoral barceloní no quedin tancades per un mur submarí de 2,5km, el qual augmentaria els índexs de contaminació de les aigües i anul·laria totalment la pràctica dels esports nàutics.

El proper diumenge 27 d’abril, SurfCatalunya convoca el tercer acte reivindicatiu a les 11h del matí, a la platja de Bogatell.

Per dur a terme totes les activitats del dia de la manifestació, obrim la compta de SurfCatalunya.

Tots els ingressos seran destinats a la manifestació. Qualsevol quantitat serà benvinguda. Concepte: “MANI”

2013 0692 82 0202693664 Caixa de Catalunya

Per més informació: www.surfcatalunya.com

dilluns, 14 d’abril del 2008

BCN WEEK (NOVIEMBRE 2007)

V.E.I
VÍCTIMA
ESPECULACIÓN
INMOBILIARIA

LA FATXA: NUESTRO ENFERMO IDIOMA. LECCIONES DE LENGUA: LA FORMA "ING" (ISOLDA DOSRIUS DÉULAFEU)

¡Queda tanta guerra con el catalán! Tanta guerra para proteger mi idioma y los señores del ayuntamiento son los primeros en traicionar nuestro menospreciado idioma que es maltratado a lo largo de todo el mundo. Está traicionando a nuestro enfermo idioma que está en todas las listas de legados históricos en peligro de extinción. Bicing! BiCiNg?? Sí señores políticos, quizás tengáis el mal "bici" (o hábito...) de vendernos por cuatro duros (no euros, quatre duros dels d'abans) al turismo barato de cantimplora, de pa sucat amb oli -como mi abuela diría-. ¿Acaso no existen suficientes palabras en catalán para bautizar tu buena idea? Excelente idea para incrementar la tesorería del ayuntamiento. Sois muy, muy inteligentes... Primero, el área verde (y la azul); segundo, la Nova Ordenança sobre el comportamiento de los ciclistas, que les está motivando a dejar su transporte ecológico en casa (¿dónde van a aparcarlas?); y tercero: ¡puedes usar el servicio del BiCiNg! ¡Por supuesto! Pero las arcas de BCN no son el problema...

Sois inteligentes para hacer dinero pero no para usar nuestra encantadora lengua, o para ser creativos. ¿Qué os parece "Roda!"? ¿Y "Respira, allibera't i pedala!"? Nooo, es más fácil añadir la forma -ing a nuestras palabras, ¿o no es así? Posiblemente creáis que el inglés es muy fácil y que la gente es idiota... Tantas hòsties i vinagre diciendo: parla català, publicando la "Guia; Què faig si vaig a un restaurant i no m'atenen en català?". Papi, dime, ¿tengo que irme a otro restaurante? ¿O denuncio a este trabajador con un miserable sueldo mileurista? Papi, dime algo por favor...

Pero no, ¡ilusa de mí! Usais BiCiNg por las letras en rojo y en negro, ¡para que se pueda leer BCN! ¡Nuestra cosmopolita ciudad! ¡Ridículo! ¿Qué pensarán los ingleses? ¿O cualquier persona que tenga una sólida base de inglés? Creo, pobre de vosotros, creo que sois aquéllos que todavía creen que "footing" es una palabra inglesa, como "zapping"... mais non, monsieurs!! Mais non! Estas palabras sólo son usadas en España: ¡ésa es la cuestión! Pero, ¿qué podemos esperar de un país que tiene empresas que se llamen "Vueling"? ¿Que usa "puenting" en puesto de "tirar-se daltabaix d'un pont lligat amb una corda"? Nada bueno, culturalmente hablando, ¡por supuesto! ¿"Vueling"? Was ist das? Es una empresa española fundada en Barcelona. ¿No tenían otra mejor idea que usar una palabra híbrida entre español e inglés en puesto de haber puesto algo en catalán? Entonces, ante esta situación, es cuando decido ir a la iglesia y rezar por vosotros, políticos y personas que tenéis el poder:

"Padre nuestros, que vivís en los cielos, santificados sean vuestros nombres, venid a la calle y escuchad a la gente. No nos robéis el pan nuestro de cada día con los impuestos indirectos y, sobre todo, no mezcléis, por favor, no mezcleis tocinos con velocidades"

No manchéis mi lengua mezclándola con la mitad de palabras inglesas. Si queréis utilizar el inglés, ¡hacedlo! ¡Pero sólo hacedlo! No construais semi-híbridos, palabras sin personalidad. Por favor, padres nuestros, que vivís en los cielos, no vendáis mi lengua materna. ¿No habéis tenido suficiente con vender mi ciudad? ... D'esquerres havien de ser...

diumenge, 13 d’abril del 2008

Nou fracàs en la negociació amb TMB. La vaga Indefinida es fa inevitable!


Els conductors d'autobús deixaran de nou a la ciutat sense servei dimarts que ve

AGÈNCIES, 11/04/2008. BARCELONA.-

Dimarts que ve Barcelona tornarà a quedar-se sense autobusos municipals. Així ho han garantit els representants dels sindicats de conductors, qui han constatat el fracàs en els contactes d'aquest mateix divendres amb l'Ajuntament.

El president del comitè d'empresa, Saturnino Mercader (CGT), ha indicat que Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) els ha anunciat que en la reunió del pròxim dilluns durà una "proposta finalista" sobre la implantació dels 30 minuts de descans diari, la reducció d'hores i els dos dies festius a la setmana.

Mercader, no obstant això, s'ha mostrat "poc esperançat" que la proposta empresarial compleixi les expectatives dels conductors d'autobusos de Barcelona, si bé "hem d'esperar" a conèixer-la, ha precisat.

També ha informat que, tant si s'arriba a un acord com si no és així, els conductors pararan dimarts que ve dia 15 per a celebrar una assemblea informativa en la qual adonar de les últimes converses amb l'empresa i anunciar, si així el decidien, que comencen la vaga indefinida amb la qual van amenaçar.

La manifestació prevista per al dia 16 també segueix convocada, ha precisat el representant de CGT, "perquè, si arribem a un acord, volem agrair a la ciutadania la seva paciència".

Sabotatges en les màquines de validació

Trenta màquines validadores de bitllets dels autobusos de TMB van aparèixer aquest divendres al matí sabotejades, segons ha informat l'operador en un comunicat.

L'empresa considera que es tracta d'una "acció planificada i presumiblement connectada amb la convocatòria de vaga" indefinida a partir del pròxim dimarts 15 d'abril.

Els sabotatges van tenir lloc a partir de les 7.50 hores del matí, tots en vehicles que estaven en circulació en diferents punts de la ciutat. En la majoria d'ocasions, les màquines validadores es van inutilitzar amb la introducció de substàncies en el seu interior, com adhesiu o sucre.

Hereu vol evitar perseguir els apartaments turístics

La regulació dels apartaments turístics que l'Ajuntament ha negociat amb els empresaris i que presentarà al plenari de divendres que ve no serà gaire restrictiva per no espantar el sector. El consistori considera aquesta activitat econòmica vital per a la projecció turística de la ciutat, i per això s'ha proposat el difícil objectiu de combinar els drets dels veïns amb els dels empresaris. "Si anem a un procés de victimització es provocaria el retorn a l'economia submergida", va alertar ahir el portaveu, Jordi William Carnes, als grups de l'oposició davant el seu requeriment que es posi fi al buit legal actual.

Llegir article