diumenge, 21 d’octubre del 2007

Barris en Lluita











El dissabte 20 d’octubre a les Jornades de Barris en Lluita s'ha presentat el document de treball:


*a Barcelona la participació canta!*

Entre un grup vinculat a diferents lluites veïnals, s'ha elaborat l'anàlisi d'alguns processos participatius a diferents barris de Barcelona, així com una recepta participativa i un manual de defensa, entre altres.

Pretén ser una eina de debat que pugui ser criticada i repensada per tota la gent que ha patit processos semblants i, així, poder posar en comú idees i estratègies de cara al futur.


1 comentari:

Anònim ha dit...

Trobada contra l'especulació





El forat de la vergonya, al barri de la Ribera, al districte de Ciutat Vella, va ser escenari ahir d'una trobada dels moviments socials més reivindicatius, de diversos indrets de Barcelona. La reunió es va iniciar amb festa i paella, i a la tarda es va celebrar una assembla amb l'objectiu de constituir una plataforma contra l'especulació que concentrés els diferents grups per tal de fer-se sentir en la seva lluita i coordinar accions. La falta de comunicació entre els grups, la impotència davant l'administració i les crítiques a les associacions de veïns oficials van ser alguns dels temes que es van tractar en la trobada, en què van participar veïns del Bon Pastor, de la Barceloneta, d'Esplugues del Llobregat –on s'està portant a terme el pla Caufec– i de Can Ricart, al Poblenou, entre altres.

Aquesta no és la primera vegada que s'intenta organitzar una plataforma contra l'especulació a Barcelona. Així es va recordar ahir en la trobada a Ciutat Vella, si bé també es va afegir que cada vegada són més els grups socials que neixen arreu de la ciutat contra plans urbanístics, per la qual cosa cal canalitzar la feina. Els assistents a l'acte van apostar per comunicar-se les accions i les tasques a través d'internet i correus electrònics, i enfortir l'intercanvi d'informacions.

El Punt