dissabte, 9 de juliol del 2011

Escrit de l'avv l'òstia i la PADB juliol 2011 al diari del barri

Amb la calor d'aquest estiu i la que se'ns ve damunt, podríem recuperar la imatge de Barcelona com la rosa de foc: serà aquest estiu quan s'aprovin les retallades (si no ho impedim abans) per a sanitat, educació, serveis socials; quan s'aprovi la llei omnibus; i com cada estiu, seguirà sent l'estiu en què el barri s'omple d'apartaments turístics. És a dir, seguirem sofrint les conseqüències que l'administració pública prioritzi els negocis (els apartaments turístics) als drets fonamentals (el dret a l'habitatge). Però també és un estiu que es presenta més actiu que uns altres en aquests temes: l'amenaça d'ERO de 194 persones en el Parc Salut Mar (al com pertany l'Hospital del Mar) no està agradant a molts treballadors, i tampoc a usuaris. Suposarà una reducció de la qualitat del servei, i dels recursos destinats al que molts tenim com el nostre hospital, el qual a més, té serveis que complementen els del CAP. I per això també des de l'assocació (juntament amb l'assemblea d'indignats de la Barceloneta) estem mobilitzant-nos per evitar que s'apliqui l'ERO. La sanitat és una cosa de tots, és important que ens moguem, ens informem, i diguem clarament que no volem les retallades; perquè no és cert que no hi hagi diners, sinó que està mal repartit. Tots anem a l'hospital per a una cosa o una altra, i sabem que és necessari que no es redueixi el pressupost, ja que molta gent del barri no es pot permetre una mútua per solucionar els “problemes de salut urgents”.




A l'estiu fem servir més el carrer, però també hi ha més terrasses: demanem als comerciants que, com a mínim, respectin els metres quadrats que els ha concedit l'ajuntament; mentre alguns respecten el nombre de taules i l'espai que pot ocupar la terrassa, uns altres cada vegada s'apropien més del carrer. I el carrer és espai públic, on ens trobem sense haver d'estar obligats a consumir.

Per això mateix, durant l'estiu hi haurà activitats al carrer, sembla que hi ha molts grups al barri que volen aprofitar per passar les tardes al fresc i alhora, enriquir-nos els veïns del barri compartint coneixements i experiència. Estigueu atents, que s'anunciaran les activitats i segur que les gaudiu.
Des d'aquí volem felicitar a la Plataforma del CEIP Mediterrania, però també a tot el barri, perquè sembla que la lluita pel col·le pot arribar a bon port després de dos anys de lluita... Com sabeu, un grup que va aportar a aquesta lluita el que sap fer és Poker d'Asos (el grup de hip-hop de l'institut Salvat Papasseit), i sembla que aviat trauran el vídeo de “4 anys de silenci” que parla sobre el CEIP Mediterrania i els barracons. Aquests joves músics també estan preparant la presentació de la seva segona maqueta, i com no, la volen presentar al barri. Els desitgem molta sort, i des d'aquí els oferim la col·laboració que puguin necessitar, i estem segurs que molta més gent i entitats també voldran aportar i col·laborar en aquesta presentació (que estem impacients per veure).


Per acabar, com dèiem, vénen temps difícils; les retallades als serveis socials que ja estan saturats i desbordats, no poden sinó suposar la condemna de famílies del barri a la pobresa. Per això, no ens quedarem de braços creuats, creiem que és necessari sortir al carrer per defensar els drets del veïns, els nostres drets, i que, com diu el 15M, “això acaba de començar”.

I com ve l'estiu, recordeu les comunitats de propietaris: si no voleu apartaments turístics en les vostres escales: acordeu-vos de canviar els estatuts de la comunitat de propietaris i posar que no permeteu que s'habilitin “*habitatges d'ús turístic” a l'edifici. Si voleu que us expliquem com fer-ho, no teniu més que preguntar. I continuem recollint denúncies sobre apartaments turístics al barri!
Us recordem que podeu fer-vos socis de l'Avv l'Òstia, que, com el seu propi nom indica és una associació de veïns; i sense els veïns, no som gens :)

L'associació està oberta cada dimarts i dijous de 18 a 20 i...

Veuen! Cada dimarts a les 20 en la c/Pescadors assemblea de la PADB i l'avv l'òstia. (fes-te soci/a:)

I els dimarts i dijous de 18 a 21 en *Pescadors 49. pdefensabarceloneta@yahoo.es avlostia@hotmail.com labarcelonetaambelaiguaalcoll.blogspot.com/
#barceloneta

apunta els teus videos al canal del barri: vimeo.com/barceloneta
facebook.com/labarcelonetarebel http://www.facebook.com/seglexxbarceloneta
https://picasaweb.google.com/bcntafotomaton/

dimarts, 5 de juliol del 2011

Concentració per una sanitat pública i de qualitat

Dimecres 6 de juliol a les 11 a les portes de l'Hospital del Mar.

El dret a la salut està per sobra de la rendibilitat econòmica.

Les retallades a sanitat ens ataquen a tots.


pots imprimir i difondre aquesta informació als teus veïns