dijous, 18 d’octubre del 2007

Bon Pastor resisteix!


La jornada de hoy 17 de octubre de 2007 en Bon Pastor ha sido bastante tranquila. Desde las 8 de la mañana se han ido pasendo por el barrio varios coches de los mossos y de la guardia urbana. También hemos contado con la presencia de un coche de secretas que estaban aparcados frente a las casas vigilando los movimientos de los vecinos y de las personas que estabamos apoyando.
En uno de los coches iba un tipo trajeado que seguramente sería abogado del instituto de urbanismo del ayuntamiento de Barcelona. Pero no ha tenido la valentía de bajarse del vehiculo.

A partir de hoy el ayuntamiento podía desalojar, sin haberlo notificado a los vecinos ni a la abogada, ya que se ve que al ser propiedad pública y al considerarles ocupantes sin titulo podian ejecutar el desalojo en cualquier momento. El dia de hoy nos ha servido para poder presentar un recurso al juzgado y ahora tenemos que esperar una respuesta del juez, por lo que tememos que hasta que no pase eso, el ayuntamiento pueda desalojar ilegalmente, pese a que tuviera que pagar indemnizaciones por ejecución de desalojo indebida.

La situación entonces es resistir en las casas, haciendo concentraciones estos dias a las 8h en las Casas Baratas, como mínimo hasta que el juez acepte el recurso.

Así que hasta que no hayan novedades os necesitamos.
Concentración mañana a las 8h en las 4 casas de Bon Pastor.
Sant Andreu L-1

Las Casas Baratas de Bon Pastor se encuentran cerca de La Maquinista, en el margen del rio Besòs.

Salut i resistència!!


Així recull El Periódico el desallotjament de ahir del centre social Ruïnamalia

1 comentari:

Anònim ha dit...

Rueda de prensa ante la ilegalidades y la corrupción

Amb motiu de la nova amenaça de desallotjament il·legal a la primera fase de cases barates de Bon Pastor, convoquem a una RODA DE PREMSA informativa per explicar la situació actual del problema El contenciós administratiu pel qual s'ha estat esperant sentència durant tots aquests mesos ha estat desestimat pel jutjat avui al matí, sense permetre ni que s'arribés a judici.

Això vol dir que, tot i reconeixer la legitimitat de les seves demandes, formalment el jutje dona poders a l'ajuntament perquè executi el desallotjament i l'enderroc de les cases.

L'ajuntament ara té una nova arma, un permís de desallotjament, que possiblement utilitzarà de forma il·legal, o sigui sense donar un termini digne als veïns per deixar les cases, i deixant que les conseqüències que sorgiran de l'actuació recaiguin sobre les administracions que vindran.

Els veïns i veïnes han portat el conflicte al TSJC i tenen intenció d'arribar al tribunal constitucional, si no veuen reconeguts abans els seus drets. La decisió presa al principi de les "negociacions" (que no han existit) continúa sent la mateixa, no abandonar les cases sense indemnitzacions.

Com pot un ajuntament que es capaç d'actuacions com aquesta, pretendre obrir "oficines anti-mobbing"? A aquesta i a altres preguntes intentaran respondre els veïns i veïnes en lluita de la primera fase de Bon Pastor demà al matí:

RODA DE PREMSA divendres dia 19 d'octubre
a les 12h del matí
al carrer ALBÍ (entre MOLLERUSSA i GRANADELLA)
Primera Fase de Cases Barates de Bon Pastor