dissabte, 2 d’agost del 2008

La Barceloneta no avança els plans pel conflicte dels ascensors

La Barceloneta serà un altre barri que es beneficiarà de la llei autonòmica. En aquest cas la inversió pujarà a 16,1 milions, però a diferència del Besòs-Maresme, els àmbits d'actuació no s'han anunciat, en gran part pel conflicte que enfronta actualment alguns veïns amb l'ajuntament pel pla d'ascensors. Aquest pla planteja construir 5.000 elevadors, però les reduïdes dimensions de moltes de les finques obligarà a eliminar el 20% de les cases. Alguns veïns diuen que suposarà l'expulsió de 4.000 persones, encara que el districte ho nega.

Publicat en
EL PERIÓDICO

divendres, 1 d’agost del 2008

Crisis ? Quina crisis ? Més mercat!

Qui segueix guanyant i qui segueix perdent amb la crisi econòmica

*Els cinc grans de la banca augmenten beneficis

*Els caps de Mapfre pugen el seu sou més del 300%

*Augmenta el nombre de supermilionaris espanyols

*A la fi de 2008, 90.000 llars no podran pagar les hipoteques

*La taxa d’atur s’acosta a més del 10%

*Les receptes del Govern reduiran la despesa social

"Depressió", "descens acusat", "correcció selectiva", "crisi"… ? El president José Luis Rodríguez Zapatero donava per acabat el debat sobre quina paraula definia millor la situació de l’economia espanyola, concloent que “és un tema opinable si hi ha o no crisi”. El president del Banc Santander, Emilio Botín, es referia a la conjuntura com “ajustament fort”, al mateix temps que anunciava que, “com la febre dels nens”, no afectaria massa al primer banc espanyol i el quart d’Occident. Botín es vanagloriaba que el seu grup seria capaç, fins i tot, d’aprofitar “les oportunitats per a créixer” que generava el context econòmic i que guanyaria 10.000 milions d’euros en 2008. La crisi tampoc sembla afectar fins a ara als espanyols que tenen més d’un milió d’euros, que van créixer l’any passat un 4%, fins a situar-se en els 164.000, segons un informe de Merrill Lynch.

Malgrat la situació d’alarma econòmica, els "cinc magnífics" de la banca espanyola –Santander, BBVA, La Caixa, Caja Madrid i Popular– van augmentar els seus beneficis en un 14% en el primer trimestre de 2008 pel que fa al mateix període de 2007. Encara que el marge de guanys ha descendit pel que fa als anys daurats, no sembla que ara com ara les grans torres de la ciutat esportiva del Real Madrid, símbol suprem d’aquells anys, es vagin a utilitzar com plataforma de llançament en caiguda lliure per als alts executius del top ten empresarial.

Llegir article

dijous, 31 de juliol del 2008

Catalunya diu no als transgènics.



La ciutadania catalana no aprova els transgènics, més de 91.000 signatures s’entreguen al Parlament de Catalunya en contra dels OGM i s’espera que en els propers dies fins al proper 21 d’agost, data oficial que s’acaba la recollida, se’n recullin prop de les 100.000.

L’acte d’avui ha constat d’una breu roda de premsa a les portes del Parlament, una entrevista amb el president del Parlament, Ernest Benach, i l’entrega d’aquestes primeres 91.000 signatures. Al president se li ha fet l’entrega d’unes pinyes de panís ecològic símbol d’una planta que ha sofert la contaminació genètica i que ha demostrat la impossibilitat de la coexistència de les dues varietats (transgènica i tradicional o ecològica).

La plataforma resta a l’espera que les signatures siguin verificades per l’Institut d’Estadística de Catalunya (IDESCAT), un cop aquestes siguin verificades, cap a finals d’octubre, la proposta de llei entrarà a tràmit parlamentari amb la conseqüent presentació d’esmenes i debat de la llei que conduirà, si la plataforma impulsora hi està d’acord, al posterior debat al plenari del Parlament cap a principis de gener.

La plataforma iniciarà a partir del setembre un seguit de contactes amb els diferents grups parlamentaris per tal d’avaluar la posició de cadascun d’ells, poder aportar la informació que té la plataforma als diferents grups polítics i conèixer la posició dels diferents grups.

Recepció del president del Parlament

El president del Parlament ha rebut a 2/4 d’1 del migdia als/les representats de la plataforma a l’interior del Parlament. L’entrevista ha estat correcta i cordial, ha durat prop d’un quart d’hora.

Hi ha hagut un intercanvi d’impressions entre les dues parts. Benach ha enumerat els tràmits a seguir a partir d’ara a nivell institucional respecte la proposta de llei de la plataforma. I els representants li han explicat la problemàtica generada entorn dels transgènics. Finalment, li han fet entrega de les pinyes de panís ecològic que el president ha rebut i s’ha interessat per aquesta problemàtica.

Extret de: www.somloquesembrem.org

dimecres, 30 de juliol del 2008

El principi del metre per metre

El Consell Executiu de la Generalitat aprovarà el setembre vinent un decret del Departament de Medi Ambient i Habitatge que millora les indemnitzacions a les persones afectades per operacions urbanístiques. El principi general que s'implantarà en els casos de dret a reallotjament és que els desplaçats rebin un habitatge de protecció oficial i unes indemnitzacions equivalents al valor real, en termes de mercat, de la casa que han de deixar forçosament. El projecte de decret també duplica el preu al qual es podran vendre els habitatges protegits, tot i que l'administració es reserva una opció preferent de compra. La nova normativa s'aplicarà de manera retroactiva a les fases ja resoltes d'operacions de reurbanització que estiguin en marxa a tot el país.

Llegir article

dimarts, 29 de juliol del 2008

Qui hi ha al darrere de l’Hotel Vela

Sheraton Hotels & Resorts, que gestionarà l’hotel Vela, és un grup hoteler dels Estats Units especialitzat en hotels de luxe. És la vuitena cadena hotelera del món. Actua amb les marques Sheraton, Westin, Four Points, Saint Regis, W Hotels, The Luxury Collection, le Meridien, Aloft, Element. Gestiona en tot el món 925 hotels i resorts (centres de vacances), dels quals 74 són hotels i 26 resorts propis, 415 els gestiona directament i 408 són franquícies (en hostaleria és habitual que la propietat dels hotels sigui d’algun inversor privat i la gestió, d’una cadena especialitzada). A Espanya gestiona hotels de luxe com el Palace (Madrid), Maria Cristina (San Sebatián), Mencey (Santa Cruz de Tenerife), Alfonso XIII (Sevilla), el Paular (Rascafría, Madrid), Sheraton (Adeje, Tenerife) i altres a la Costa del Sol i Benidorm. A Catalunya té la gestió de l’Hotel Balneari Ra (Vendrell), le Meridien (Barcelona) i està invertint a Montroig del Camp.

La propietat de l’hotel Vela és de Nova Bocana Barcelona, una empresa inversora constituïda a parts iguals (25%) per quatre grans grups constructors:

* FCC (d’Esther Koplowitz i amics)

* OHL (de l’ex-ministre franquista Villar Mir)

* Comsa (de la família Miarnau)

* Sacresa (de la família Sanahuja)

Tots ells ja citats en números anteriors de Carrer, els tres primers grups formaven part del consorci que havia de construir la infraestructura del mini-transvasament. A més han creat Nova Bocana Bussines per explotar activitats d’oci, comerç i oficines junt a l’hotel

Albert Recio en el Carrer 107

dilluns, 28 de juliol del 2008

BCN WEEK (Nº 56, NOVIEMBRE 2007)

V.E.I
VÍCTIMA
ESPECULACIÓN
INMOBILIARIA

ANALIZANDO A LOS BARRIOS DE BARCELONA -CUARTA PARTE-

EIXAMPLE DRET (SARA CUSTER)

- Población: 41.764, 11'6% niños/as, 23'6% mayores, 88% españoles.

- Votantes registrados: 33.156 (11.367 se abstuvieron en 2003).

- Tamaño de los apartamentos: 31 - 60 m2: 12'4%; 61 - 90 m2: 34%; 91 - 120 m2: 28'2%.

- Estado de los edificios: mal / alguna deficiencia: 1'8% / 8'3%.

- Punto verde: parc Ciutadella.

- Fiesta del barrio: no hay fiestas para el barrio de las plazas.

Este barrio tiene su razón de ser simplemente en el tamaño. Conduciendo Gran Vía hacia abajo nos deslumbramos por el encantador brillo azul del letrero del Bingo Hall, y ya sabes a lo que me refiero. Si frecuentas las zonas más bajas de esta área, verás las celebraciones de una boda china casi cada día de la semana. En serio, los Spar son escasos, pero ¿quién los necesita cuando hay una tienda abierta las 24 horas en la Estació del Nord y el Open Cor 24 horas de la calle Alí Bei? Los domingos pueden ser un poco aburridos, pero están garantizados dos bares abiertos por cada manzana en los que están dispuestos a ofrecerte una Estrella barata.

Lo más curioso, quitando los diferentes caminos que prosperarán aquí (porque hay mucho por ser descubierto en aquellas cumbres), son los momentos en los que juega el Barça. Los pisos no son los más baratos, pero ofrecen calidad y comunidad. Hablo con mi portera unos 15 minutos al día, ensayando mi deficiente español. Si nada de esto te sorprende tengo dos palabras para ti: Parc Ciutadella. Es gratis, divertido y siempre hay alguna feria rara por la que vale la pena pasarse. El encanto de este barrio radica en que te transporta a otro tiempo y lugar: donde la gente no estaba estresada por los cruces con ángulos de 90 grados, donde se podía comprar algo en la venta mayor o comer auténtica comida catalana.

LES CORTS (BENJAMIN NATHAN-SERIO)

- Población: 68.870, 11'5% niños/as, 19'9% mayores, 92'5% españoles.

- Votantes registrados: 56.280 (19.145 se abstuvieron en 2003).

- Tamaño de los apartamentos: 31 - 60 m2: 14'3%; 61 - 90 m2: 52'2%; 91 - 120 m2: 26'64%.

- Estado de los edificios: mal / alguna deficiencia: 3'3% / 17'1%.

- Punto verde: Jardins de la Maternitat.

- Fiesta del barrio: del 6 al 14 de octubre.

Si vas buscando arte o drogas, éste no es el sitio más adecuado para visitar. Pero si necesitas un lugar tranquilo y cómodo en el cual reposar tu cabeza por las noches, y donde las calles no apesten a orín, escoge esta zona para vivir. La calle pertenece a la gente y no a la Guardia Urbana, el idioma más hablado entre sus calles no es el inglés ni el urdú. Definitivamente, Les Corts es el sitio más verde y tranquilo en el que te puedes empadronar. Presumimos de ser el barrio con mayor número de árboles de toda Barcelona. La siesta es extremadamente respetada -tienes derecho a relajarte-. Y existen sitios culturales en el barrio que no deberías pasar de alto. Más allá de los 4 museos, 6 bibliotecas públicas y diversos cines -incluso poniendo a un lado el par de restaurantes de cinco tenedores que tenemos-, lo que hace más atractiva a Les Corts es que acoge el estadio del equipo de fútbol más famoso de la ciudad.

Lo que pierde en centralidad, lo compensa con accesibilidad: 6 paradas de metro, 5 autobuses nocturnos, el tranvía, la RENFE por la zona alta en Sarrià y por la baja en Sants... Estás a 15 minutos de Las Ramblas, la playa, cualquier punto de Gracia o el aeropuerto. Y si quieres pasar de la ciudad, estás a menos de dos horas de la frontera francesa -via Estación de Sants-. Puede que no tengamos discotecas, arte o facilidad para conseguir drogas, pero disponemos de lo más importante para un barrio: algo local, real y permanente.

diumenge, 27 de juliol del 2008

Carrer 107


Acaba de sortir a la llum l'últim número de la revista Carrer, titulat Especulació a tota vela, i en el qual trobareu articles de Gemma Aguilera sobre el nou hotel de luxe que s'aixeca a la Barceloneta

Llegir el Carrer 107