divendres, 26 de juny del 2009

dijous, 25 de juny del 2009

Ahir en feixisme, avui en democracia, per la llibertat, contra la repressió


Manifestació antirepressiva

DISSABTE 27 DE JUNY 2009

12h FORAT DE LA VERGONYA (Barcelona)

Un cop mes ens veiem obligades a sortir al carrer amb la necessitat de pressionar als que governen i denunciar el seus intents de fer callar les veus dissidents d’aquest sistema, així com donar suport a tants i tants col·lectius que continuen lluitant per un canvi real a les seves vides (veïns i veïnes que son exclosos pels macroprojectes urbanístics agressius, treballadors en lluita per millores al seus llocs de treball, estudiants contra la privatització de l’ensenyament,…)

Dia a dia ens trobem amb diferents intents de fer desaparèixer aquestes lluites, son les múltiples cares que conformen una única estratègia repressiva. Alguns dels mecanismes que més sovint trobem són:

1. Els intents d’instaurar la por a través de les actuacions del cossos repressius policials.

2. La manipulació de la informació pels mitjans de desinformació en un intent de mostrar als botxins com a víctimes i desacreditant les lluites col·lectives.

3. La utilització de les diferents legislacions per enfortir les persecucions penals de la dissidència

4. Finalment la presó, com a mitja últim per segrestar les veus de totes aquelles persones que no tenen cabuda al seu món.

Per això continuarem lluiten de totes les maneres que considerem oportunes per exigir l’absolució i retirada de càrrecs a casos com: les detingudes del Forat de la Vergonya, les encausades en les cremades de fotografies del rei, els buseros represaliats, la Nuria Pórtulas, les desobedients a les penes-multa, les resistents al Pla Caufec, l’Alfons antikubotan, els estudiants expedientats contra el pla Bolonya, detingudes per solidaritzar-se amb la revolta grega, etc.

Alhora, també volem fer especial menció a totes aquelles persones que encara resten preses i no han deixat de denunciar i de lluitar des de dintre dels murs. Persones com l’Amadeu, en Joaquín o en Manuel Pinteño que els volen mantenir empresonats tot i haver complert les seves condemnes. Persones com en Franki, que va ser amonestat per donar suport públicament a l’Amadeu a la seva anterior vaga de fam. Persones com en Zigor, la Laura, en Diego i la resta de presos polítics catalans.

Per tots i totes elles aquí estem!

Per la llibertat, contra la repressió!

dimecres, 24 de juny del 2009

CIU, PP i PSC units per aturar el procés de participació democràtica sobre conreus agrícoles amb manipulació genètica La Plataforma Som lo que Sembre


CIU, PP i PSC units per aturar el procés de participació democràtica sobre conreus agrícoles amb manipulació genètica

La Plataforma Som lo que Sembrem convoca una manifestació el diumenge 28 de juny, a les 12 h, des de la Plaça de Catalunya de Barcelona fins al Parlament, per denunciar el vet que han imposat CIU, PP i PSC a la proposta de llei per debatre al Parlament sobre els conreus i els aliments transgènics, en contra del procés participatiu en què més de 105.000 ciutadans i ciutadanes de tot Catalunya donaven suport a la Iniciativa Legislativa Popular per demanar la prohibició dels conreus transgènics d’ús agrícola, l’etiquetatge exhaustiu dels aliments reproduïts amb OGM, una moratòria al desenvolupament de transgènics i la investigació indenpendent dels seus efectes sanitaris i ambientals.

Catalunya ocupa el segon lloc en la producció de conreus transgènics a Europa. Les plantes transgèniques d’ús agrícola són propietat d’un grapat de gegantines corporacions agroindustrials, contaminen els conreus, acaben amb les varietats pròpies del país i fan inviable l’agricultura ecològica. Nombrosos estudis científics adverteixen dels seus seriosos riscos per a la salut. El blat de moro Mon 810, propietat de Monsanto i prohibit a França, Alemanya, Austria, Suïssa, Grècia, Hongria i Romania, es continua promocionant a les nostres terres.

Davant d’aquesta situació, emparant-se en l’Estatut d’Autonomia i seguint els passos establerts legalment, la plataforma Som lo que Sembrem va presentar al Parlament de Catalunya una proposició de llei per demanar la prohibició dels conreus transgènics d’ús agrícola, l’etiquetatge exhaustiu dels aliments produïts amb organismes genèticament manipulats, una moratòria al desenvolupament de transgènics i la investigació independent dels seus efectes sanitaris i ambientals.

En un procés participatiu de gran abast, més de 105.000 ciutadanes i ciutadans de tot Catalunya van donar suport a la Iniciativa Legislativa Popular. Ara, les cúpules de CIU, PP i PSC han respost a la voluntat popular presentant esmenes a la totalitat de la proposició en un intent de vetar el debat parlamentari sobre conreus i aliments transgènics. Això suposa un menyspreu cap als ciutadans i cap als 60 municipis, 4 comarques i molts simpatitzants i càrrecs locals d’aquests partits favorables a la Iniciativa.

En lloc de posar-se del costat de l’Europa democràtica, dels països i les regions que protegeixen els seus ciutadans i defensen el seu patrimoni agrícola i ambiental, CIU, PP i PSC s’alineen amb grans multinacionals amb un llarg historial de pràctiques nocives i de cerca de beneficis privats per sobre de qualsevol altra consideració.

La societat catalana té dret a un treball parlamentari sobre les implicacions dels conreus i els aliments transgènics per a la salut, el medi ambient i la sobirania alimentària de les generacions presents i futures.

Per ètica democràtica i sentit comú, demanem la retirada de les esmenes a la totalitat i la llibertat de vot per als parlamentaris d’aquestes formacions.

Enmig del desencant polític que estem vivint en els darrers temps, PSC, CiU i PP han iniciat els tràmits per avortar la Iniciativa Legislativa Popular sobre Transgènics de la Plataforma ‘Som lo que Sembrem’. Així pretenen respondre a la preocupació activa de la societat catalana per la seguretat alimentària, el medi i el futur de la pagesia tradicional.

Per intentar evitar aquesta maniobra antidemocràtica, humiliant i del tot irresponsable, necessitem la vostra IMPLICACIÓ en la gran MANIFESTACIÓ que organitzem sota el lema de ‘DEMOCRÀCIA, SALUT I BONS ALIMENTS’. Depèn de la vostra participació que aconseguim fer visible la demanda social d’un NOU MODEL ALIMENTARI, SANITARI I PAGÈS.

MANIFESTACIÓ ‘DEMOCRÀCIA, SALUT I BONS ALIMENTS’ Diumenge, 28 de Juny de 2009. 12:00h. Plaça Catalunya - Barcelona

dimarts, 23 de juny del 2009

El Puerto abre al público el nuevo Paseo Marítimo de la Barceloneta

El Puerto de Barcelona abre al público el nuevo Paseo Marítimo de la Barceloneta desde la plaza del Mar hasta el inicio de la concesión Nueva Bocana mañana martes, según fuentes municipales.

Según estas fuentes, se ha reformado la plaza del Mar y se ha ampliado el Paseo Marítimo, que a partir de ahora ocupa 9.800 metros cuadrados de superficie y enlaza la plaza citada con la concesión Nueva Bocana, además de marcar el límite entre la playa de Sant Sebastià y el área edificada de los clubes de natación de la Barceloneta.

En la plaza del Mar se ha actuado en 18.000 metros cuadrados, con la reforma de aceras y pavimento y se ha instalado arbolado, sistema de riego, iluminación y mobiliario urbano.

La segunda actuación se ha centrado en la construcción de un nuevo tramo del Paseo Marítimo de la Barceloneta, construido el año 1995.

A esta zona del litoral, de 28.000 metros cuadrados para el disfrute ciudadano, se le unirá el nuevo paseo Joan de Borbó, actualmente en proceso de reforma, y la plaza situada en la Nueva Bocana, lo que supondrá que llegará a tener un total de 90.000 metros cuadrados nuevos al lado del mar.

Publicat en el diari ADN

Més informació: La Vanguardía

dilluns, 22 de juny del 2009

COROS DE LA BARCELONETA 2009

(PUBLICADO EN LOQUO EL 02/06/2009, POR CÁNCER LUNÁTICO)

Hay cosas que a veces te sorprenden, unas por ingratas e injustas, otras por inesperadas y dolientes, y luego vienen las que más gracia te hacen, las que te deshubican.


Hoy hablaré de estas últimas, ya que por una vez, y sin ser muy amante de Barcelona, que en parte es una ciudad que me encanta, pero por otra me siento muchas veces agobiado por actos que se organizan, y que no son otra cosa que un aglutinador de gente en forma "bestia", recuerdo por un momento dos actos, celebración de la champions de este año, casi un millón de personas, o la rúa de hace ahora unos años, sí, aquella en la que iba el Carlinhos Braun, o como se escriba, otro millón y pico. Esos actos no me gustan, no hay espacio, empujones, agobio, calor, stress, no va conmigo.

Pero ayer descubrí una cosa. Os comento. El barrio de la Barceloneta, y esto va un poco dirigido a la gente que lee desde lugares lejanos, es decir, como lejano entiendo más allá de 300 km, pero sé que hay gente que está a miles de kilómetros, pues eso. Es un barrio humilde, que se encuentra cercano al puerto de Barcelona, a lo que se entiende como el puerto antiguo, para ubicarse bien, se puede preguntar por el Palau de Mar, o el Moll de la fusta, y de pronto os encontraréis con una serie de edificios todos diferentes, porque cuando ese barrio se formó, las leyes urbanísticas estaban de vacaciones, todos son particulares, cada uno tiene su cosa que lo hace único. Edificios coronados por un enjambre de antenas de televisión, creo que en mi vida he visto tantas antenas en tan pocos metros, da la sensación de que cada vecino tiene su conexión con un mundo alienígena, porque las hay a miles.

Este barrio se formó por una cuestión eminente, la pesca, nació de la proximidad con el puerto de barcelona, hoy en día, en el paseo de Joan de Borbó, podemos encontrar muchos restaurantes que están dedicados al pescado y marisco, ahora son más atracción turística, que lugares donde deleitarse con un buen manjar, pero siguen recordando que allí la tierra era tal vez el tesoro de aquellos pescadores, que ubicaban su corazón en el mar, y su familia en la Barceloneta.

El barrio está lleno de calles estrechas, para mí era un lugar desconocido, apenas recordaba de mi infancia que aquel barrio se identificaba con dos cosas, las gambas, y la venta de electrodomésticos a precios reducidos, quien de Barcelona y provincia no ha ido en su tiempo a comprar algo allí, los radiocasettes del coche, tal vez algún ordenador, tal vez un Amstrad, o un Spectrum, o una cámara de fotos, juegos, etc. En esas calles estrechas hay un color especial, hasta me atrevería a decir que hay un olor especial. Paseas y cierras los ojos, y no paras de escuchar los sonidos que producen las gaviotas, dueñas del cielo, y en espera de que llegue la noche, para bajar a buscar los restos que los humanos dejamos por todos los lados. Aquí ellas son la dueñas, aquí las palomas no tienen reino, están desahuciadas.

Entre los rincones podemos encontrar verdaderas cosas interesantes, bares como hace años que no veía, es decir, de los antiguos, antiguos, restaurantes de gusto, donde el menú se va de los 100€ por persona, eso sí, el producto vale la pena, bodegas arcaicas, junto con otras que son glamour y buen gusto, colmados de toda la vida, junto con negocios regentados por pakistanís, que no cierran nunca, y eso a veces es una ventaja. Las panaderias no son como las que yo conozco, son diferentes, se respira otro aire, y hay una variedad de panes que no se encuentran en otros sitios, panes tostados a la leña con frutas, y mil delicias más. Triunfan las tapas, y entre la más conocida de la zona, la Bomba, dicen que invento de ese barrio, pero ya se sabe, agenciarse la paternidad es algo muy habitual, no tanto es cuando te cuesta dinero. Un lugar que no he probado, y que tengo ganas de ir, la Cova Fumada, creo que se llama, una cola tremenda siempre, y eso que abren cuando les place, porque los horarios son raros. Es una especie de bar-restaurante-taberna, y la verdad es que no me queda muy claro que voy a desgustar, pero que está lleno siempre, eso seguro, con sus mesas de madera, y con un aspecto especial.

El mercado es pequeño, pero no deja de ser pintoresco, un sábado por la mañana es su mejor momento, allí ves que la gente se saluda, que comparten cháchara, que abren el negocio para hacer negocio, pero que no se preocupan si alguien viene a darles un poco de conversación, se respira barrio. Además tiene equipamientos interesantes, existe un centro cívico, hervidero de actividades, allí todo el día está saliendo y entrando gente, de todas las edades, niños, jovenes, adultos, ancianos, no lo voy a negar, hasta yo formo parte de su clientela, mi primer curso de baile, con el cha-cha-cha, el bolero, el valls en sus versiones de inglés y vienés, tango europeo, pasodoble, que es uno de los bailes que más me está sorprendiendo, porque lo veía soso, pero que poco a poco me está cogiendo gusto.

Como podéis comprobar, este barrio es una zona muy especial. También tiene sus cosas negativas. En especial voy a tirar un dardo venenoso, hace poco en Cuatro, se emitió un video reportaje sobre el barrio, yo no voy a defender a nadie, pero fue lastimoso ver cómo se iban a buscar a lo peor, y allí hacían ellos su campaña, mostrando lo oscuro de un barrio como otro cualquiera. Es cierto que el origen humilde de este barrio se mantiene, no es, digamos de otra manera, Pedralbes, pero tampoco es un antro. Cierto es que hay zonas donde se juntan unos personajes, que no me los quiero encontrar yo de noche, pero también es cierto que si no molestas, no molestan, porque a fin de cuentas es también su barrio, y allí no son malos.

Una de las cosas que menos me gusta de este barrio, la masificación que hay de turismo, es casi imposible no cruzarse con 15 personas, y escuchar 5 o 6 idiomas diferentes, esto hace que los precios de casi todos los servicios sean caros, pero más en la periferia, que en el mismo barrio.

A lo que iba, que me enrollo como una persiana. Ayer descubrí los coros, que son, son las ACH, Asociación Corista Humorista. Todo esto viene de años a, donde el señor Anselm Clavé, sí, ése que le da nombre a muchos colegios y calles en Catalunya, montó allá por el año 1852, una asociación corista, que con el paso de los años ha ido derivando en lo que ahora muestro.

Se trata de una fiesta de barrio, que coincide con la segunda pascua, más o menos la fecha es variable, pero el día álgido corresponde normalmente, con el primer lunes de junio. Se trata de una fiesta que está basada en los coros, los coros no son otra cosa que la unión de las gentes del barrio, por zonas, por núcleos, donde normalmente los núcleos son bares de la zona, recordemos que hoy en día todo cuesta dinero, y que uno de los pocos medios para conseguirlo es la ingesta del alcohol, y en estas fiestas se ingiere mucho, jajajaja.

La fiesta comienza el viernes, donde unos 20 coros o también los podemos llamar comparsas, van desfilando por el barrio, a modo de rúa, cada una diferente, cada una de un color, con su música, en tiempos ha, se cantaban canciones de letras inventadas y satíricias o irónicas, pero esto se ha perdido un poco, me imagino que un estilo de las chirigotas, sin llegar a ellas, porque lo siento, pero Cádiz es Cádiz, incomparable. Estos coros van cada uno con su banda, y un grupo de animadores, o animadoras, tema este especial, ya que en la antigüedad no estaba permitido la participación de la mujer, ahora hay hasta varios coros fundados, dirigidos y organizados por mujeres. Van pasando por diferentes calles, haciendo paradas en las puertas de los bares, tal vez propio, o tal vez rival, ubican la música, y montan la fiesta. Unos coros tienen más o menos ensayada la coreografía, otros son una pasada, cuidan y miman el detalle. Pero todo esto suele ser el viernes, porque el sábado al mediodía no queda nadie en las calles. Se marchan.

Es un rito ancestral, es un poco la fiesta del pescador. Iniciaba su fiesta un viernes después de la semana de pesca, y hacía su pasacalles. Luego marchaba al interior de Catalunya, con su producto lleno de escamas, allí, en los pueblos del interior, hacían su intercambio, pescado por cárnicos, sobre todo el producto típico catalán, el fuet, también pollos, marranos, y diversidad de animales, y para proclamar y disfrutar del intercambio, se montaba la gran fiesta en esos pueblos. Eso era el fin de semana. Luego con el lunes festivo de la segunda pascua, volvían a casa, y lo hacían llenos de júbilo por haber realizado negocio, se llega a comentar que se trataba de salidas a realizar caza, pero no me lo creo mucho, más bien era una manera de confraternizar con otras formas de vivir, y sobre todo de beber y comer jajajaja... El lunes es la gran fiesta, por la tarde-noche, recomiendo ubicarte en frente de unos de los bares de la zona, suelen estar marcados porque hay vallas del ajuntament de Barcelona, y verás que delante tuyo pasarán todos los coros. Es jolgorio, imposible que los pies no bailen, que el cuerpo no se mueva al són de la música, las batucadas te hacen estremecer, y hasta yo movía ayer la cintura, que como voy perdiendo peso, empiezo a saber lo que es, jejejeje..

La gente transmite alegría, desde el señor mayor que baila de puta madre, y lo digo así, hasta el peque que apenas con cuatro o cinco añitos, agita la bandera y tiene un baile de cintura y pies, que muchos adultos quisieran, chicas jóvenes y guapas lucen buen escote y manera de baile, hombres estupendos y guapos bailan al son de bandas que animan el cotarro, también hay más normalitos, no vayáis a creer que todo es glamour, que la gente del barrio es normal, con sus barriguitas, con sus pelos, con sus pintas, la idea es disfrutar.

El momento mágico es sobre las once de la noche, más o menos cada coro llega a su bar a esa hora, y allí se monta la gorda, porque para ellos significa el final de la fiesta, un año de espera, entonces la comparsa o coro se desvive, su baile se convierte en bullicio, magnificiencia, se contagia, dan ganas de ponerte allí con ellos, además todo se adereza con fuegos artificiales, danzas bajo las chispas de las bengalas, música que sube de tono, la banda se mueve bajo el fuego, el movimiento es sensual y mágico, es uno de los instantes que no olvidaré nunca en mi vida...

El año próximo no me lo pierdo !!!!!!!

y tú????

Article aportat per VEI

diumenge, 21 de juny del 2009

DELINQÜÈNCIA EN UNA ZONA TURÍSTICA

La Barceloneta tindrà vigilància policial durant les 24 hores


ROSA MARI SANZ
BARCELONA

Molts veïns i comerciants ja no poden més, fins i tot els primers parlen de possibles mobilitzacions si el districte no posa més mitjans per evitar escenes habituals del seu barri, la Barceloneta, on diàriament no és difícil captar imatges com les que acompanyen aquesta informació. Els furts a la platja, com la proliferació de venedors ambulants, són una constant amb l’arribada del bon temps i el consegüent augment de visitants a la zona, especialment de turistes, però també és habitual, diuen els seus habitants, no poder dormir a les nits perquè diversos col·lectius s’apropien d’espais públics on es munten diàriament festes fins a altes hores de la matinada. Ciutat Vella, davant d’això, respon que ha preparat un pla de xoc que inclourà a partir del dia 1 de juliol el patrullatge les 24 hores de Mossos i Guàrdia Urbana per les zones més conflictives i la presència, per primera vegada, d’un equip d’agents cívics coordinats amb la policia i el departament d’Acció Social, àmbits als quals derivaran els problemes que detectin.
A tot això s’hi suma, també des d’aquesta mateixa data, l’obertura de la reivindicada Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC) dels Mossos, en un local que s’està acabant de condicionar al número 25 del carrer de l’Almirall Cervera, molt a prop de la platja. Aquest espai, alhora que serà el lloc on les víctimes de delictes podran posar denúncies, «reforçarà la confiança dels veïns», segons va explicar ahir a aquest diari la regidora de Ciutat Vella, Itziar González, que va avançar que neix amb la vocació de funcionar cada dia de l’any (des de les 9.00 fins a les 20.00 hores), i no només en èpoques de més conflictes.

FESTES I BARALLES / L’augment de presència policial a les platges, posat en marxa des d’aquest dilluns passat amb l’operatiu municipal d’estiu, no ha pal·liat els conflictes en moltes places. Encara que sí, reconeixen alguns veïns, que ha dissuadit petits delinqüents coneguts al barri, que, expliquen, ja no s’acosten tant a les platges per robar als banyistes despistats. Però sí altres, i cada vegada en un nombre més gran. I entre aquests altres, els dos de la sèrie fotogràfica de dalt, unes imatges captades dimarts a les 8.30 hores i que han servit als Mossos per identificar els dos delinqüents, que van ser localitzats aquell mateix dia a la Barceloneta i traslladats a comissaria, on van prestar declaració i van reconèixer el robatori. Es tracta de dos homes marroquins, de 25 i 40 anys, tots dos amb antecedents. La seva manera d’actuar va ser l’habitual a la platja. En equip. Mentre un d’ells vigila que no hi hagi presència policial o que s’allunyin els agents (testimonis de l’incident van veure passar fins a tres vegades els Mossos), l’altre aprofita el descans de la confiada víctima per sostreure-li totes les seves pertinences. A aquests delinqüents els Mossos els han imputat una falta per furt, el càstig per sostreure per valor de menys de 400 euros. El problema, expliquen fonts policials, és que la víctima no ha presentat cap denúncia. Si la suma hagués superat aquests 400 euros ja es tractaria d’un delicte, no d’una falta.

RECUPERAR LES PLACES / I malgrat que els veïns diuen que els robatoris són el pa de cada dia a les platges, assenyalen com a principal font de conflicte algunes places del barri, una situació que Ciutat Vella intenta millorar amb la programació d’activitats per a veïns en alguns d’aquests espais, amb la finalitat, explica la regidora, que els veïns els recuperin i se’ls tornin a fer seus. I també preocupa --segons explica la presidenta de l’Associació de Veïns de la Barceloneta, Àngels Simarro, que assegura estar farta de la «degradació de la zona» i no descarta mobilitzacions si el reforç que es posarà en marxa no pal·lia la situació– que durant els últims mesos han augmentat els robatoris en pisos i comerços de matinada. Fonts policials tenen constància que han crescut aquests delictes, especialment en comerços, i asseguren que els pròxims dies es portarà a terme la detenció de l’autor, que ja ha estat identificat.

Publicat en el diari El Periódico