dissabte, 20 d’octubre del 2007

10 ferits a la càrrega policial a Bon Pastor





La càrrega policial que s'ha produit aquest matí davant de les cases barates de Bon Pastor, mentres alguns dels veïns estaven empaquetant les seves pertenències, va produir 10 ferits entre els propis afectats i les persones que s'havien concentrat en solidaritat amb ells.
Després d'haver trencat les portes de les 4 cases en resistència, i d'haver obligat als seus habitants a marxar amb una ordre de desallotjament inválida - perquè havia estat ja recorrida - l'enorm contingent de Guàrdia Urbana concentrat aquest matí a Bon Pastor ha carregat en contra de la gent concentrada en solidaritat allí davant.

La càrrega va ser producte de l'actitut violenta i agressiva que van mantenir durant tota l'actuació els policia. Als informatius durant tot el dia es van mostrar imatges en les quals es veu molt bé com la violència que van descarregar els antidisturbis va anar dirigida a persones que no feien més que cridar que aquest desallotjament era il·legal.

En tot moment els policies es van negar a ensenyar les plaques i els números d'identificació.

La càrrega va produir: tres contusions a tres membres de l'asociació "Avis del Barri", una dels quals a una dona d'edat avançada que va ser ingressada a urgències. Quatre persones més joves van rebre forts cops de porra al cap, un d'ells va haver de ser medicat amb 6 punts al costat de l'ull. La filla d'una de les famílies "en resistència", després d'haver empaquetat de pressa les seves coses, s'ha tingut que trobar al mig de la càrrega, rebent un fort cop de porra al braç dret, està en aquest moment a l'hospital esperant que li diagnostiquin si es trata d'un esguinç o si el seu braç està trencat. Dos periodistes ha rebut cops de porra a la mà.

S'ha sentit com després de la càrrega alguns policies estaven amenaçant amb muntar proves que demostrin com els veïns del barri portaven pedres o objectes contundents per a tirar a la policía; per evitar les conseqüències de les acusacions que li puguin caure per haver generat una situació de violència gratüita en contra de veïns que com tothom ha vist a la tele, no han oposat cap tipus de resistència. En més d'una ocasió, i contra els propis veïns que estaven seient desallotjats, els policies han fet mostres de força, declarant que tenen la impunitat per a pegar o per a construir proves falses sense haver de pagar cap conseqüència legal.

Evidentment, la raó de la càrrega gratuïta és la d'espantar a les 600 famílies que queden al barri perquè ningú més s'atreveixi a demanar les indemnitzacions que els toquen per deixar les seves cases.

Un dels policies, just després de l'actuació, ha afirmat: "per 4000 euros al mes jo he venut l'ànima al diable".

Més informació Sant Andreu Informa't

El Punt diu "Entre els agredits a cops de porra per la Guàrdia Urbana hi ha una dona de 62 anys i dos càmeres de televisió"