dissabte, 20 d’octubre del 2007

Barris en lluita


10 ferits a la càrrega policial a Bon Pastor





La càrrega policial que s'ha produit aquest matí davant de les cases barates de Bon Pastor, mentres alguns dels veïns estaven empaquetant les seves pertenències, va produir 10 ferits entre els propis afectats i les persones que s'havien concentrat en solidaritat amb ells.
Després d'haver trencat les portes de les 4 cases en resistència, i d'haver obligat als seus habitants a marxar amb una ordre de desallotjament inválida - perquè havia estat ja recorrida - l'enorm contingent de Guàrdia Urbana concentrat aquest matí a Bon Pastor ha carregat en contra de la gent concentrada en solidaritat allí davant.

La càrrega va ser producte de l'actitut violenta i agressiva que van mantenir durant tota l'actuació els policia. Als informatius durant tot el dia es van mostrar imatges en les quals es veu molt bé com la violència que van descarregar els antidisturbis va anar dirigida a persones que no feien més que cridar que aquest desallotjament era il·legal.

En tot moment els policies es van negar a ensenyar les plaques i els números d'identificació.

La càrrega va produir: tres contusions a tres membres de l'asociació "Avis del Barri", una dels quals a una dona d'edat avançada que va ser ingressada a urgències. Quatre persones més joves van rebre forts cops de porra al cap, un d'ells va haver de ser medicat amb 6 punts al costat de l'ull. La filla d'una de les famílies "en resistència", després d'haver empaquetat de pressa les seves coses, s'ha tingut que trobar al mig de la càrrega, rebent un fort cop de porra al braç dret, està en aquest moment a l'hospital esperant que li diagnostiquin si es trata d'un esguinç o si el seu braç està trencat. Dos periodistes ha rebut cops de porra a la mà.

S'ha sentit com després de la càrrega alguns policies estaven amenaçant amb muntar proves que demostrin com els veïns del barri portaven pedres o objectes contundents per a tirar a la policía; per evitar les conseqüències de les acusacions que li puguin caure per haver generat una situació de violència gratüita en contra de veïns que com tothom ha vist a la tele, no han oposat cap tipus de resistència. En més d'una ocasió, i contra els propis veïns que estaven seient desallotjats, els policies han fet mostres de força, declarant que tenen la impunitat per a pegar o per a construir proves falses sense haver de pagar cap conseqüència legal.

Evidentment, la raó de la càrrega gratuïta és la d'espantar a les 600 famílies que queden al barri perquè ningú més s'atreveixi a demanar les indemnitzacions que els toquen per deixar les seves cases.

Un dels policies, just després de l'actuació, ha afirmat: "per 4000 euros al mes jo he venut l'ànima al diable".

Més informació Sant Andreu Informa't

El Punt diu "Entre els agredits a cops de porra per la Guàrdia Urbana hi ha una dona de 62 anys i dos càmeres de televisió"

Veïns de zones turístiques de BCN rebutgen la massificació


Ahir dia 19 d'octubre es va publicar un altre article sobre el turisme, aquesta vegada en El Periòdico de Catalunya entre les opinions que es donen tornen a recollir-se l'opinió de la Presidenta de la AAVV de La Barceloneta, les quals aquest blog comparteix, perquè el turisme pot ser beneficiós per als quals fan negoci amb ell, però mai a costa de l’encariment i perduda de qualitat de vida dels quals vivim en la Barceloneta.
Sobre les declaracions dels avantatges del turisme per a alguns: és un sector molt important que aporta diners, crea llocs de treball i permet crear hotels i apartaments de lloguer que donen vida a les finques". Diu:


"Una opinió, aquesta última, que no comparteix la presidenta de l'Associació de Veïns de la Barceloneta, Àngels Simarro, per a qui l'elevat nombre de visitants que rep el barri no fa més que embrutar i molestar. "L'ajuntament hauria d'actuar fermament, per un costat, contra els apartaments il.legals, i per un altre, no concedint llicències, ja que generen greus problemes de convivència. El turista no ve aquí de vacances, sinó a passar-s'ho bé", va assegurar, després de mostrar la seva "decepció" per l'enquesta del sector. "Si et pregunten '¿El turisme deixa diners?', la resposta és que sí, i d'aquí es dedueix que és beneficiós, però és trampós plantejar-ho així", va afegir Simarro."


divendres, 19 d’octubre del 2007

Que paguen los turistas


Ahir el diari Metro, va publicar un article de Mario Fort sobre la problemàtica del turisme, on es recullen declaracions de la Presidenta de la AAVV de la Barceloneta


En la Barceloneta quieren que los apartamentos turísticos contribuyan más en los gastos comunitarios. Dicen que es por el mayor uso y desgaste que hacen de la escalera.
"Son los que sacan mayor rendimiento de la finca y los que más la desgastan, por eso deberían pagar proporcionalmente más que el resto de los vecinos de su comunidad".
Este es el argumento que esgrime la presidenta de la asociación de vecinos de la Barceloneta, Àngels Simarro, para reclamar que los propietarios de los apartamentos turísticos del barrio del litoral barcelonés paguen más gastos de comunidad en sus respectivas fincas que los demás vecinos.
En la Barceloneta hay actualmente un total de 85 apartamentos de estas características (el 10% del total en Barcelona), "Hay muchos que no tienen licencia: en lo que va de año me han llegado más de 80 denuncias de apartamentos ilegales", explica Simarro.
El precio de estos apartamentos, que tienen unos 35 metros cuadrados, ronda los 100 euros por noche.
"Estamos hartos de los turistas", asegura la presidenta de la asociación vecinal. Una opinión que dista mucho de las conclusiones de una reciente encuesta que afirma que el 90% de los barceloneses cree beneficioso el turismo en la ciudad. "No es así", afirma convencida.
POR OTRO LADO, los vecinos de la Barceloneta, que hoy mantendrán su cuarta reunión para el Plan de Actuación del Distrito de Ciutat Vella, aseguran que el polémico proyecto municipal de los cuartos de casa no está parado.

Las carreras preelectorales en materia de vivienda: cambiarlo todo para que todo siga igual

Aquí tenéis un análisis sobre las nuevas leyes de la vivienda del Taller contra la Violència Immobiliària i Urbanística
"Pero claro se trata de medidas que exigirían un enfrentamiento con los pilares básicos del sistema económico español y sus grandes beneficiarios. Y esto es lo último a lo que está dispuesta la clase política. No solamente por sus intereses económicos directos y sus planes de pensiones particulares (no hay político que haya dejado su puesto y no haya ocupado después un alto cargo en alguna empresa privada, y viceversa), sino porque las ganancias derivadas del proceso de especulación con la vivienda (tasas de impuestos de compra-venta, partes del IRPF y del IVA) constituyen el principal ingreso de los gobiernos autónomos y una parte sustancial de los ingresos del Gobierno estatal. El estancamiento del mercado ya ha obligado a la Generalitat a revisar su presupuesto para 2007 a la baja."

dijous, 18 d’octubre del 2007

SOBRE LA BARCELONETA DE SEMPRE


Al canal local de Badalona fan un reportatge força interessant sobre la Barceloneta i el seu futur. Deu ser un reportatge encarregat per la xarxa de televisions locals que, des que funciona, els ha elevat notablement el nivell de qualitat. El president de l’associació de veïns del barri afirma que la Barceloneta està morint d’èxit i té tota la raó. La demanda de pisos —essencialment petits— en un barri popular, de carrers tortuosos i a vora mar s’ha disparat des d’uns anys ençà. I no són només els d’aquí els que volen tenir el seu piset a la platja de la ciutat. També hi ha estrangers. Això farà que en poc temps hi hagi una substitució generacional i que els habitants autòctons de la Barceloneta, els que sempre hi han viscut i estimen el barri com a propi, quedin extingits en una dècada a tot estirar. Això a banda de les reformes amb què amenaça el consistori i que probablement consistiran a destruir la personalitat del barri, com ha passat a l’ara anomenat Raval (Benet i Jornet se n'ha queixat amargament) i com passarà també al barri de Ribera. I és que, juntament amb el Poblenou, la Barceloneta és el barri que més de pressa està canviant. I aquesta transformació, pel fet de ser ràpida, serà dolorosa per a molta gent que hi té records. Jo encara vaig arribar a veure els banys Sant Sebastià, amb la piscina fonda que tenia vidres inferiors que permetien veure les immersions dels banyistes des d’una perspectiva inusitada. Amb les casetes per canviar-se i aquella estàtua d'una foca negra que presidia un extrem de no sé quina de les piscines, crec que la de nens. També vaig freqüentar durant uns anys el Club Natació Barcelona al qual havia d’accedir-hi a través del passeig Nacional. O de l’antiga Riba. La Barceloneta ha estat un exemple de barri mal girbat, popular i fins i tot pobre i brut, però interclassista, on --entre d'altres-- la gent de classe mitjana o encara més enllà anava els diumenges a fer el vermut o la paella sobre la sorra de la platja. Va ser durant molts anys l’única porta de Barcelona oberta al mar. L’últim gran canvi ha estat el trencament del passeig que portava a l’escullera i, al capdavall de tot, al restaurant Porta Coeli. Per no mencionar l’aplicació al peu de la lletra de la llei de costes, que es va carregar els xiringuitos a peu de platja però que ha deixat dempeus altres construccions lamentables per tota la geografia catalana i espanyola. L’arranjament del litoral amb criteris draconians ha mort una part de l’esperit del barri. I ara els toca als quarts de casa. En aquest país en què vivim no hem sabut conservar sinó destruir. Aquest vertigen tanàtic farà que ara es perdi tota la idiosincràsia d’un barri: les seves cases, els seus comerços, els seus racons i la seva gent. I, el que és pitjor, el nostre passat.


Extret del blog ACTUALITAT, CULTURA, MÚSICA, LITERATURA

Bon Pastor resisteix!


La jornada de hoy 17 de octubre de 2007 en Bon Pastor ha sido bastante tranquila. Desde las 8 de la mañana se han ido pasendo por el barrio varios coches de los mossos y de la guardia urbana. También hemos contado con la presencia de un coche de secretas que estaban aparcados frente a las casas vigilando los movimientos de los vecinos y de las personas que estabamos apoyando.
En uno de los coches iba un tipo trajeado que seguramente sería abogado del instituto de urbanismo del ayuntamiento de Barcelona. Pero no ha tenido la valentía de bajarse del vehiculo.

A partir de hoy el ayuntamiento podía desalojar, sin haberlo notificado a los vecinos ni a la abogada, ya que se ve que al ser propiedad pública y al considerarles ocupantes sin titulo podian ejecutar el desalojo en cualquier momento. El dia de hoy nos ha servido para poder presentar un recurso al juzgado y ahora tenemos que esperar una respuesta del juez, por lo que tememos que hasta que no pase eso, el ayuntamiento pueda desalojar ilegalmente, pese a que tuviera que pagar indemnizaciones por ejecución de desalojo indebida.

La situación entonces es resistir en las casas, haciendo concentraciones estos dias a las 8h en las Casas Baratas, como mínimo hasta que el juez acepte el recurso.

Así que hasta que no hayan novedades os necesitamos.
Concentración mañana a las 8h en las 4 casas de Bon Pastor.
Sant Andreu L-1

Las Casas Baratas de Bon Pastor se encuentran cerca de La Maquinista, en el margen del rio Besòs.

Salut i resistència!!


Així recull El Periódico el desallotjament de ahir del centre social Ruïnamalia

Contra-Infos


Aquí us podeu descarrega el número 486 del Contra-Infos. Butlletí Setmanal de Contra-Informació, Setmana del 17 al 23 d'octubre de 2007

dimecres, 17 d’octubre del 2007

Crida a la resistència activa demà 17 al matí a Bon Pastor: intentaran desallotjar i enderrocar!


Després de gairebé un any d'intents, el patronat municipal de l'habitatge ha aconseguit, no sabem com (o millor dit: SÍ sabem com), una ordre de desallotjament i enderroc per a les quatre cases de la primera fase de Bon Pastor.

CRIDEM A LA MÀXIMA SOLIDARITAT POSSIBLE PER DEMÀ A LES 8 HORES DEL MATÍ: els deu veïns de la primera fase no tenen un lloc ón reallotjar-se, no han recollit les seves pertinències, i sobretot, no han obtingut cap reconeixement dels seus drets.

Per lo tant, NO ES MOURAN DE LES SEVES CASES.

Demà al matí, els veïns i veïnes de Bon Pastor necessitaran el recolzament de totes les persones que han lluitat durant aquest any, i els anteriors, perquè es reconeguin els drets d'un barri que no per ser perifèric mereix ser despreciat de la manera en que ho està seient.

Les indemnitzacions pels habitants estan previstes dintre del fons de l'UE destinat a aquesta remodelació; però els polítics i funcionaris d'Ajuntament i Patronat han preferit repartir-se els diners entre ells abans que donar-los a les persones a qui anava destinat.

La ordre de desallotjament que s'ha expedit contradiu la protecció que ha otorgat el Jutjat de Contenciós Administratiu: les cases i els seus habitants NO ES PODEN TOCAR fins a la sentència judicial sobre les indemnitzacions. Reclamant les indemnitzacions s'està exercint un dret previst fins i tot pel conveni firmat per l'AA.VV.

Demà al matí els veïns i veïnes NO DEIXARAN les seves cases i s'hi ENCADENARAN A DINTRE: si s'intentarà enderrocar, es posarà en perill la vida de les persones, algunes de les quals són gent gran, altres estan malalts i altres són menors d'edat. Si finalment s'arribés a produir un desallotjament amb la força, alguns dels veïns i veïnes i alguns membres dels grups de recolzament, començaran una VAGA DE FAM, tal com anunciat en diferents ocasions.

Tots els perjudicis que es puguin produïr a les persones, a les pertenències, als habitatges, als drets, seran responsabilitats dels funcionaris i treballadors que compliran els ordres il·legals que rebran, a part que dels polítics i jutges que els emetran i permetran. ATENCIÓ: tothom que estigui interessat en la defensa dels habitants de Bon Pastor, que dongui el seu recolzament demà al matí a partir de les 8 del matí a la primera fase de les cases barates de Bon Pastor.

Les cases amenaçades estan al voltant del c/Albi, entre c/Mollerussa i c/Granadella. Metro: St. Andreu (línia vermella) o Verneda (línia lila).

Contaminació Electromagnètica‏


Contaminació electromagnètica és l’exposició contínua a camps electromagnètics que provenen, principalment, de dos fonts: d’una banda, les línies d’alta tensió i subestacions elèctriques i, de l’altra, les antenes de telefonia mòbil, radioenllaços, picoantenes i sistemes de telecomunicació.

Aquí teniu el vídeo “Contra Corriente” de Pedro Barbadillo censurat a la televisió pública espanyola

La contaminació electromagnètica UN PERILL REAL PER A LA NOSTRA SALUT


dimarts, 16 d’octubre del 2007

Barcelona, territorio de ficción

Aquí us portem aquest interessant article de l’arquitecte Josep Maria Montaner publicat en el diari El País del 6 d’octubre

Pero en los últimos tiempos lo que sucede en la realidad está mucho mejor reflejado en la contracultura de la crítica y los debates, en las luchas vecinales y en las páginas web de los movimientos alternativos, en el trabajo crítico de antropólogos y sociólogos, en las acciones artísticas en la calle y en la cada vez más larga serie de documentales críticos, mucho más que en la historia oficial, aun con la inercia de un modelo exitoso y referente en el panorama internacional, que no se atreven a replantear.

dilluns, 15 d’octubre del 2007

Recuperem la Memòria Històrica



Tal com diu el Projecte de Llei que s’ha d’aprovar de Recuperació de la Memòria Històrica:


Es la hora, así, de que la democracia española y las generaciones vivas que hoy disfrutan de ella honren y recuperen para siempre a todos los que directamente padecieron las injusticias y agravios producidos, por unos u otros motivos políticos o ideológicos o de creencias religiosas, en aquellos dolorosos períodos de nuestra historia. Desde luego, a quienes perdieron la vida. Con ellos, a sus familias. También a quienes perdieron su libertad, al padecer prisión, deportación, trabajos forzosos o internamientos en campos de concentración dentro o fuera de nuestras fronteras. También, en fin, a quienes perdieron la patria al ser empujados a un largo, desgarrador y, en tantos casos, irreversible exilio


Per això volem recordar que entre el 13 de febrer de 1937 i el 24 de gener de 1939, Barcelona va patir 385 atacs de part de l’aviació italiana (principalment), alemanya i franquista. 180 d’aquests atacs van tenir com a objectiu el seu terme municipal, amb un total de 1.903 impactes de bombes de tota mena que van requerir més d’un milió de tones d’explosius.


D’aquests atacs de l’aviació feixista (que per primera vegada en la història es va utilitzar el bombardeig indiscriminat contra població civil) la Barceloneta va patir innombrables atacs, d’ells van destacar per incruents o per simbòlics entre uns altres:


- 87 morts provocats pels atacs de l’aviació sobre el Passeig Nacional (Passeig Joan de Borbó). 1 D’OCTUBRE de 1937 ·


- Va quedar destruïda l’Escola de Mar. 7 DE GENER de 1938 ·


- Una bomba cau al Mercat de la Barceloneta i provoca 42 morts. 16 DE SETEMBRE 1938 ·


- Últim bombardeig, sobre el port de Barcelona. 24 DE GENER de 1939·


Agraïm a Barceloneta + Història les dades sobre els bombardejos

La RUEDA

Aquí teniu un article de fa dos anys del dissenyador Óscar Guayabero que ens ha fet arribar la nostra veïna “fris switt”

Cuando era pequeño, mi barrio se llamaba el Chino, lumpen para los que vivíamos en él, pintoresco para los escasos visitantes. Mi Barcelona era gris, más gris que ahora. Cuando visitaba a la abuela en la Barceloneta, barrio hecho con los expulsados de la Ciutadella –lo del mobing inmobiliario no es nuevo- veía como el gran Azul se abría paso entre sus calles. Entonces ya me llamaba Óscar, lo de Guayabero vino después, como lo de hacer exposiciones, BCN, Peix de Plata, es la última que he comisariado.

Arturo San Agustín la visitó con Vicens Forner, como contó en este diario. Bueno es que la gente del barrio visite el FAD, sean del barrio que sean. Gente del barrio: el perro Chispa con tres patas y tan contento, la señora vestida de geisha trasnochada, el borracho al que le hacen la diálisis entre copa y copa, la puta de retirada, el que va de bohemio pero se cae de niño bien. Ésos no son recuerdos del pasado, son imágenes de hoy por la mañana. Sigo viviendo en el Raval y a esa realidad tan al gusto de los cronistas hay que sumarle un montón de normalidad, aunque venga de Manila, el Punjab, Berlín o Vic..

Pues sí, Barcelona tiene color de sardina, una sardina fresca, barata y azul. También es gris y a veces está enlatada, pero que bueno es su olor, al subir por la escalera ¿o es curry lo que huelo? Se queja Forner de la Barceloneta de los exquisitos: “Diseñadores, arquitectos y urbanistas”. Recuerdo una frase de Manuel Delgado: “El peor enemigo del urbanita es el urbanista”.

A mí también me duele haber perdido los chiringuitos playeros, tanto como que el rompeolas se haya cortado para que atraquen cruceros de lujo, en un hotel digno de petrodólares. Aún así, los urbanistas son la primera línea de trincheras entre los especuladores y nosotros. Yo quiero tener a alguien que pare el golpe, alguien entre el constructor y yo, que piense en algo más que porcentajes. Podemos demonizar la ciudad del 92 y la del Fòrum, pero ¿la hemos comparado seriamente con la de los crecimientos salvajes de los 50 y 60? Juraría que entonces Barcelona era más gris y menos azul, y menos abierta, y también menos pija, lo reconozco, pero yo debo ser parte de esa gente exquisita. ¿Qué sabré yo de sardinas?

MANIFESTACIÓ CONTRA EL JUDICI A CAN VIES


Aturem la Demanda, Can Vies es queda!
Dissabte 20 d'octubre, 12h. Plaça de Sants, Barcelona

Els dies 25 i 26 d'octubre, a petició de l'empresa de transports TMB, està previst el judici a l'Audiència Provincial contra Can Vies, un centre social autogestionat que porta funcionant més de deu anys al barri de Sants.

Davant d'això, s'ha convocat una manifestació el dissabte 20 d'octubre a les 12 hores a la Plaça de Sants per demanar l'anul·lació del judici i evitar que Can Vies desaparegui del barri.

Considerem que Can Vies ha de continuar al barri de Sants perquè és un espai de trobada i difusió de diversos col·lectius socials, polítics i culturals. Així, el centre social proposa alternatives reals al model socioeconòmic actual plantant cara a l'especulació, recuperant la memòria històrica i mantenint viva la cultura popular.

RECORDA: Manifestació per aturar el judici a Can Vies.- dissabte 20 d'octubre a les 12 hores a la Plaça de Sants.

Aturem la demanda, Can Vies és del barri!

diumenge, 14 d’octubre del 2007

REFLEXIONES SOBRE EL “30 MINUTS” (TV3, 30-9-2007) 1ª PARTE


V.E.I.

VICTIMA

ESPECULACIÓN

INMOBILIARIA


Viendo que se ha dado un poco de polémica con el documental que se emitió sobre la Barceloneta, también a mí me gustaría hablar sobre él.
Entre otras personas que aparecieron, me gustaría detenerme en dos en particular: nuestra nueva regidora y un representante de la asociación de vecinos.
Mención aparte merecería el joven que apareció jactándose de ser el primero en abrir una inmobiliaria en nuestro barrio –según me pareció escuchar, hace 10 o 12 años- A él, y a otras tantas personas ejerciendo en La Barceloneta este noble arte de robar, muchas gracias.
Respeto a nueva regidora, qué más se puede añadir, tanto buen rollismo y diálogo y resulta que en la 1ª ocasión que tiene para reafirmarse en sus ideas va y nos suelta estas dos frases:

1º) “Los vecinos/as puede que no hayan entendido el plan”. Entonces la moratoria es para que el Ayuntamiento nos explique bien la lección ¿no? Por lo que se ve, creen que no hemos hecho bien los deberes. Y yo pensaba que el plan estaba en suspenso porque esta gente por fin se había dado cuenta de que no tenía ni pies ni cabeza.

2º) “Si se llega a acuerdos entre los vecinos/as y vemos que no mejora el bienestar general, el ayuntamiento tendrá que guardarse un as bajo la manga” Nota: la frase no es así exactamente, pero su significado sí, y reconozco que puedo haberme equivocado a la hora de comprenderla u oírla

Recapitulando: si en una comunidad de vecinos/as se decide que no se quiere construir un ascensor y el Ayuntamiento detecta a una persona a la que no le vendría mal, entonces éste tendría el derecho a obligar a los vecinos/as a “meter” el ascensor.
Y ahora me pregunto, si esto se aplicara así, ¿de qué valdría entonces tanta votación?
¿Y que pasaría en el caso contrario?
Repito, si no he entendido mal esa frase, el Ayuntamiento podría colocarnos misteriosamente a una persona anciana en nuestros pisos para, de esta manera, poder ejercer su derecho a intervenir en beneficio de la “colectividad”. Todo esto me recuerda a las elecciones de cualquier república bananera en las que, el partido que representa el poder, se le quiere beneficiar con los votos de personas fallecidas hace muchos años.

Como conclusión de la regidora, dos apuntes: pudo tener buenas intenciones pero dependen de los mismos de siempre, o no ser tan “enrollada” con el vecindario como se suponía.
Aún así, gracias por mostrar tus intenciones tan rápidamente. La decepción no será tan grande en este caso.

Trobada de barris en lluita!




En motiu de l’aniversari del segon desallotjament del parc autogestionat del Forat de la Vergonya i coincidint amb la fi de les obres que han acorralat el barri durant 22 anys, volem convocar a grups i col·lectius veïnals a que plantin cara a les polítiques urbanístiques de l’administració i, junt amb ells, reapropiar-nos d’aquest espai simbòlic de la lluita veïnal, i tornar a donar-li vida i lluita a la nostra plaça de barri.
Perquè no volem que el Forat es converteixi en una plaça qualsevol! On la poli està 24 hores al dia vigilant que ningú no sigui incívic, on no es pot realitzar cap activitat que no suposi un intercanvi econòmic, on l’espontaneïtat brilla per la seva absència i els pocs banquets miren als quatre vents, on la convivència és un delicte i l’espai públic només serveix per ser observat, fotografiat i vigilat. Volem que aquest espai públic serveixi per a moltes coses; per crear vida comunitària al barri, per fer una migdiada o prendre la fresca, per tocar la terra i plantar un arbre, per jugar i fer soroll, per trobar-se, organitzar-se i afectar el nostre entorn, en resum, per viure.
Aquest model de ciutat aparador ens afecta a tots/es per moltes bandes. Als barris de Barcelona (també a milers d’altres llocs!), plans urbanístics que responen a interessos ocults són realitzats pels tècnics i aprovats pels polítics per expulsar els veïns de tota la vida.
Us convidem a participar en aquesta jornada de trobada i debat de lluites veïnals proposada per al dissabte 20 d’octubre a partir de les 11 hores. Volem dedicar el matí a exposar i compartir el material i l’experiència de cada barri: pancartes, escrits, denúncies, al·legacions, contenciosos, manifestacions, accions, documentals, etc.; menjar una deliciosa paella i poder debatre estratègies col•lectives durant la tarda.


Per contacte amb el forat de la vegonya: