dissabte, 25 de juliol del 2009

I ara, que la Fiscalia investigui els comptes del CN Barcelona

L'amic Sebastià Millans (President de fràgil credibilitat del CN Barcelona) és company de Junta Directiva a Sport Cultura Barcelona de l'amic Fèlix Millet (President de l'Orfeó Català), personatge imputat en els darrers anys en diversos processos judicials.

Detingut en el seu moment per estafa, també va ser condemnat per falsetat documental.

I ara, investigat per la Fiscalía a instàncies de l'Agència Tributària (a qui es va fer arribar denúncia de frau fiscal del CNB) per apropiació indeguda i falsetat pel suposat desviament de més de 2,29 milions d'euros dels diners de l'Orfeó Català.

En propers dies us informaré de l'escandalosa darrera assemblea general ordinària de l'Orfeó Català, on es va criticar entre d'altres coses la manca de transparència, que va acabar amb crits i insults, i de la qual el President Millet va sortir plorant.

Però el més important serà posar-vos un extracte de l'informe de la Sindicatura de Comptes de Catalunya —caldrà prendre bona nota d'aquesta entitat— on s'explica detalladament diverses i fragrants irregularitats econòmiques per part de la Junta presidida per l'amic Fèlix Millet.

El que em fa feredat és que no són poques les similituds quant a irregularitats comptables, amb el que succeeix en la gestió econòmica de l'actual junta del CN Barcelona.
Serà divertit i molt instructiu trobar els paral·lelismes.


Benvolguts chiripitiflàutics directius del CN Barcelona
(Millans, Moncunill, Meseguer, Vallvé, Albado i Capdevila),
coneixeu aquell dit popular que diu
"Cuando las barbas de tu vecino veas cortar, pon ..."?



divendres, 24 de juliol del 2009

Els lloguers baixen l’11,7% en un any

Fa dos anys manava l’oferta, és a dir, els que tenien vivendes per llogar, però avui els que pretenen arrendar poden imposar més les seves condicions que no pas els propietaris. La renda mitjana d’arrendament de vivenda a Barcelona es va situar el primer semestre d’aquest any en 12,6 euros per metre quadrat i mes, cosa que equival a 1.260 euros mensuals per a un pis de 100 metres quadrats o 1.008 euros per a un de 80 metres quadrats. Aquesta xifra mitjana, que ha estat recollida pel portal immobiliari idealista.com, reflecteix una caiguda anual de l’11,7% i del 8% respecte a la segona meitat de l’any passat.
«La veritat és que qui té un inquilí té actualment un tresor», afirma Álex Vázquez, director de vivenda de lloguer de Forcadell. Les actuals condicions del mercat fan que el canvi d’inquilí es pugui traduir en menys ingressos per al titular de la casa. «Qui vol llogar pot exigir una vivenda en millors condicions i a preus més baixos, ja que hi ha més i millor oferta entre la qual triar», afirma el representant de Forcadell, una de les firmes especialitzades de Barcelona.
L’excés d’oferta existent ha rebaixat els requisits que imposen els propietaris. Als dos mesos de fiança habituals s’hi acostumen a afegir actualment dos mesos més com a màxim en concepte de garantia, però «res de sis i fins i tot 12 mesos d’aval com passava anteriorment», explica Vázquez. En l’actualitat, es poden trobar pisos de 80 metres quadrats amb lloguers mitjans de 800 a 900 euros mensuals. Fa dos anys, aquesta mateixa vivenda s’hauria llogat almenys per uns 1.100 euros, afirma aquest especialista.
El mercat immobiliari ha canviat molt. Si abans predominava l’escassetat d’oferta, en l’actualitat a l’obra nova s’hi afegeixen vivendes que havien adquirit inversors particulars inicialment per poder revendre-les i altres pisos que els seus propietaris mantenien tancats i que, ara, per què han perdut la feina o han empitjorat les seves condicions laborals, els volen llogar per augmentar els seus ingressos.

CAPACITAT ECONÒMICA / La reducció dels lloguers va començar la tardor passada, quan la banca va tancar l’aixeta del crèdit, segons afirma Vázquez. Des d’aleshores, els preus s’estan ajustant «a la capacitat econòmica dels inquilins», segons comenta Fernando Encinar, cap d’estudis d’Idealista.
A Barcelona, el descens anual més important s’ha produït a Sants-Montjuïc, amb el 13,4%, fins als 11,6 euros per metre i mes. La reducció més petita es produeix a Gràcia, amb el -7,8%, fins a 12,5 euros. La renda mitjana més cara es troba a Ciutat Vella (13,8 euros).

Publicat en el diari El Periódico

dijous, 23 de juliol del 2009

Imma Mayol repressora de debò


El dia 10 de juny, coincidint amb la convocatòria de vaga, la direcció de l’Institut Municipal de Parcs i Jardins de Barcelona va imposar una sanció de suspensió d'ocupació i sou de seixanta dies i el seu immediat compliment al Secretari del Comitè d'Empresa, Carlos Bernal.

El motiu (o més aviat la excusa) per a aquesta sanció és el fet que no havia presentat els fulls de preavís o justificants d'utilització de les hores sindicals, pel que la direcció de Parcs i Jardins considera que són faltes d’assistència injustificades, malgrat que en el seu moment ja se'ls va informar DESDE EL COMITÈ D’EMPRESA I PER ESCRIT que el company assumia les responsabilitats de la Secretaria del Comitè d'Empresa que requereix plena dedicació.

En la historia del Comitè d’Empresa mai el Secretari del Comitè ha fet les sol·licituds d’hores sindicals per escrit, sinó que automàticament qui ostentava el càrrec les exercia. Sempre s’havia fet així i mai a direcció de l’Institut va sancionar a ningú per aquest fet

Durant aquest temps que la direcció de l’Institut considera faltes injustificades, el Secretari del Comitè d'Empresa ha estat en reunions amb un o diversos membres de la direcció, o amb l'inspector de treball, o signant contractes de treball en el departament de personal, o exercint les seves funcions de secretari en la seu del Comitè en el centre de manteniment de Canyelles..., sent vist per gran quantitat de DIRECTIUS, treballadors i treballadores de Parcs i Jardins.

Des de CGT considerem que la sanció imposada al secretari del Comitè d'Empresa és una venjança i un escarment de la direcció de l’Institut en resposta a les denúncies a Inspecció de treball i als Tribunals. Les quals estan pendent i demostren males maneres de gestionar els recursos públics; maneres molt llunyanes de com haurien de gestionar-los un consistori que es considera d’esquerres, i en especial males maneres de qui gestiona aquest Institut, Imma Mayol, a qui se li omple la boca amb paraules molt Eco-socialista i que en la pràctica actua totalment a l’inversa.

Aquesta actuació repressora no és un fet aïllat sinó un pas més en l'espiral repressiva de la direcció de l’Institut, el fet àlgid de la qual fins aquell moment havia estat el desallotjament il·legal de la seu del Comitè d'Empresa (sobre l'esdevingut s'ha presentat una querella criminal)

Davant aquests fets la CGT denuncia la coacció i repressió sindical que està exercint la direcció de l’Institut Municipal de Parcs i Jardins i exigeix la retirada immediata de la sanció imposada al Secretari del Comitè d’Empresa de Parcs i Jardins.

dimecres, 22 de juliol del 2009

Actores de Barcelona

Hoy Barcelona es reconocida como una ciudad con un alto nivel de convivencia. Y lo es por sus habitantes, activos e interesados en su entorno. Una ciudadanía crítica, que es solidaria con los más vulnerables, que acepta e integra bien las diferencias, que defiende el patrimonio arquitectónico y social, que enriquece su tejido de comercio local. La historia reciente de la ciudad está significada por sus movimientos sociales urbanos, que reclaman y ejercitan la participación; por sus organizaciones no gubernamentales, como Arrels, que llenan los huecos a los que no llega la Administración; por la tenacidad y el talento de sus creadores. Una ciudad llena de iniciativas admirables, acogiendo infancia carenciada en campamentos de la paz y colonias para saharauis; experimentando formas y materiales, como hace la Fundació Centre del Vidre, o investigando tanto como puede en las universidades catalanas.

Pero parte de los políticos y administradores que están en el poder, por haber sido elegidos por esta misma ciudad progresista y activa, y que no estarían ahí si fuera reaccionaria, pasiva y mediocre, en cambio, no están a la altura ni han entendido las nuevas redes de acción y cooperación. Son los que la venden al turismo low cost y de cruceros; los que potencian acontecimientos de masas que dejan mucha basura y poca cultura; los que promueven que el Disseny Hub Barcelona se dedique a estetizar un turismo banal y olvide los temas clave del diseño y la arquitectura; los que han permitido que el hotel Vela vampirice la Barceloneta, todo en beneficio de la multinacional norteamericana Starwood Hotels and Resorts; los que, por falta de coordinación y defensa de intereses partidistas, dilapidan los recursos; los que, aunque hagan algunas cosas bien, ya sea por arrogancia o por laconismo, no saben explicarlas, y sólo es visible lo que hacen mal.

Qué paradoja la de esta ciudad traicionada en la que la mayoría de la ciudadanía -excepto incívicos y gamberros que, curiosamente, el poder tolera- hace más por Barcelona que los que la gobiernan.

Publicat per JOSEP MARIA MONTANER en El País

dimarts, 21 de juliol del 2009

Judici a la solidaritat antirepressiva (capítol... X)


Demà dimarts 21 de juliol tindrà lloc el judici a 7 persones que es van encadenar a l'ajuntament d'Esplugues de Llobregat quan un company de la Plataforma Popular contra el pla Caufec es trobava empresonat al C.P. Quatre Camins per protestar contra el megaprojecte urbanístic que està destrossant la muntanya d'Esplugues. El judici serà a les 10h del matí a la Sala de Vistes del Jutjat número 2 d'Esplugues. El 5 de maig, unes 15 persones van ocupar l’ajuntament i set d’elles es van encadenar a la barana de les escales per on s’accedeix a la sala de plens i a la resta de l’edifici. Per aquests fets seran jutjades per una falta de desobediència a l'autoritat i una altra de desordres públics.

Costos repressius

La campanya contra l'empresonament del veí d'Esplugues ha augmentat les denuncies i els judicis contra persones vinculades a la lluita contra el pla Caufec. Recordem que el desobedient al pla Caufec empresonat va haver de sortir de la presó per a declarar a Esplugues per onze delictes diferents relacionats amb accions de denúncia del mateix empresonament. En aquell cas, van aprofitar que estava tancat per fer una citació irregular. Tres persones més van ser denunciades per desobediència, desordres públics i un delicte contra la seguretat del trànsit per l'acció del 23 de març al pont de la B-23 i dues també ha estat acusades dels mateixos delictes per la mateixa acció al pont del dia 30 d'abril. També set persones estan imputades en un atestat per l'ocupació de l'ajuntament d'Esplugues del 18 de març on apareixen els delictes de manifestació il·legal, desordres públics, atemptat a l'autoritat, danys, amenaces, robatori amb violència, lesions, injúries o calúmnies. Les persones que es van penjar de les 3 torres durant aquest empresonament també estan acusades de desobediència. El 19 de maig, les dues persones que van encadenar-se a un bidó de ciment el 30 d'abril a les portes de la presó La model de Barcelona van ser jutjades per una falta de resistència i desobediència per la qual el ministeri fiscal va demanar una condemna de pena-multa de 15 dies a 3 euros que el jutjat ha acceptat en la seva totalitat.

Més informació:

telf. 685 269 787

paremoselcaufec@rusc.net

www.noalplacaufec.net

alespenespunyalades.blogspot.com

dilluns, 20 de juliol del 2009

Concentració Ciutadana contra la requalificació del miniestadi del Barça

Concentració ciutadana dimecres 22 de juliol a les 19,30h al Carrer Cardenal Reig cantonada Sant Ramon Nonat.

Hi ha perill de que es presenti la requalificació del miniestadi al Ple de l'ajuntament d'aquest divendres 24 de juliol. Sembla que els vots a favor serien del PSC i de Convergència i Unió. No tenim clar què faran els demés partits.

S’estan programant concentracions de veïns al carrer.

La primera serà dimecres 22 de juliol a les 19,30h al Carrer Cardenal Reig cantonada Sant Ramon Nonat.

Metro Collblanc. Bus 15, 54, 57, 157, 158, 56, 75. TRAMBAIX parada Av. De Xile

Us preguem que hi participeu i que en feu la màxima difusió.

Antecedents:

El FC Barcelona va demanar a l’ajuntament la requalificació dels terrenys del miniestadi per poder-hi fer pisos. Ara és sòl qualificat com d’equipaments esportius pel PGM (Pla General Metropolità). Segons la llei aquesta requalificació no és possible, doncs diu que: “El sòl qualificat com d’equipaments només pot seguir destinat a equipaments o passar a ser parc o jardí públic”


Tot i això, l’ajuntament ha presentat un projecte per fer-hi 1.625 pisos

Si el projecte es porta a terme:


- La ciutat perdrà 70.000m2 d’equipaments

- El F C Barcelona guanyarà 2.500 milions d’euros


NO MÉS "PELOTAZOS" A BARCELONA!!!

diumenge, 19 de juliol del 2009

La procesión de la Virgen del Carmen

Los marroquíes 'salvan' la procesión

"Nos han salvado los moros". José Manuel Juárez Juárez, 47 años, natural de la Rábita, en la provincia de Granada, afincado en el barrio de la Barceloneta desde hace tres décadas, es el patrón mayor de la cofradía de pescadores de la capital catalana, que ayer, como las otras 35 cofradías de Cataluña, celebró la fiesta de su patrona, la Virgen del Carmen. La procesión es un "milagro" que se repite todos los años gracias a los marineros marroquíes, que desde hace siete, han apuntalado el sector, se han convertido en la mano de obra barata y han impedido que las flotas catalanas, en un proceso imparable de regresión, quedaran sentenciadas a muerte.

"En la cofradía de Barcelona, la más importante de Cataluña, que cuenta con 42 embarcaciones y en la que trabajan cerca de 400 personas, más del 25% son marineros marroquíes", subraya José Manuel Juárez, en el muelle del Rellotge, del puerto de Barcelona, mientras que por el rabillo del ojo otea la procesión, que con la estatua de la Virgen del Carmen en andas, ha aparecido en la explanada.

El cortejo avanza lentamente bajo un sol implacable, en medio de una masa compacta configurada por fieles, turistas, monjas, paseantes despistados, precedidos, eso sí, por la banda de tambores y trompetas del Grup Coral el Clavell, de la calle de Sant Pacià del Raval.

Algunas mujeres han empezado a lanzar flores en las aguas pestilentes y contaminadas del puerto, sin dejar de cantar himnos marianos y dar vivas a la Virgen del Carmen.El porcentaje de pescadores magrebíes en las cofradías pesqueras de la comarca del Garraf y de la provincia de Tarragona -especialmente en las de Cambrils y Vilanova i la Geltrú- es mucho más importante, y llega en algunos casos a superar el 70% de sus marineros. En algunos puertos, como el de Sant Carles de la Ràpita, los patrones han empezado a contratar también marineros de otras nacionalidades, desde filipinos a chinos, pasando por coreanos y latinoamericanos.

Sin embargo, los patrones tienen preferencia por los magrebíes. "Los marroquíes son los mejores marineros. La mayoría son originarios de los puertos del norte, en la zona del Rif, donde aprendieron un oficio", insiste el patrón mayor de la cofradía barcelonesa, con los ojos puestos en esa Virgen del Carmen, que parece a punto de perder el equilibrio, mientras trata de saltar del muelle de Pescadores a La Verónica I, un barco de arrastre al que este año le corresponde el honor de pasear la imagen de la patrona por el puerto, en su procesión marinera.

El último en subir a la embarcación ha sido el padre Antonio Turu, superior de la congregación de los Misioneros de Cristo Rey, una asociación que pugna por reevangelizar a los españoles. Vestido con sotana clásica y cubierto con un sombrero de paja para protegerse del sol, no ha dejado ni un solo instante de repartir bendiciones, pero sobre todo de imponer escapularios de la Virgen del Carmen. Se propone este año distribuir unos 1.000 escapularios, sin importarle la raza, el color o la religión de quien se lo cuelgue al cuello.

Publicat en El País