dissabte, 13 d’octubre del 2007

Els fets del model Barcelona


Avui la premsa recull diferents articles que ens mostren la realitats cap a on ens duu el model Barcelona. Un model de ciutat basat en el benefici del interès privat per sobre dels públics i dels ciutadans.


En les cartes del lector del diari El Periódico amb el títol “d'Una altra Barcelona” ens parlen de la desaparició de les pistes esportives públiques i gratuïtes del carrer Circumval·lació al costat del Parc de la Ciutadella.
El diari digital eldebat.cat ens relata que: “a la Fira de Barcelona li molesta el Mercat de les Cases Barates”.
Finalment el diari el Punt ens explica que en “l'any 1992, el preu mitjà d'un pis nou de 80 m² era a Barcelona de 110.960 euros. Avui, un pis nou costa 463.280 euros. Quatre vegades més. Els salaris no han seguit pas aquesta evolució”, és a dir “Quinze anys sense fre” en l'augment del preu de l'habitatge

Especulació urbanística amb els locals del Club d’Escacs


El Barceloneta Escacs Club no disputarà les seves partides de la Lliga Catalana en el nostre barri, com ho havia fet en els més de 60 anys d’antiguitat de l’entitat, sinó en Poble Nou, ja que després de perdre el seu local del carrer Andrea Doria, les promeses de l'Ajuntament de Barcelona d'un local adequat per a les seves activitats en el Centre Cívic no s'han complert.

L'Ajuntament de Barcelona que va fer de mediador en la negociació amb la Fundació Hospital de Sant Pau (que el seu Patronat Presideix i junt el Capítol Catedralici i la Generalitat de Catalunya formen el seu òrgan de govern) no va poder aconseguir que el Club d'Escacs es quedarà en el seu històric local, ni el compromís per part del Patronat de la Fundació Hospital de Sant Pau que l'edifici es quedarà per a equipaments per al barri i no per a l'especulació immobiliària, ni ha aconseguit complir amb la seva promesa de un local adequat en el Centre Cívic.

De moment el Club d'Escacs Barceloneta malgrat el seu arrelament al barri i el seu prestigi en el sector, es troba en una perillosa crisi de supervivència, sense local, amb la perduda de joves jugadors de escacs que davant la falta d’infraestructura s’han marxat al Club Escacs Barcelona-Vulcá que ha obert, contentíssim, les seves portes a aquests joves valors.

L'Ajuntament de Barcelona que és “propietari” del local a través del Patronat de la Fundació Hospital de Sant Pau, no ha tingut cap “mirament” a tirar fora del seu local al nostre modest Club d'Escacs, per a ell ha prevalgut més la possibilitat que la Fundació que ‘xucla’ de l'erari públic faci negoci especulant, que la cultura, les entitats i els veïns/es de la Barceloneta.


VAC
veïna autònoma cabrejada

divendres, 12 d’octubre del 2007

Reunió PAD de la Barceloneta


Prop de 100 persones van assistir a la reunió, que ahir dijous dia 11 d'octubre, es va realitzar en el Centre Cívic, on la regidora de Ciutat Vella, Itziar González va celebrar el segon acte sobre el PAD per a la Barceloneta

«La participació és feina» amb aquest títol, la periodista Rosa Díaz realitza per al diari El Punt una "optimista" i "subjectiva" crònica de com va anar l’esdeveniment


El ventall de la Barceloneta


En el blog de Barceloneta + Història podreu trobar un interessant article sobre el primer registre gràfic de la inauguració de la Barceloneta, la il·lustració es va realitzar en un ventall


CONTRA-INFOS



Aquí us podeu descarrega el número 485 del Contra-Infos. Butlletí Setmanal de Contra-Informació, Setmana del 10 al 16 d'octubre de 2007

dijous, 11 d’octubre del 2007

Apartaments turístics

La lluita contra els apartaments turístics il·legals ha fracassat segons els empresaris

Ciutat Vella té una regulació especial

Campos magnéticos

Los padres de un niño muerto de cáncer en Gandía culpan a un transformador y denuncian un "crimen de Estado"
Los padres de un niño fallecido por un tumor cerebral provocado supuestamente por los campos magnéticos de un transformador de luz ubicado bajo su vivienda, exigen "responsabilidad patrimonial" al Gobierno como responsable de "un crimen de Estado".

EFE
Ricardo Montilla y Nicereta Herrero son los nombres de los padres del pequeño Jairo, de cinco años, cuya enfermedad se manifestó ocho meses después de que se instalase un transformador debajo de su casa, situada en el Paseo de Germanias de Gandía, en Alicante.
El matrimonio, que ha planteado su demanda a los Ministerios de Sanidad, Industria y Justicia, asegura que "desconfía" de la Administración española y llevará su caso ante el Tribunal de Estrasburgo, asistido por el abogado José Luis Mazón, quien ganó la primera sentencia de condena por campos electromagnéticos.
El letrado aduce en la exposición de motivos, enviada a los tres departamentos y a la que ha tenido acceso Efe, que Jairo "ha servido de cobaya humano y víctima de la desidia institucional en relación a los peligros de los campos electromagnéticos", y califica el fallecimiento de "un crimen de Estado por omisión del deber de socorro".
La reclamación por "mal funcionamiento" del servicio público se dirigirá en la fase judicial también contra Tiendas de Conveniencia S.A, propietaria del transformador, y filial del Corte Inglés.
El abogado formula una reclamación mixta de responsabilidad patrimonial, que imputa conjuntamente a Sanidad, Industria y Justicia, por no cumplir sus obligaciones al no informar a la población de los riesgos que generan estas instalaciones.
Entiende que el Ejecutivo ha desatendido "el principio de precaución" legislativa, al no elaborar normas protectoras porque "es más importante llevarse bien con el 'lobby' de las eléctricas".
Argumenta que el Gobierno ha incumplido su deber de "promover la investigación" de los efectos de los campos electromagnéticos y alega, junto con la "desprotección omisiva de la vida", la "ruina económica" del valor en venta de la vivienda de los reclamantes.
Mazón se acoge al artículo 13 del Convenio Europeo de Derechos Humanos, porque el Estado no defendió a la familia de la violación de su derecho a la vida, la integridad física, la privacidad del domicilio y la protección de sus bienes.
Bajo el lema "Campos magnéticos sin ley=cáncer", el abogado muestra tres fotografías en las que se aprecia notablemente la transformación sufrida por Jairo durante la enfermedad.
En la primera aparece en estado aparentemente normal cuando empezó el tratamiento, el 18 de octubre de 2005, mientras que en la siguiente, realizada el Día del Padre -19 de marzo- de 2006, el niño tiene la cara deformada, ha perdido el pelo y está hinchado.
El documento recoge la última instantánea del pequeño, el 10 de octubre de 2006, con el pie de foto: "Día de mi entierro". Las tres imágenes de Jairo, sacadas de una octavilla distribuida por su madre, reflejan, según el abogado, "la desidia del Estado en la protección de la salud pública".
Mazón manifiesta que el Estado se ha convertido "en nido de aves rapaces", porque sus dirigentes son "frecuentemente ególatras autistas de sus propios intereses", que "miran para otro lado" cuando "poderosos intereses económicos", como los de las industrias eléctricas, cometen este tipo de siniestros.
Concluye que los peligros de los campos magnéticos no son un "nuevo descubrimiento", ya que existen abundantes "investigaciones científicas" que los asocian con los daños a la salud de las personas, sobre todo, cuando sufren una exposición continua.

dimecres, 10 d’octubre del 2007

600 persones, a les reunions per preparar el PAD de Ciutat Vella


La primera tongada de reunions que durant el setembre va fer la regidora, Itziar González, amb l'equip de tècnics que gestionen el districte de Ciutat Vella, per explicar com funcionarà el procés de participació per elaborar el pla d'actuació del districte va atreure uns 600 veïns, segons dades del districte. Demà comença una segona tongada de reunions, que també es desenvoluparan als centres cívics dels diferents barris per començar a captar les propostes dels veïns. La primera d'aquestes reunions, que permetran formular i debatre les propostes, es farà a les set de la tarda al centre cívic de la Barceloneta.


Poblenou: continuen els incendis de patrimoni industrial.



Tres nous incendis provocats entre ahir i aquest matí.

Continuem batent records mundials d'incendis en la mateixa nau industrial en menys temps.

Entre ahir i avui, tres incendis provocats més. Ja gairebé no és ni notícia. Si en Sant Francisco viuen pendents de quant arribi el gran terratrèmol, en Poblenou vivim a l'espera de quant es produirà el gran incendi que acabi amb can Ricart. Mentre tant ja hem perdut el comte dels cops que s'ha cremat ca l'Alier: en un sol mes, prop d'una dotzena entre focs grossos i conats d'incendi.
Més informació en: Salvem Can Ricart

dimarts, 9 d’octubre del 2007

Fiesta Mayor de La Barceloneta 2007 (II) 2ª parte


V.E.I.

VICTIMA

ESPECULACIÓN

INMOBILIARIA

No cabe decir que nuestras mejores amigas, las inmobiliarias aprovechan el tirón mientras dure. También se apuntaran al carro restaurantes y tiendas de lujo que podrán al barrio en unas condiciones dignas para estas personas, aunque al populacho le amarguen todavía más la vida
Y esto de los famosos no es ninguna fantasía mía, vale que no sea Saint Tropez, pero basta fijarse en los yates amarrados enfrente del Paseo Nacional o darse una vuelta por los clubs de natación, para encontrarse con alguien famoso (ya sea de primera, segunda o tercera división) de vez en cuando. Por cierto ¿dónde estuvo grabando Woody Allen gran parte de su película en su estancia en BCN?
No sé si en todos los pregones del barrio siempre ha habido algún famoso, pero en los últimos tres años esta tendencia se ha establecido
¿Por qué no se le encarga el pregón a aquel pescador retirado que trabajó más de 50 años en la mar? ¿O a aquella persona que sacó en la selectividad o en la universidad excelente? ¿O a cualquiera de nuestras mujeres que son las que realmente conocen y sienten a la Barceloneta real –y no a la de diseño actual-? Podríamos poner mil ejemplos más, pero nos falta espacio.
Quizás no se encarga al vecindario de toda la vida porque cada día que pasa queda menos gente de este tipo. Como diría Bob Dylan “los tiempos están cambiando” o han cambiado.




Aparcament del passeig Joan de Borbó


Sobre l'aparcament del Passeig Joan de Borbó que ja fa un munt d'anys que una tanca i els cotxes estacionats al darrere impedeixen el pas dels ciutadans, aprofitant-se d'un espai públic per a ús privat, el diari El Punt a publicat aquests articles:

Fa més de dos anys que els vehicles dels usuaris del port ocupen part del passeig de Joan de Borbó per unes obres

Obra complexa i milionària

dilluns, 8 d’octubre del 2007

Centenars de persones desmunten part de les obres i vora 2.000 persones


Després de setze anys d'oposició veïnal al pla Caufec-Porta BCN a Esplugues, fados mesos que es van iniciar les obres d'aquest projecte urbanístic que afectaa la serra de Collserola. Prop de 2.000 persones van participar de lamanifestació per frenar l'avanç de les màquines que va sortir de l'ajuntamentd'Esplugues, va recórrer diferents barris, va passar per les obres i vafinalitzar de nou al centre del poble.

L'escamot Clown Army Esplugues City va aparèixer a una manifestació on es vanrepartir fulls informatius i es van penjar cartells i pancartes. Es va cridar“Canya a qui destrossa la muntanya” i es va escridassar als diferents policieslocals o autonòmics, antiavalots o de paisà. Es va entrar als mateixos terrenysde les obres. Tot semblava que seria un “Salto a la valla” però va ser un“Tumbamos las vallas” i tothom hi va entrar al Caufec Sud (Can Oliveres). Després es va pujar cap a la muntanya a ritme de tambors i amb molta energia iadrenalina. A la part de la muntanya es va fer un berenar i es va aprofitar perexplicar a tothom les trampes del projecte.

Els Mossos d'Esquadra tenien ordres molt clares: només es preocuparien de queaquesta no aturés el tramvia, la Ronda de Dalt i l'autopista. Però pel camí vancarregar contra la gent per impedir la penjada d'una pancarta al pont entre LaPlana i Can Clota i van enfrontar-se puntualment a manifestants. La policialocal es va encarregar d'enregistrar amb vídeo tota la manifestació.

Durant la baixada de la muntanya, centenars de persones arrencaven tanques,estaques i la majoria d'elements d'obres que trobaven al seu pas improvisantbarricades a la carretera. Una manifestació que recordarem tothom durant moltde temps i sobre tot per a que les properes convocatòries per aturar l'avançd'aquest projecte siguin encara més massives i actives. Mentrestant s'anima atothom a que porti a terme les seves accions de desobediència per aturar el plaCaufec.





Debatem el PAD de la Barceloneta



El PAD (Programa d'Actuació Distrite) és el full de ruta, l'instrument de planificació de les accions de l'activitat municipal durant els quatre anys de mandat i preveu també els recursos necessaris econòmics i financers per dur-les a terme.

És a dir; els PAD són els diferents projectes i actuacions que l'Ajuntament va a realitzar durant aquests quatre anys (2008 al 2011) de mandat.

Per a la Barceloneta és necessari que els veïns i veïnes debatem i acordem que projectes i que iniciatives són necessàries per a millorar la nostra qualitat de vida, per això fins a final de mes obrim aquest blog al debat.


A través de la Web de la FAVB es poden seguir les aportacions als PAD's i al PAM, que fan Tècnics i Associacions

diumenge, 7 d’octubre del 2007

Conferència Manuel Delgado en Poblenou

Aquí podreu veure i escoltar la conferència realitzada per Manuel Delgado, Doctor en Antropología Social por la Universidad de Barcelona, en l'antic recinte industrial "can ricart" ara restringit, propietat de l’Ajuntament de Barcelona, en el barri (en destrucció-màxima) de Poblenou.

La plataforma contra el pla d'ascensors de la Barceloneta recull opinions veïnals


El diari el Punt en una breu nota recull el sentir del comunicat repartit ahir dissabte als veïns/es del barri en el Mercat


"La plataforma que s'oposa al pla de reforma dels edificis antics de la Barceloneta han obert una campanya de recollida d'opinions i suggeriments de la resta de veïns. L'objectiu, segons diuen en un comunicat, és animar el barri a trobar alternatives viables al pla."
La notícia també ha estat recollida per Europa Press

CONTRA-INFOS


Aquí us podeu descarrega el número 484 del Contra-Infos. Butlletí Setmanal de Contra-Informació, Setmana del 3 al 9 d'octubre de 2007