diumenge, 14 d’octubre del 2007

Trobada de barris en lluita!




En motiu de l’aniversari del segon desallotjament del parc autogestionat del Forat de la Vergonya i coincidint amb la fi de les obres que han acorralat el barri durant 22 anys, volem convocar a grups i col·lectius veïnals a que plantin cara a les polítiques urbanístiques de l’administració i, junt amb ells, reapropiar-nos d’aquest espai simbòlic de la lluita veïnal, i tornar a donar-li vida i lluita a la nostra plaça de barri.
Perquè no volem que el Forat es converteixi en una plaça qualsevol! On la poli està 24 hores al dia vigilant que ningú no sigui incívic, on no es pot realitzar cap activitat que no suposi un intercanvi econòmic, on l’espontaneïtat brilla per la seva absència i els pocs banquets miren als quatre vents, on la convivència és un delicte i l’espai públic només serveix per ser observat, fotografiat i vigilat. Volem que aquest espai públic serveixi per a moltes coses; per crear vida comunitària al barri, per fer una migdiada o prendre la fresca, per tocar la terra i plantar un arbre, per jugar i fer soroll, per trobar-se, organitzar-se i afectar el nostre entorn, en resum, per viure.
Aquest model de ciutat aparador ens afecta a tots/es per moltes bandes. Als barris de Barcelona (també a milers d’altres llocs!), plans urbanístics que responen a interessos ocults són realitzats pels tècnics i aprovats pels polítics per expulsar els veïns de tota la vida.
Us convidem a participar en aquesta jornada de trobada i debat de lluites veïnals proposada per al dissabte 20 d’octubre a partir de les 11 hores. Volem dedicar el matí a exposar i compartir el material i l’experiència de cada barri: pancartes, escrits, denúncies, al·legacions, contenciosos, manifestacions, accions, documentals, etc.; menjar una deliciosa paella i poder debatre estratègies col•lectives durant la tarda.


Per contacte amb el forat de la vegonya: