dissabte, 3 de novembre del 2007

REFLEXIONES SOBRE EL "30 MINUTS" (TV3, 30-9-2007) 2ª PARTE "B"

V.E.I
VÍCTIMA
ESPECULACIÓN

INMOBILIARIA

Aquí teniu la continuació
de REFLEXIONS SOBRE EL “30 MINUTS” (TV3, 30-9-2007)i 2ª PART “A"

¿No sería mejor localizar a esta población de riesgo y ubicarla en plantas bajas o edificios vacíos con ascensor? ¿No es preferible esto a desmontar un barrio entero y quitarle el poco tejido social que tiene? Y yo no lo veo como egoísmo, sino como justicia social, Cuando los ascensores se utilizan para expulsar a las clases bajas de una zona, no se está aumentando el bienestar colectivo

La dignidad en la vida de una persona no se mide en cuántas veces puede salir o entrar de su casa. Habría que insistir en hacer más llevadera la vida a nuestros/as mayores con asociaciones del tipo de "Barceloneta Alerta", aumentar las redes sociales en este aspecto. Es más, ¿Creéis que un anciano/a tendrá la misma calidad de vida en La Barceloneta que en otro sitio pero con ascensor?

Igual de discutible es el porcentaje de ancianos/as sobre la población total de La Barceloneta. Dicen un 25%, pero a los turistas que viven aquí yo no los veo tan mayores, y si hay alguno/a tienen el suficiente dinero como para salir adelante…. Al menos ésa es la impresión que me dan viéndoles en sus yates atracados enfrente del Paseo Nacional.

Para concluir un último vistazo. El representante de la asociación de vecinos afirma que "ya era hora de que el ayuntamiento se pusiera manos a la obra para rehabilitar el barrio" Y aquí me pregunto, ¿por qué ahora quieren rehabilitar a La Barceloneta y antes no?

¿No será porque antes "no era rentable –barrio de pescadores y de rentas medias y bajas- y ahora sí –barrio turístico y de rentas medias y altas? Y continúo con mis dudas, ¿rehabilitar un barrio consiste en derribar edificios y poner ascensores? ¿También nos llevamos por delante el poco patrimonio histórico que nos queda? Pues vale, patrón

Por otra parte, suponiendo que el barrio le hacen falta unos retoques, ¿dónde se han metido y qué han estado haciendo nuestros representantes vecinales y ayuntamiento todos estos años?

Sólo quiero recordar a los lectores/as que ni la asociación de vecinos en La Barceloneta ni el ayuntamiento en Barcelona han cambiado de manos en los últimos 25 años. Que siguen los mismos de siempre, vaya

divendres, 2 de novembre del 2007

Barcelona guanya un espai urbà de nou hectàrees a tocar del mar



Amb aquest títular
el diari El Punt d'ahir dia 1 de novembre publica una sèrie d'articles de la periodista massatgista dels poderosos" Rosa Díaz sobre el que es va a fer al voltant de l'Hotel Vela i recull l’opinió de l’AAVV de La Barceloneta que "proposa" la construcció d'una altra passarel·la que connecti el Maremàgnum amb el moll del Rellotge.

Aixequen l'hotel amb forma de vela a la nova bocana, on també hi haurà un aparcament, un edifici d'oficines i una plaça

Els veïns volen una altra passarel·la al Maremagnum "Julián Garcia diu que l'associació proposarà la construcció d'una altra passarel·la que connecti el Maremàgnum amb el moll del Rellotge"

Contra-Infos


Aquí us podeu descarrega el número 488 del Contra-Infos. Butlletí Setmanal de Contra-Informació, Setmana del 31 d'octubre al 6 de novembre del 2007

dijous, 1 de novembre del 2007

Aturem el Barcelona Meeting Point


Del 6 a l'11 de novembre de 2007
Setmana d'accions descentralitzades en defensa del territori i contra l'especulació

Prepara la teva acció, acte, xerrada, xocolatada, manifestació, cassolada, passi de vídeo, ... per aquella setmana

Convoquem a la

manifestació que tindrà lloc el pròxim dissabte 10 de novembre a les 12 hores a la Plaça Orfila.

L1 Sant Andreu

Un any més, es celebra el Barcelona Meeting Point (BMP), un congrés internacional que congrega a tots els actors del món de la màfia immobiliària. Aquestes empreses, tant privades com públiques, no amaguen els elevats marges de benefici; les característiques del sector fan que es puguin acumular grans riqueses en un temps relativament curt, en una clara mostra del que podríem anomenar crim organitzat i legal. No sols no amaguen els beneficis astronòmics, sinó que presenten com a equipaments i serveis les grans infraestructures depredadores: autopistes, Tren d'Alta Velocitat (TAV), Molta Alta Tensió (MAT)…

Els grups immobiliaris i les constructores, conjuntament amb les institucions públiques, projecten un model territorial pensat en l'impuls dels negocis empresarials i no en la necessitat de les persones. No els importa qui habita el territori, tot és a la seva disposició per fer-hi negocis, tot està en venta, per ells no som persones sinó mercaderies i els qui ens atrevim a protestar, un obstacle pels seus interessos.

Actualment hi ha nombrosos casos d'especulació urbanística i destrucció del territori, especialment a l'àrea de Barcelona: el Pla Caufec a Esplugues, la remodelació de Torre Baró, el Pla de la Barceloneta, la construcció de gratacels a Santa Coloma, la destrucció d'habitatges i polígons industrials a Poblenou, la construcció de grans edificis d'oficines i hotels a tot el litoral barceloní, l'ampliació del port i de l'aeroport, el pas de l'AVE per Sants i la Sagrera, la destrucció de cases al barri de la Trinitat, i un llarg etcètera arreu.

Aquest any pel BMP volem destacar també el Pla de Remodelació de les Cases Barates de Bon Pastor (Sant Andreu) on Patronat de l'Habitatge i Ajuntament de Barcelona, conjuntament amb la constructora Dragados, volen destruir tot un barri de 784 cases per a construir-hi 1000 pisos i 2 gratacels a la vora del riu Besòs. El passat 19 d'octubre 12 furgonetes antidisturbis dels UPAS van executar il·legalment un desallotjament contra 4 famílies (que segueixen a l'espera d'una sentència judicial per la via contencioso-administrativa), que va acabar amb una càrrega policial brutal amb el resultat de més de 10 persones ferides, entre elles vàries persones d'edat avançada.

Ens manifestem també perquè volem recordar que no obstant allò que diuen els mitjans de comunicació de masses, el conflicte veïnal i que el conflicte veïnal a Bon Pastor no ha acabat, doncs encara queden tres fases més. Defensem les Cases Barates com a llegat obrer i denunciem la intenció de les institucions de destruir un barri sencer i amb una singularitat especial en les relacions comunitàries al carrer. No volem el model de ciutat que ens imposen els polítics i defensem les Cases Barates com a patrimoni històric, cultural i social.

Aquest any la manifestació contra el BMP es convoca a Sant Andreu com a exemple de centre de lluita contra l'especulació exercida per les institucions públiques, no només en el cas de les Cases Barates de Bon Pastor, sinó que també per la semiprivatització dels terrenys que ocupaven les casernes militars, l'edificació en zones destinades a espais verds o la criminalització de l'okupació, entre d'altres.

Convoquem a la manifestació que tindrà lloc el pròxim dissabte 10 de novembre a les 12 hores a la Plaça Orfila.


QUÈ ÉS EL BARCELONA MEETING POINT?

Les protestes pel Barcelona Meeting Point 2006 surten al carrer

dimecres, 31 d’octubre del 2007

La destrucció del patrimoni cultural de Catalunya a mans dels especuladors no pot restar impune


El proper Dissabte, 3-11-2007, en el c/Marroc entre c/Espronceda i c/Bilbao, a partir de les 12h:


REPARTIREM CASTANYES EN DEFENSA DE CAN RICART!


Per això et convoquem a una castanyada popular amb més d'una "sorpresa" i a que et portis alguna "sorpresa" preparada de casa(pots, des de portar una ampolleta de moscatell per endolcir el mal tràngol de veure DESTRUÏT EL PATRIMONI CULTURAL DE CATALUNYA, fins a preparar-te alguna performance del tipus "preinauguració del parc central"). cada cop som més els poblenovins decidits a donar una resposta contundent a aquesta agressió inqualificablement mesquina, que destrueix el nostre passat, hipotecant-nos el futur, però els enemics son molt forts i necessitem tot l'ajut possible. Per això et fem una suplica desesperada a que faixis arribar a tothom qui puguis quines son les responsabilitats de l'actual situació, amb l'esperança que el desgast polític que els hi comporti els hi canvi l'opinió.



Presenten un recurs a Cultura per haver aturat l'enderrocament de Can Ricart

La reforma de la Barceloneta



Ahir dimarts dia 30 d'octubre, es va publicar en el diari “Metro” la següent opinió:
El pasado día 30 de septiembre cuando emitieron en el programa 30 minuts de TV3, el reportaje “Redissenyant la Barceloneta” sobre la problemática del Plan Urbanístico aprobado, me sorprendió la explicación que daba el representante de la AAVV de la Barceloneta un tal Julián García: Todos hubiéramos querido una moratoria, pero quien toma las decisiones ha decidido no darla ¿Qué hacemos? Nos lanzamos a la calle, reventamos la situación, donde esta el beneficio, en que no se haga nada, así estaremos todos más contentos, que sigamos igual como estamos ahora. Yo estoy bien, mi casa tiene ascensor

A los pocos días, por un amigo de la Barceloneta, me entere que el tal Julián García ostenta un motón de cargos y que su mujer es la consejera de Barrio por el PSC. Mi sorpresa se convirtió en indignación.
Ignacio Ruiz

dimarts, 30 d’octubre del 2007

La Barceloneta recuperant la Memòria Històrica


El temps passa però els problemes cíclicament es reproduïxen, aquí teniu el butlletí informatiu “Quart de Casa” del 1976 on l'Associació de Veïns/es de la Barceloneta, avui dia “portaveu” de l'Ajuntament, plantejava idèntiques argumentacions, que les plantejades avui contra el “Pla dels Ascensors” per la AAVV de l’Òstia i la Plataforma en Defensa de la Barceloneta, contra un pla urbanístic que l'única cosa que pretenia era especular amb el barri de la Barceloneta.


Descarregar butlletí "Quart de Casa"

VAC


dilluns, 29 d’octubre del 2007

REFLEXIONES SOBRE EL “30 MINUTS” (TV3, 30-9-2007) 2ª PARTE “A



V.E.I.
VICTIMA
ESPECULACIÓN
INMOBILIARIA


Continuando con esta mini-serie, me veo obligado a deciros que será, una trilogía, como la de “El padrino”. En la primera parte se habla de la regidora, en esta segunda de la asociación de vecinos y en la tercera del “genial” sentimiento de pueblo existente en La Barceloneta. Vayamos con la asociación de vecinos. Al igual que con la regidora, dos frases como resumen de su intervención.

-“En La Barceloneta había más especulación hace 12 o 15 años que ahora”
¿Cómo iba a haber más especulación si no aparecíamos ni en las guías turísticas de la ciudad? Éramos un barrio marginal, marinero y humilde en una BCN pots-pelotazo de 1992 (acababa de nacer en esos años ese monstruo llamado “marca o modelo Barcelona”, que no tiene nada de original por otra parte. Es lo que hacen las grandes capitales mundiales que todos/as ya sabemos)
¿Cómo iba a haber más especulación si todavía no nos había descubierto Europa? ¡Ah, Europa¡ Esos colonizadores, “vikingos modernos”, gracias por invadirnos y dejarnos el €uro.
¿Cómo iba a haber más especulación si la APB –Autoridad portuaria de BCN- no se imaginaba el “potencial” de este barrio y no había caído en que poseía la mitad de La Barceloneta? Hace 15 años el Muelle de Pescadores era un lugar de trabajo que no estorbaba, el Paseo Nacional tenía menos hoteles y pisos de lujo que ahora y el Frente Marítimo era un lugar abierto en el que se podía ver el mar en toda la plenitud (no como ahora, pasto de hoteles de lujo y cruceros internacionales) Por todo esto y mucho más, gracias APB y “Port” 2000”
Y por último ¿Cómo iba a haber más especulación si no existían –o casi- inmobiliarias en La Barceloneta? No hay estudios, pero es vox-populi que si tenemos, más inmobiliarias en una zona, el precio de sus pisos tiende irremediablemente a subir. Gracias ladrones por amargarnos la vida.

- “que se lleva a cabo, o no, el plan de de los ascensores me da igual. Yo ya tengo uno en mi casa”
¿Falta añadir algo más? Pues sí, aparte de la prepotencia que implica esta frase, demuestra qué sencillo ve la asociación de vecinos resolver el problema de nuestros ancianos/as: ponemos un ascensor y ya está
Ya resolveremos su salud, su soledad, sus problemas de violencia inmobiliaria, sus pensiones, ya les hacemos sus tareas domésticas…, Y todo esto sin tener en cuenta los efectos del plan : desplazamientos directos de la población a otras zonas e indirectos a causa de los aumentos de los alquileres (digan lo que digan)


CONTINUARÁ…………..


"Esplai CE Illa de la Gavina"


Estem intentant oferir a tots els nens i nenes de La Barceloneta un lloc per a ells, on puguin jugar, aprendre, viure, conviure i sobretot passar-s'ho bé d'una manera divertida i vivencial!! el proper dissabte 10 de novembre comencem l'esplai de veritat.

us i esperem a tots! a les 17.00h a la plaça de l'esglèsia de Sant Miquel.

apunteuvus-hi! els vostres fills s'ho passaran d'allò més bé!


diumenge, 28 d’octubre del 2007

El Molino


Quantes vegades es va presentar el Sr Hereu amb les cameras en el Molino abans de les eleccions.
Quantes promeses sobre una rehabilitacio imminent.

La veritat fins ara? Una ruina crescent, rates, pixarades, deixalles tirades per les reixes.
Una vergonya total.

Pero clar, el patrimoni obrer de Barcelona no val res pels especuladors.

Cartells de la Guerra Civil


Aquí teniu un enllaç a la pàgina web del Ministeri de Cultura on podreu trobar els cartells de la Guerra Civil