divendres, 15 d’abril del 2011

MANIFEST DEL XER (Xarxa educatica RavalNet)

Des de diferents sectors de la comunitat educativa manifestem la nostra preocupació pel futur del projecte de l'escola del Carrer d'en Rull. Sembla que la intenció actual del Consorci d'Educació de Barcelona, manifestada a la comissió de matriculació d'Educació Infantil i Primària, és no matricular alumnes de cara al curs vinent amb la qual cosa l'obertura de l'escola quedarà en entredit en un moment d'extrema reducció pressupostària i potser l'edifici nou s'acabi dedicant a altres activitats. Ciutat Vella, el districte de Barcelona amb més necessitats socioeducatives pot veure's privat d'un nou centre escolar que ara mateix està en construcció.
 
 

El districte està al límit de la saturació escolar i només es poden encabir els nens a les escoles perquè l'alumnat autòcton fuig majoritàriament del barri. Aquesta nova escola era i és (perquè creiem que encara es pot solucionar el tema) la gran esperança per canviar les condicions d'escolarització al barri. Podria fer que es baixés la ràtio a la resta d'escoles de manera que hi hagués una atenció més personalitzada per als alumnes del barri, i per aconseguir retenir una mica de població autòctona sense necessitats socials a les escoles públiques del districte. en altres paraules pot ser una oportunitat per redreçar la segregació escolar al barri.

Aquesta escola de nova construcció està actualment en obres. Es pensava inaugurar el nou edifici al gener del 2012, però hi havia la idea d'obrir l'escola de cara al curs vinent. Des de setembre a desembre els alumnes que de moment serien només una aula de P3 estarien en una ubicació provisional.

El motiu argumentat per decidir la no obertura de la matrícula a l'escola és purament d'oferta i demanda: No hi ha inscripcions i amb aquesta dada decideixen aturar el projecte.

Per què hi ha hagut poques inscripcions? No s'ha fet cap esfoç per presentar la nova escola a les famílies:

1. No s'ha nomenat director del centre. Es desconeix quin projecte educatiu tindrà l'escola.
 
2 No apareix en el tríptic que informa de les portes obertes de les escoles del districte de Ciutat Vella
 
3. No es visibilitza en l'aplicació del consorci per a buscar les escoles que donen punts de proximitat segons les adreces.
 
4. No s'ha fet cap difusió entre les famílies de les guarderies veïnes.
Paral·lelament hi ha un increment de natalitat en el barri pel que fa a aquest any. S'ha plantejat un grup extraordinari a l'escola Drassanes per donar-hi cabuda a aquest increment d'alumnes. Aquesta mesura està plantejada només per un curs, amb a qual cosa l'any vinent ja es veurà quin és el panorama. Hi ha una diferència profunda entre un grup addicional en una escola ja en funcionament i un espai provissional previ a la inauguració del nou edifici escolar. La diferència és que si es poden encabir els alumnes tot el curs vinent a les escoles actuals potser no caldrà destinar el nou edifici a una escola i s'acabi proposant una utilització alternativa Resultat: En un context de crisi econòmica l'administració s'estalvia una escola i Ciutat Vella perd una oportunitat molt important de millora de la seva xarxa escolar, a més l'escola que rebi un grup addicional perd espais comuns que han de passar a ocupar els alumnes del nou grup.
En el moment actual encara es pot aconseguir que l'escola del carrer d'en Rull entri en funcionament el curs vinent

Per això exigim al Consorci d'Educació:

1. Que garanteixi l'entrada en funcionament de l'escola del carrer d'en Rull pel curs 2011-2012
 
2. El nomenament d'un director per aquest centre, amb un projecte educati atractiu
 
3. Que s'iniciï una campanya d'informació sobre l'existència d'aquesta escola entre les famílies que a hores d'ara no han obtingut plaça en l'escola demanada en primera opció, i que no es posi en perill amb dubtes injustificats i manca de previsió l'única escola del Pla d'equipaments 2007-2011 que pot estar acabada dintre del termini.
 

dimecres, 13 d’abril del 2011

Incendi aquesta matinada a la Barceloneta

Aquesta matinada ha tingut lloc un incendi amb 11 ferits al carrer Berenguer Mallol de la Barceloneta. Enfront d'aquest fet, l'associació de veïns de l'òstia i la plataforma en defensa de la Barceloneta denuncien:

  • que l'immoble es trobava abandonat des de fa més de 3 anys
  • que el motiu de l'abandó és que al propietari del mateix no se li han concedit les llicències que va sol·licitar per crear habitatges d'ús turístic,
  • que l'Ajuntament de Barcelona coneixia la situació de l'immoble,
  • que una gran part de la població de la Barceloneta, així com de Barcelona, veu vulnerat el seu dret a l'habitatge, tant per poder accedir a ella, com per poder mantenir-la

L'associació de veïns de l'òstia i la plataforma en defensa de la Barceloneta considerem un fet greu el que l'administració permeti que hi hagi edificis abandonats al barri, donada la manca d'habitatge, sobretot, d'habitatge públic de lloguer a preu assequible. L'incendi d'aquesta matinada ha tingut com a resultat onze ferits, i podria haver resultat encara més greu. Enfront d'això, exigim:

  • L'actuació de l'administració en aquest edifici,
  • que aquesta posi tots els mitjans necessaris perquè es generin habitatges en règim de lloguer per a les persones que tenen problemes d'accedir a un habitatge
  • denegar les llicències per habitatges d'ús turístic sol·licitades per a l'immoble
  • obligar al propietari a realitzar les tasques de manteniment necessàries per evitar futurs accidents que puguin tenir encara pitjors resultats que els de aquesta nit, amb la finalitat de salvaguardar la seguretat dels veïns dels edificis dels voltants
  • posar tots els mitjans necessaris perquè aquest incident o similars no es repeteixin, i tampoc accelerin la creació d'habitatges a preus prohibitius o de negocis, com habitatges d'ús turístic
  • continuar amb la investigació que els Mossos d'Esquadra han obert per dirimir les causes de l'incendi i informar als veïns i entitats dels resultats de la mateixa
  • reallotjar a les persones que, per falta d'habitatge, feien servir l'immoble abandonat com a refugi enfront de la impossibilitat d'accedir a un habitatge.
La notícia a Btv

dimarts, 12 d’abril del 2011

Xerrada “El dret a viure en pau”

Al barri hi ha moltes persones grans que poden estar patint assetjament i viuen sota amenaces de desnonament. La situació de debilitat es veu agreujada pel sentiment de por i solitud enfront aquest problema.



Per conèixer quins són els nostres drets, estar informats i buscar formes col·lectives de fer front a un problema de tots, el proper dimarts 12 d’Abril a les 17.30h. es farà, a l'Escola d'Adults, una

xerrada informativa sobre el mobbing immobiliari al barri.



Us adjuntem el cartell amb la informació de la xerrada, i els flyers, per si podeu donar-li difusió.



Us convidem a totes i tots a participar

Organitza: Oficina d’Atenció a la Gent Gran -Pla Comunitari de la Barceloneta- Associació de Veïns de la Barceloneta, Associació de Veïns de l’Òstia, Associació Barceloneta Alerta,
Col·labora: Observatori DESC, Centre de Serveis Socials de la Barceloneta, Escola d’Adults Barceloneta, Afectats de Mobbing Vallespir 25-Sants

dilluns, 11 d’abril del 2011

Sortim al carrer per les retallades!

Des de la Federació de Sanitat de la CGT de Catalunya fem una crida a totes les seccions sindicals de la CGT del sector de la sanitat perquè participem en les següents convocatòries previstes a Barcelona:

* 1) El dimecres 13 d’abril de 17 a 20 hores, Concentració en el Passeig de Colom (plaça del Portal de la Pau).

Convoca : INDIGNATS (no a les retallades en la Sanitat). Aquest grup ha sorgit a través del face-book de forma espontanea i autònoma, al marge dels sindicats, sobretot al marge dels sindicats majoritaris (CCOO I UGT) per la desconfiança que inspiren per la seva posició de col·laboració i indefinició, en altres casos, amb les polítiques privatizadoras, de deteriorament i de retallades que es estan aplicant en la sanitat pública catalana des de fa temps. Polítiques executades per partits en teoria de diferent signe (tripartit, ciu). A aquesta convocatòria ens adherim com treballadors i usuaris, sense sigles, pancartes… identificatives com organització. A més, els oferim com organització el nostre suport jurídic, logístic, etc, que puguin necessitar.



* 2) Concentració dijous 14 d’abril a les 18 hores, en la plaça de Sant Jaume.

Convoca: CC.OO, UGT i CATAC en defensa dels serveis públics. Hem quedat amb els companys d’ensenyament de la CGT i possiblement també amb els companys d’Administració Pública de la CGT, a les 17:45 hores en la plaça Ramon Berenguer (Via Laietana) per a anar amb seguici propi com CGT, amb les nostres banderes, adhesius i fulles informatives com forma de diferenciar-nos dels sindicats majoritaris. Aquesta convocatòria ens ha de servir perquè es visualitzi la CGT (davant treballadors i usuàries), i per a denunciar als veritables responsables de les retallades socials, els poderosos de la societat (sector financer, constructores, multinacionals, etc) que amb l’ajuda dels polítics de diferent color (ciu, pp, psc…) ens fan pagar la crisi als més febles, pensionistes, treballadors, immigrants, estudiants, etc.

A més de fer arribar les nostres propostes d’organització i lluita per a aixecar un veritable moviment ciutadà per a plantar cara a les polítiques NEOLIBERALS que ens volen imposar. L’AGRESSIÓ està sent tan greu que hem de ser capaces, sense protagonismes de cap tipus perquè la SITUACIÓ ens ho exigeix, de treballar en la línia de sumar VOLUNTATS en defensa dels serveis públics (sanitat, ensenyament, etc) com una conquesta social irrenunciable, i que ara estan en perill.

CGT ha de ser un referent per a la ciudadania per la seva ANÀLISI de la SITUACIÓ i per les nostres propostes de lluita. La ciudadania només es tirarà al carrer si compta amb INFORMACIÓ fidedigna, donada per ORGANITZACIONS fora de qualsevol sospita de finançament o INTERÈS espuri.

Per a CGT, les respostes sindicals i socials que aquest vergonyant panorama social i laboral es mereix, passen NECESSÀRIAMENT per l’OCUPACIÓ del carrer, la MOBILITZACIÓ social, convocar vaga general… fins a aconseguir canviar la política econòmica i ANTISOCIAL del govern. La salut no és un negoci tots/es hem de dir no a les retallades als drets socials.

Esperem la vostra participació en aquestes convocatòries per a sumar forces contra les mesures de retallades que està aplicant el govern de la Generalitat en el sector públic i en concret en la sanitat publica.

Federació de Sanitat de la CGT de Catalunya