divendres, 21 de setembre del 2007

Solidaritat veïnal


Sorollosa concentració davant la seu del Districte

Una vintena de persones van protestar durant gairebé 1 hora contra el desallotjament de les famílies resistents al Bon Pastor.
El passat dilluns 17 de setembre expirava la 'treva' que l'Administració havia concedit a les famílies de les Cases Barates del Bon Pastor. La treva era un termini de 15 dies en què l'Administració es comprometia a no desallotjar les famílies resistents de casa seva; a canvi, la gent del Bon Pastor es comprometia a no sortir a la premsa.
La gent del Bon Pastor va complir, però com que temen que és una maniobra més del Patronat Municipal de l'Habitatge i l'Institut Municipal d'Urbanisme per silenciar el desallotjament (que les famílies veuen cada cop més imminent), el mateix dimarts, un dia després del final de la 'treva', ja van convocar una concentració a la Plaça Orfila, davant la seu del Districte, aprofitant la celebració del Ple del Districte.
Cap a les 19h començaven a arribar els primers avis i àvies del Bon Pastor, resistents o solidaris/es, que esperaven als més joves, carregats amb taula, plafó explicatiu i papers informatius. Com que de política se'n fa més fora dels edificis, n'hi va haver un que es pensava que per estar a l'oposició es podria ficar la gent a la butxaca. Era el regidor de CiU, que mentre no arribava l'hora d'entrar, va estar parlant amb els avis i àvies. Cara amable, cordial, posat elegant i fins i tot una actitud que semblava estar amb ells. Tot això va canviar, quan una veïna va oblidar el to pausat i els modals polítics, i amb tota la ràbia i raó que produeix una situació com la que estan vivint, li va etzibar una descàrrega d'arguments a la que el regidor només va poder respondre amb el silenci, cara d'inseguretat, coll amagat entre les espatlles i marxar cap al Districte.
A mesura que passaven els minuts anava arribant gent, així com energúmens no desitjats. Fins a tres cotxes i una furgoneta de la Guàrdia Urbana van custodiar la Plaça Orfila, efectius als que, més tard, s'hi va sumar una furgoneta de la Brigada Mòbil dels Mossos d'Esquadra, que va aparcar al C/Pont, al costat de l'Església.
Passats 2/4 de 8 del vespre va començar la protesta: xiulets, pancarta i cassolada davant de la seu del Districte, mentre polítics i gent del carrer anava entrant per al Ple. Els i les concentrades també proferien crits per denunciar la situació que estan vivint: "L'Ajuntament destrossa els barris", "Ayuntamiento, miento-miento-miento", i "Forradellas especulador" van ser els més repetits. La concentració pròpiament dita va aplegar una vintena de persones, però van ser moltes més les que van preguntar perquè es manifestava aquesta gent i que van decidir quedar-se una estona o bé agafar informació de la taula, així com firmar per donar suport.
La protesta va durar fins quasi 2/4 de 9 del vespre, quan ja feia estona que s'havien tancat les portes del Ple i fins i tot la càmera de BTV ja hi havia entrat, després d'haver gravat una mica la concentració. A dins, i perquè no sigui dit, alguns avis del Bon Pastor van intentar continuar la protesta per la tant estimada pels polítics 'via democràtica del diàleg i el consens', aquella que en el cas de les Cases Barates, com tants altres, és un monòleg estrident del poder sord contra les persones.