dijous, 20 de setembre del 2007

Barcelona, Ajuntament bloquejat

Amb aquest títol, el diari Avui en el seu editorial entre altres coses diu:
“L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, comença a constatar una realitat que l'amenaça des del dia que va constituir el govern municipal: el PSC i Iniciativa no tenen prou majoria per aprovar al ple les decisions que en requereixen."
“L'Ajuntament de Barcelona viu un bloqueig que pot afectar-ne greument la governabilitat. Si l'actual equip de govern vol resoldre aquesta situació, el canvi d'estil hauria de ser molt més contundent i sincer. Pasqual Maragall, Joan Clos i Jordi Hereu havien presidit fins ara el consistori menyspreant l'oposició i oferint un pacte de secundaris a la força als seus socis de govern. La primera cosa que ha de canviar en l'Ajuntament de Barcelona és aquesta enorme prepotència que ha provocat, entre altres fenòmens indesitjables, una falta de transparència crònica. Potser així alguna mena de pacte podria començar a ser posible."
El Periódico sobre els CONTACTES PER ASSEGURAR LA GOVERNABILITAT DE BARCELONA recull que: ERC està receptiva al pacte amb Hereu però "adverteix, malgrat tot, que acordar el PAM no serà fàcil"
El diari El Punt també recull que ERC de Barcelona es mostra disposada a negociar el PAM però diu al PSC que «no s'envalenteixi»