dilluns, 3 de març del 2008

MANIFESTACIÓ


Fins a fa pocs anys, ningú volia venir a viure a La Barceloneta, ni saber gens d'aquest barri mariner. A poc a poc, es va millorar el barri i els veïns estàvem contents de mantenir la nostra forma de vida, de pertànyer a aquest barri. Però en poc temps, es va anar convertint en un pastís per a l'especulació. Fa un any, amb l'aprovació del “pla dels ascensors”, l'Ajuntament li va posar la guinda al pastís que ell mateix havia començat a cuinar, per no posar-li fre a l'especulació i fomentar un model de turisme insostenible.

Ara les immobiliàries i els grans inversors estan començant a menjar-se el seu tros de pastís, i saben que per a poder acabar-se aquest pastís els veïns del barri som molests: no som econòmicament rendibles.

Tots i totes coneixem cada dia nous casos de veïns que estan sofrint mobbing (assetjament immobiliari) o que no els renoven el contracte. I cada dia hi ha veïns i veïnes de tota la vida que es veuen obligats/as a marxar-se d'un barri que ha estat la seva casa.

La senyora Anna duu mesos pagant el lloguer en jutjats perquè l'empresa que va comprar el seu edifici no li va avisar que ho havia comprat, ni li accepta el lloguer (per a poder dir després que no paga i tirar-la al carrer); al fill de la senyora Maria una agència d'apartaments turístics ho vol canviar de pis i posar el nou contracte al nom de l'agència (perquè perdi els seus drets com inquilí); a Margarita, Carles i Agustí no els han renovat el contracte i no poden pagar un lloguer en el barri (estem esperant que serveis socials els aconsegueixi un pis), i així desenes i desenes de casos.

L'Ajuntament no fa gens per a evitar que es mengin el barri, i diu que poc pot plantar cara a aquest repartiment de pastís. I com seguim així, tota millora que es pugui aconseguir per al barri serà per als nous veïns amb diners i els turistes, i els veïns de tota la vida ja no podrem viure aquí. L'anul·lació del “pla dels ascensors” és necessària, hi ha altres formes de solucionar els problemes d'accessibilitat que algunes persones sí que tenen (reubicació en baixos, ús de l'edifici de La Marina...).

Per això, el dia 7 de març us convoquem a una MANIFESTACIÓ, per a exigir:

* l'anul·lació del “pla dels ascensors” i l'impuls d'un procés de participació real

* una política contundent contra el mobbing immobiliari i els quals ho exerceixen

* que cap veí hagi de marxar-se del barri, ni pel “pla dels ascensors” , ni per no poder pagar un lloguer car.

A les 19:00 en la plaça de La Barceloneta, porta la teva casserola, la teva pancarta o cartell amb el teu problema, i als teus amics.

A les 18:00 farem una cercavila prèvia pel barri des de la Repla amb/c Sant Carles

AAVV l'Òstia i Plataforma d'afectats en defensa de La Barceloneta