dissabte, 8 de març de 2008

600 veïns i veïnes es manifesten avui en La Barceloneta contra l'especulació i per a exigir l'anul•lació del “pla dels ascensors”.


La manifestació ha començat amb una cassolada per dintre del barri, assenyalant algunes de les 14 noves immobiliàries que han aparegut en el barri després de l'aprovació del “pla”.

A les immobiliàries i agències d'apartaments turístics, casserola en mà, els veïns els han començat a marxar-se del barri sota el crit “especuladors, fora del barri”.

A l’arriba a la plaça de La Barceloneta, alguns dels veïns que estan sofrint mobbing o als quals no els renoven el contracte han exposat públicament els seus casos. Un d'ells afirmava que el propietari del seu pis li ha "ofert" pujar-li el lloguer de 470 a 970 euros.

A les 19:15 s'ha sortit des de plaça de La Barceloneta cap a la plaça Sant Jaume, durant el recorregut s'han repetit les consignes de “cap veí fora del barri”, “Ayunta-miento, miento, miento, miento”, “l'Hotel Vela, para las abuelas” (en referència al gran hotel que s'està construint al final del passeig Joan de Borbó) o “ens han llevat el port, ens han llevat la platja i ara volen llevar-nos les cases”, “pla dels ascensors, anul·lació”..., mentre es feien sonar les casseroles per a mostrar l'empipament i la decepció que el barri de La Barceloneta té amb l'Ajuntament i els polítics.

Ja en la plaça Sant Jaume, s'ha llegit el manifest, en el qual s'explicava que la Barceloneta està actualment assetjada, la construcció de l'Hotel Vela, els inversors estrangers, els apartaments turístics; sense que enfront d'això l'Ajuntament hagi pres cap mesura concreta ni compromís real per a frenar aquesta expulsió indirecta de veïns que fa mesos que ha començat.

El “pla dels ascensors” contínua vigent i preveu l'expulsió de milers de veïns del barri, l'eliminació d'habitatges per a posar ascensors i suposarà la destrucció del patrimoni històric que és La Barceloneta, amb els seus edificis, els seus veïns i la seva forma de vida.

La inexistència d'un procés de participació amb els veïns de La Barceloneta ha propiciat que l'Ajuntament aprovés un pla amb el suport del port que fins al moment només ha beneficiat als inversors. Per això, els veïns de La Barceloneta continuem exigint:

- l'anul·lació del “pla dels ascensors” i l'impuls d'un procés de participació real

- un política contundent contra el mobbing immobiliari i aquells que ho exerceixen

- que cap veí hagi de marxar-se del barri, ni pel “pla dels ascensors”, ni per no poder pagar un lloguer alt

cap veí fora del barri!