dissabte, 13 d’octubre del 2007

Especulació urbanística amb els locals del Club d’Escacs


El Barceloneta Escacs Club no disputarà les seves partides de la Lliga Catalana en el nostre barri, com ho havia fet en els més de 60 anys d’antiguitat de l’entitat, sinó en Poble Nou, ja que després de perdre el seu local del carrer Andrea Doria, les promeses de l'Ajuntament de Barcelona d'un local adequat per a les seves activitats en el Centre Cívic no s'han complert.

L'Ajuntament de Barcelona que va fer de mediador en la negociació amb la Fundació Hospital de Sant Pau (que el seu Patronat Presideix i junt el Capítol Catedralici i la Generalitat de Catalunya formen el seu òrgan de govern) no va poder aconseguir que el Club d'Escacs es quedarà en el seu històric local, ni el compromís per part del Patronat de la Fundació Hospital de Sant Pau que l'edifici es quedarà per a equipaments per al barri i no per a l'especulació immobiliària, ni ha aconseguit complir amb la seva promesa de un local adequat en el Centre Cívic.

De moment el Club d'Escacs Barceloneta malgrat el seu arrelament al barri i el seu prestigi en el sector, es troba en una perillosa crisi de supervivència, sense local, amb la perduda de joves jugadors de escacs que davant la falta d’infraestructura s’han marxat al Club Escacs Barcelona-Vulcá que ha obert, contentíssim, les seves portes a aquests joves valors.

L'Ajuntament de Barcelona que és “propietari” del local a través del Patronat de la Fundació Hospital de Sant Pau, no ha tingut cap “mirament” a tirar fora del seu local al nostre modest Club d'Escacs, per a ell ha prevalgut més la possibilitat que la Fundació que ‘xucla’ de l'erari públic faci negoci especulant, que la cultura, les entitats i els veïns/es de la Barceloneta.


VAC
veïna autònoma cabrejada

1 comentari:

Anònim ha dit...

Hola VAC, soy un estudiante de periodismo, me interesaria mucho conocer mas detalles sobre la historia del culb d'escacs, me gustaria que me contactaras para que te pudiera hacer màs preguntas. Trabajaré sobre el barrio los proximos meses, y estas historias son exactamente lo que busco para contrastar la informaciòn oficial del ajuntament. dejo mi correo y movil: ghigocasa@gmail.com 618822817

Nota:
perdonad que escribo en castellano, pero ya el català lo hablo muy poquito, escribir ya es demasiado.