dilluns, 8 d’octubre del 2007

Centenars de persones desmunten part de les obres i vora 2.000 persones


Després de setze anys d'oposició veïnal al pla Caufec-Porta BCN a Esplugues, fados mesos que es van iniciar les obres d'aquest projecte urbanístic que afectaa la serra de Collserola. Prop de 2.000 persones van participar de lamanifestació per frenar l'avanç de les màquines que va sortir de l'ajuntamentd'Esplugues, va recórrer diferents barris, va passar per les obres i vafinalitzar de nou al centre del poble.

L'escamot Clown Army Esplugues City va aparèixer a una manifestació on es vanrepartir fulls informatius i es van penjar cartells i pancartes. Es va cridar“Canya a qui destrossa la muntanya” i es va escridassar als diferents policieslocals o autonòmics, antiavalots o de paisà. Es va entrar als mateixos terrenysde les obres. Tot semblava que seria un “Salto a la valla” però va ser un“Tumbamos las vallas” i tothom hi va entrar al Caufec Sud (Can Oliveres). Després es va pujar cap a la muntanya a ritme de tambors i amb molta energia iadrenalina. A la part de la muntanya es va fer un berenar i es va aprofitar perexplicar a tothom les trampes del projecte.

Els Mossos d'Esquadra tenien ordres molt clares: només es preocuparien de queaquesta no aturés el tramvia, la Ronda de Dalt i l'autopista. Però pel camí vancarregar contra la gent per impedir la penjada d'una pancarta al pont entre LaPlana i Can Clota i van enfrontar-se puntualment a manifestants. La policialocal es va encarregar d'enregistrar amb vídeo tota la manifestació.

Durant la baixada de la muntanya, centenars de persones arrencaven tanques,estaques i la majoria d'elements d'obres que trobaven al seu pas improvisantbarricades a la carretera. Una manifestació que recordarem tothom durant moltde temps i sobre tot per a que les properes convocatòries per aturar l'avançd'aquest projecte siguin encara més massives i actives. Mentrestant s'anima atothom a que porti a terme les seves accions de desobediència per aturar el plaCaufec.