dimecres, 3 d’octubre del 2007

El pla de la Barceloneta acaba als jutjats

Amb aquest títol el diari Avui recull i informa sobre el comunicat emès ahir per la AA.VV de l’Òstia i la Plataforma en Defensa de la Barceloneta, la informació també ha estat recollida en un breu pel diari 20 minutos
El pla de la Barceloneta acaba als jutjats
Redacció

El pla municipal de reforma dels quarts de casa de la Barceloneta ha acabat als tribunals. L'Associació de Veïns de l'Òstia i la plataforma d'afectats del barri han presentat un recurs contenciós en què reclamen una moratòria del procés de debat i reparcel·lació. El pla urbanístic encara s'està debatent entre l'Ajuntament i el veïnat, i no s'ha començat cap obra, tot i que l'Ajuntament preveu fer-ho en aquest mandat. El projecte de reforma preveu instal·lar ascensors i serveis en els petits pisos del barri i reagrupar els propietaris i llogaters en edificis nous.
Una de les dues associacions de veïns del barri hi està en contra i ha dut el pla als tribunals. Han recollit prop de dues mil firmes i en recelen pel fet que una part dels afectats no tindrien assegurada la permanència al barri.
Negociar
La nova regidora de Ciutat Vella, Itziar González, preveu accelerar les negociacions amb els afectats i buscar alternatives a la recol·locació prop del barri mariner. Però la plataforma tem que la reforma acabi expulsant de la Barceloneta els veïns amb poc poder adquisitiu. Els petits quarts de casa són habitatges de fa dos segles. Alguns pateixen un important deteriorament per l'absència de manteniment. El problema és que els llogaters han de ser recol·locats i al barri no hi ha sòl per fer nous blocs. En alguns casos, conviuen en habitatges reformats i que es lloguen a turistes.