dimecres, 24 d’octubre del 2007

Crònica de la trobada barris en lluita


El passat dissabte 20 d´octubre va tindre lloc la trobada de barris en lluita al Forat de la Vergonya, en la que participaren una quinzena de col·lectius veïnals en conflicte amb les polítiques urbanístiques de les administracions.
Aquests col·lectius foren: Fòrum Ribera-Besós, Plataforma de Veïns en Defensa de la Barceloneta, Associació de Veïns de l´Òstia, Plataforma Veïnal de la Trinitat Vella, Plataforma Popular contra el Pla Caufec, Coordinadora contra l´especulació del Raval, AAVV Can Ricart, Néts i netes del barri i Avis del barri, Associació de propietaris afectats "1 de 9" de Torre Baró, Plataforma d´Entitats i Veïns de la Mina, KOP-Alta Tensió del Prat, Assemblea de barri de Sants-Can Vies, Assemblea contra l´especulació de Sant Andreu, Grup d´Investigació sobre la participació, Col·lectiu Forat de la Vergonya.
La jornada s´inicià pel matí amb la plantada de paradetes, exposicions i la retransmissió per ràdio Contrabanda de les experiències de les diferents lluites veïnals, programa que ja es pot escoltar per internet.
Després de dinar unes riques paelles la tarda va continuar amb el plat fort, un debat que tractava de trobar estratègies i respostes conjuntes a les tàctiques mafioses que empren els ajuntaments.
Destacar la participació dels veïns/es del Bon Pastor, desallotjats il·legalment el divendres anterior i la presentació del document " A Barcelona la participació canta" (participacio (at) mail.moviments.net) on s´analitzen els procesos participatius a diferents barris de Barcelona i que conté una recepta participativa, així com un manual de defensa.
L´espai del Forat de la Vergonya va ser totalment recuperat pel veïnat en retirar les tanques que encara el tancaven.