diumenge, 11 d’abril del 2010

Dilluns 12 a les 19h. Cassolada davant del districte de Ciutat Vella.

Amigues i amics de l’Espai Social Magdalenes, ( Video )

Com moltes ja sabeu, a les 7 del matí del dijous 8 d’abril han desallotjat l’ESM. De forma injustificada i desproporcionada, es van presentar 6 furgonetes d’anti avalots dels mossos d’esquadra i tres furgonetes de paletes. Aquests últims tenien l’ordre de la propietat, Hotels Catalònia, d’enderrocar els pisos del carrer Magdalenes i Amargós sense tenir el permís d’obres necessari.

Davant aquest fet, i tenint en compte el perill en que, un cop més, han posat al llogater de renda antiga que encara viu a la finca del carrer Amargós, vam trucar al districte i a la guàrdia urbana. Quan una patrulla d’aquesta última es va presentar i va confirmar que la propietat no disposava de permís d’obres, vam aconseguir que s’aturés l’enderroc. A continuació, l’arquitecta col·laboradora de l’ESM va presentar l’enèsima instància relatant els fets a l’oficina d’habitatge.

A la darrera Audiència Pública de Ciutat Vella ja vam advertir que si les condicions de vida d’aquest veí i el seu dret a restar a la finca es veuen perjudicats, la culpa serà compartida entre Hoteles Catalonia i el Districte de Ciutat Vella. No n’hi ha prou amb les visites regulars de serveis socials al veí. El Districte no pot seguir eludint la seva responsabilitat: cal aturar els peus a una hotelera que ha reincidit en les seves pràctiques mafioses, posant en perill la salut dels veïns i veïnes, vulnerant drets fonamentals i violant la llei vigent.

Front aquestes pràctiques, recordem que el passat 28 de març l’Espai Social Magdalenes va organitzar el seu darrer acte públic, la 2ª calçotada popular del Barri Gòtic, juntament amb AAVV Gòtic, Cruïlles, Compartir Dona Gustet i l’AAVV Casc Antic. L’assistència de més de 300 veïnes i veïns demostra que Ciutat Vella necessita espais com l’ESM. Espais des dels quals generar drets, des dels que recuperar el carrer, crear comunitat i teixir aliances rebels entre les habitants d’aquesta Ciutat Vella que es resisteix a ser un parc temàtic.

El Districte també sap de la importància de l’Espai Social Magdalenes. La pressió veïnal va aconseguir que el Ple del Districte de Desembre aprovés una proposta de cessió d’un local municipal que garantís la continuïtat de les activitats de l’ESM. A data d’avui, segueix sent una promesa incomplerta, sense que se’ns hagi comunicat cap raó que justifiqui la demora.

Ens han desallotjat. Però aquí estem i aquí seguirem. Les nostres lluites, la nostra memòria i els nostres desitjos, no es limitaven a les parets de l’ESM i no acaben amb el seu desallotjament. I ens han desallotjat, però estem satisfetes, perquè Hotels Catalonia no podrà edificar un nou hotel de luxe i sap que les seves pràctiques seguiran sent vigilades.

A les amigues, conegudes i còmplices de l’ESM us convoquem a fer una forta cassolada el proper dilluns 12 a les 19h davant la seu del Districte de Ciutat Vella, a la plaça Bonsucces

Veniu amb la vostra cassola, instrument o xiulet per recordar al Districte que Ciutat Vella no necessita més propietaris anti socials com Hotels Catalonia, sino veïns i veïnes que donin vida al barri i a la ciutat.