divendres, 16 d’abril del 2010

Jornada pel dret a l’habitatge, la ciutat i el territori, el 17 d’abril a Barcelona

El dissabte 17 Abril es planteja des de la Xarxa Social per l’Habitatge una jornada per continuar treballant conjuntament objectius i propostes alternatives, així com seguir ajuntant esforços i teixint aliances per plantar cara al model actual.

Jornada pel dret a l’habitatge, la ciutat i el territori

Dissabte 17 d’abril, 11:00h

CSO La Rimaia (Gran Via, 550 - Barcelona)

- Què és la Xarxa?

La Xarxa Social pel Dret a l’Habitatge neix de la trobada de diferents col·lectius, associacions i persones que treballen sobre diversos aspectes del greu problema de l’accés a l’habitatge dins les activitats del Forum Social Català del 2010. La Xarxa denuncia els greus dèficits democràtics de la gestió actual del territori, l’urbanisme i el model de ciutat que han imposat els grans interessos econòmics amb la col·laboració política en els últims anys a Catalunya. Interessos privats i polítiques que han tingut com a resultat l’atomització social, l’afavoriment de la cultura de la propietat, la negació efectiva del dret d’accés a l’habitatge en condicions justes per a tothom i l’empitjorament de les condicions de vida d’amplis sectors socials: treballadors , treballadores, sectors populars, afectats i afectades per la precarietat laboral i l’atur i persones en situació social de vulnerabilitat.

La Xarxa Social pel Dret a l’Habitatge vol aplegar i connectar tots els esforços crítics entorn d’aquest problema per tal d’aconseguir un doble objectiu: unitat d’acció, veu i força davant les institucions pel dret d’accés a un habitatge digne per a tothom; i confluència de voluntats i recursos per trobar formes alternatives de vida i formes democràtiques i socials de gestió de l’habitabilitat a la ciutat i al territori.

- Programa de la jornada

MATÍ

11:00-11:30 Rebuda de participants i presentació.

11:30-13:30 Treball en grups sobre continguts, objectius i forma d’organització.

13:30-14:00 Posada en comú.

Hi haurà dinar a preus populars

TARDA

16:00-18:00 Treball per comissions: alerta-acció, continguts, extensió, comunicació.

18:00-19:00 Plenari final. Conclusions i properes reunions.

Fi de la jornada amb música i servei de bar.

Més info: xarxahabitatge.blogspot.com