dilluns, 12 d’abril del 2010

Comunicat del desallotjament ilegal produit a poeta cabanyes

Comunicat dels fets i concentració RESPOSTA A LA BRUTALITAT POLICIAL DURANT UN DESALLOTJAMENT IL·LEGAL PRODUÏT AVUI A POBLE SEC.
CINC COMPANYES DETINGUDES I DOS HOSPITALITZADES.

S'ACABA LA NORMALITAT

DESSALLOTJAMENT IL·LEGAL, UN “MAESTRILLO” EN ECONOMIA FINANCERA, I BESTIALISME POLICIAL

Nosaltres o ells

Avui dilluns 12 d'abril a les 10:30 del matí s'ha realitzat un desallotjament il•legal de l'immoble situat al número 14 del passatge Poeta Cabanyes. A fora de l'edifici s'estava celebrant un esmorzar popular per a presentar el nou Centre Social Okupat al barri del Poble Sec: “S'acaba la normalitat”. L'actuació policial ha conclòs amb 5 detingudes i dos hospitalitzades.

L'immoble portava més de quatre anys deshabitat per a la voluntat especulativa del propietari. Segons diverses fonts (entre elles veïnes) al 2004 es va intentar okupar per a recolzar els veïns i les veïnes que patien mobbing. Altres intents d'omplir de vida aquest espai abandonat han estat reprimits durament mitjançant la violència de "matons".

Aquest matí després d'una semana de l'entrada a l'immoble i de treballar-hi rehabilitant-lo voliem fer una primera cel·lebració amb uns 40 amics i amigues i part del veïnat que s'ha anat apropant. Aixó no ha estat finalment possible. En un primer moment s'han apropat dues patrulles de mossos d'esquadra, i quasi simultàniament s'ha personat el propietari que ha començat a persuadir als mossos d'esquadra per a provocar un desallotjament express, cosa que ha aconseguit, a pesar del testimoni en ferm d'un veï del carrer que ens havia conegut aquesta darrera setmana i de la presència de la nostra advocada, apart d'altres irregularitats...

Els esdeveniments han confirmat com en temps de Crisi els actes repressius es fan cada vegada més durs perquè ells tenen por de que nosaltres perdem la nostra. Com deia el comunicat: “Estem ara i aquí obrint a cops de mall una esquerda en el mur de la por que ens separa. És per aixó que afirmem: s'acaba la normalitat. (...) La normalitat és culpar als més dèbils i als més vulnerables, als nouvinguts als que cuinen i vesteixen diferent, culpar-los de la escassetat que provoquen els Acaparadors. Aquells que viuen en grans mansions i caminen envoltats de gent armada.."

El propietari Jordi Martí Pidelaserra, que ha estat especulant durant anys amb aquest immoble, és professor de la Universitat de Barcelona on imparteix assignatures de màster relacionades amb comptabilitat i finances. També ha realitzat publicacions amb títols com: "Finanzas a corto plazo", "Fondos de financiamiento", "Catalan firms and the distribution of products in Europe", "La incidencia en la moneda única en la empresa española". Perpetuant aquest interès de lucre, l'individu ha requerit la intervenció de 5 furgones de mossos d'esquadra de la brigada movil antiavalots per a procedir al desallotjament de la vivenda fent ús de la violència, davant la mirada atònita de nombrosos veïns i veïnes. Primerament han tret a la gent que es trobava asseguda pacíficament davant de la porta, a base d'empentes, cosses, cops de puny i recursos violents com retorçades de braços i colls. El resultat d'aquesta primera intervenció ha estat nombrosos lesionats i dos hospitalitzats. Tot i que un d'ells ha restat a terra inconscient a causa d'una cossa rebuda al cap i una altra persona ha rebut un cop que li ha fracturat el nas, les ambulàncies han tardat 15 minuts i a més no podien accedir al lloc ja que el carrer estava bloquejat per les furgones de la policia. A continuació, la brigada mòbil ha procedit a llençar a terra la porta i s'ha endut detingudes cinc persones.

Nombrosos antiavalots han escombrat als presents que estaven impressionats pel lamentable espectacle de brutalitat policial, i els han forçat a abandonar el carrer.

Esmentar finalment, que diversos veïns han donat fe que aquestes persones portaven més de 48 hores a la vivenda cosa que converteix aquest dessallotjament en il.legal, doncs és el temps que la llei estima necessari perquè s’apliqui el dret a morada. Si disposes de més informació, videos o imatges, o vols prestar declaració sobre els fets s’agrairia moltíssim contactin amb infoviolenciapolicial (at) gmail.com el més aviat possible.

S’acaba la normalitat, perquè llibertat no és poder elegir sinó elegir poder.