divendres, 16 d’abril del 2010

Dimiteix Itziar González


www.btvnoticies.cat

La regidora del districte barceloní de Ciutat Vella, Itziar González, ha presentat aquest divendres la seva renúncia irrevocable al càrrec "per motius personals" a l'alcalde Jordi Hereu, que l'ha acceptat. González i Hereu han comparegut aquesta tarda davant els mitjans de comunicació acompanyats d'un nombrós grup de col·laboradors de la regidora per fer l'anunci.

L'arquitecta i regidora, que es va presentar a les eleccions del 2007 a les llistes del PSC, ha assegurat que deixa el càrrec perquè no li és possible seguir treballant "de la mateixa manera" i amb les mateixes forces per afrontar els problemes del districte i que es tracta d'un acte "íntim de responsabilitat" amb ella mateixa.

González renuncia al càrrec l'endemà de presentar el projecte del pla del barri del Raval, un dels objectius més desitjats. L'alcalde Hereu ha explicat que ha acceptat la renúncia d'Itziar Gonzàlez perquè "a ningú se li pot exigir que assumeixi fins a les últimes conseqüències" una implicació personal com la que ha tingut la regidora que en aquests 3 anys, en què "ho ha deixat tot per Ciutat Vella"

"No m'imaginava que caldria mesurar les meves forces i lluites; i a Ciutat Vella estàs al 100% o no estàs". Amb aquest argument, visiblement emocionada i amb llàgrimes apunt de brotar, Itziar González, ha deixat el càrrec aquest divendres a la tarda. La regidora assegura que no pot amb la "càrrega" que tenia assignada per no sentir-se forta per "seguir amb la dedicació i intensitat que Ciutat Vella mereix". El primer tinent d'alcalde, Carles Martí, assumirà la competència del districte, i el nou edil del PSC Ramon Nicolau serà proposat per presidir Ciutat Vella assumint, a més, la regidoria de Participació, àrea de la què fins ara ha estat comissionat.

Lluita contra el 'mobbing immobiliari'
Amb un discurs emotiu, ple de reconeixements al seu equip, als veïns de Ciutat Vella i a l'alcalde, Jordi Hereu, Itziar González ha deixat el seu càrrec al·legant motius personals que li impedeixen treballar tan intensament com fins ara. La regidora ha tingut un moment per recordar com grans projectes com la lluita contra el mobbing immobiliari al districte o el pla de barris per la Barceloneta, l'han fet sentir "útil i digna de sumar-se a l'esforç quotidià de les persones que donen sentit a l'Ajuntament".

Però no tot han estat glòries, i González ha reconegut que, de la mà del seu equip, ha pogut viure "la duresa i dificultat" de la dimensió institucional de ser regidora. "Sempre vaig ser conscient que no acceptava un càrrec sinó una càrrega molt digna de dur com és la de treballar per l'interès general", ha afegit, mentre es lamentava de que "el que no imaginava era que caldria mesurar les forces i les lluites". I és que, la regidora no ha pogut aguantar la pressió, el ritme i el nivell d'exigència.

"El detallisme i la manera com he volgut treballar han fet que ja no em sigui possible seguir més amb la mateixa dedicació i entrega", ha argumentat. Per tot això, la regidora ha presentat a Hereu la seva renúncia i ha explicat que ho ha fet "com un gest íntim de responsabilitat amb mi mateixa i com un gest públic que pretén humilment plantejar la reflexió de la sostenibilitat i millora de l'acció política".

González ha volgut marxar amb un missatge clar per a la resta de regidors, recordant-los que "cal que tots, siguin del partit que siguin, prenguin consciència que la tasca pública necessita d'esperit de construcció col·lectiva, que cal superar la visió partidària, que cal deixar d'instrumentalitzar a qualsevol preu qualsevol problema dels nostres barris, i que siguin conscients que si ells no sumen activament, no hi ha ciutat". Aquest gest de retret als companys, però, no ha entelat l'apartat d'agraïments.

Emotiu agraïment
El moment més emotiu del seu discurs de renúncia, quan les llàgrimes han estat a punt de brollar, ha estat quan ha nomenat als seus col·laboradors més estrets, agraint-los la seva tasca, el seu suport i la seva feina. Ha tingut paraules pels tècnics, pels treballadors, pel seu equip més proper, pels regidors adscrits al districte de tots els colors polítics, pels Mossos, la Guàrdia Urbana, els caps de col·lectius socials, d'entitats col·laboradores, consellers de la Generalitat, i fins i tot al seu xofer. I com era d'esperar, els veïns de Ciutat Vella.

En acabar la seva intervenció, un fort i llarg aplaudiment dels seus col·laboradors -reunits tots al seu voltant per mostrar-li el seu suport- ha donat pas a un discurs d'Hereu. L'alcalde ha agraït a González la seva tasca, s'ha compromès a seguir tirant endavant els projectes que ella ha engegat al districte i li ha demanat que segueixi "construint Ciutat Vella i Barcelona" des d'altres vessants menys institucionals. "La seva feina ha marcat la base de la Ciutat Vella del futur", ha dit.

L'alcalde proposarà Ramon Nicolau per presidir el districte que encapçalava la regidora. El primer tinent d'alcalde, Carles Martí, serà, però, qui assumirà la regidoria de Ciutat Vella que ostentava Gonzàlez. Martí ha estat de les poques persones que la ja exregidora no ha esmentat en cap moment en el seu discurs d'agraïments i de les poques autoritats presents a l'acte amb qui no se l'ha vist abraçada.

Publicat en el diari Avui


Querida Itziar