diumenge, 29 de març del 2009

Centenares de vecinos se manifiestan en La Barceloneta contra la especulación


A pesar de la lluvia, más de 300 vecinos hemos salido hoy a la calle para reclamar la anulación del plan de los ascensores, medidas para frenar la especulación y que La Barceloneta continue siendo un barrio popular y no el barrio turísitco que el Ayuntamiento está impulsando

Debido al mal tiempo, la avv l'òstia ha recibido diversas llamadas de vecinos que anunciaban que no irían a la manifestación. A pesar de todo, la manifestación contra la especulación y para que la Barceloneta no se convierta en un barrio turístico ha tenido lugar.

Centenares de vecinos han acudido a la cita, la cual se ha mostrado intergenracional, agrupando desde jóvenes hasta personas de más edad.
Cazuela en mano, los vecinos se han manifestado desde la plaça de La Barceloneta hasta la plaça Sant Jaume, coreando "de la Barceloneta no nos moverán", "hereu dimissió", "La Barceloneta no está en venta", y diversos lemas que también se refleaban en las múltiples pancartas como "La Barceloneta és un barri popular, i no un lloc per especular", "pla dels ascensors, anul·lació", "prou barracons, col·legi ja!"....

El recorrido desde plaça de La Barceloneta, hasta Pla de Palau, Via Laietana, y Plaça sant Jaume, ha resultado muy sonorom, al llegar a plaça sant Jaume, se ha leído un manifiesto con las siguientes reivindicaciones:

L'anul·lació definitiva del "pla dels ascensors"

El tancament de tots els apartaments turístics, que no es concedeixi cap més llicència, i la conversió d'aquests pisos en habitatges de lloguer social.

Que no s'eliminin places d'aparcament si abans no hi ha una alternativa clara sobre o­n aparcar a preu popular dins del barri, així com un compromís que no es concediran més terrasses de bar en carrers peatonalitzats.

Regular els preus dels habitatges, sobretot els de lloguer.

Rebaixar les quotes del CNAB (sobretot per als jubilats), i compromís que cap equipament públic tindrà gestió i beneficis privats.

Que s'inverteixin els diners de la Llei de barris en solucionar els problemes d'especulació existents (construcció d'habitatge de lloguer social i adquisició d'edificis amb la mateixa finalitat per a les persones que viuen al barri actualment), i els problemes socials (sostre per als sense-sostre, construcció d'una escola-bressol, ajuda a les famílies a l'atur...)

Frenar l'especulació al barri i protegir els veïns amb mesures i compromisos reals i no només amb bones paraules.


fotos: http://picasaweb.google.com/bcntafotomaton

La manifestació en la premsa


1 comentari:

pescaito ha dit...

http://www.noticies.net/webACN/detallNoticiaPortada.do?id=74715


http://www.elpunt.cat/barcelona/article/1/10-administracions/20241-els-veins-del-barri-de-la-barceloneta-surten-un-altre-cop-al-carrer-per-refermar-les-seves-demandes.html


http://www.emporda.info/secciones/noticia.jsp?pRef=2009032800_8_43673__Catalunya-Vens-Barceloneta-protesten-davant-lencariment-vida-barri