dijous, 24 d’abril del 2008

El nou Taller Barceloneta centra el pla de Ciutat Vella


Les actuacions previstes a la Barceloneta, l'altre barri de la ciutat presentat a la cinquena convocatòria de la llei de la Generalitat, giraran al voltant d'un nou espai que s'ha batejat com a Taller Barceloneta, amb unes dependències que estaran situades en un solar del passeig de Joan de Borbó. El districte coordinarà des d'aquest centre mixt d'oficines i trobada la participació veïnal en la renovació del barri, tal com va explicar ahir la regidora de Ciutat Vella, Itziar González.

"El Taller Barceloneta és la principal aportació, singular i diferenciadora, de la nostra proposta, ja que facilitarà la interacció entre Administració i ciutadans amb la qual volem que els veïns siguin protagonistes directes de les reformes", va dir.
D'aquí sortiran els plans previstos de millora de l'espai públic i rehabilitació d'edificis. Uns projectes que tindran com a prioritat, segons Itziar González, protegir els col.lectius més vulnerables (gent gran i persones amb pocs recursos econòmics) i mantenir la trama original del barri. "No farem fora a ningú, ni tampoc canviarem la imatge tradicional de la Barceloneta", va assegurar davant de les crítiques de l'Associació de Veïns de L'Òstia i la Plataforma d'Afectats de la Barceloneta, dues entitats veïnals de la zona.
Aquestes van insistir ahir a denunciar que no s'ha comptat amb ells en l'elaboració del document, una afirmació que la regidora nega rotundament.

Publicat en el Periódico

1 comentari:

Anònim ha dit...

Es indignante el papel que está jugando la regidora en el distrito: el de alguien sin ningún tipo de estrategia política que quiere hacer de técnica de participación desde el lugar equivocado, y que, por lo tanto, carece de visión estratégica y cumple, de este modo, una función más de extintor que de resolver conflictos en pro del vecino.

Es la manera más retorcida de defender los intereses del sector duro del PSC, pero con la buena cara de la regidora mediática. Que además niegue la evidencia ya me parece insultante.

Si el taller barceloneta se pone en marcha con los vecinos teniendo la misma capacidad de discusión y decisión colectiva que en este "proceso" de la llei de barris, habría que llevarla a los tribunales. El problema es que su nula visión táctica hace que además cada crítica se la tome como algo personal.

por no hablar de su incomprensión frente a la desconfianza de los vecinos de cara a la administración que hace años que se olvidó de actuar a favor del ciudadano (excepto cuando vienen elecciones, o hay oportunidad de darle difución mediática, como a esta regidora y su llei de barris). Esta incomprensión puede ser vista como naiv, aunque a estas alturas empieza a aprecer malintencionada.