dilluns, 12 de novembre del 2007

Que algú pari aquesta ciutat! Collserola amenaçada pels plans de l'Ajuntament


Cal deixar ben clar que la solana de Collserola, mossegada per tot arreu, no es toca més.

Collserola cada vegada més petita, Barcelona cada cop més gran. Abans que Collserola pugui ser declarada Parc Natural, sembla que hi ha una clara voluntat de reduir-ne l'espai. La pressió metropolitana es fa sentir pels quatre costats, i a la solana ens toca patir un Ajuntament de Barcelona que, com si del món al revés es tractes, reivindica una “franja urbanitzable” que portarà la ciutat encara més amunt, precisament quan el que es imprescindible, si es vol fer un Parc Natural digne del seu nom, és exactament el contrari: portar la montanya a la ciutat a través dels espais associats i preservar el que ens queda.

Fa falta abandonar la política de decisions imposades. Per fer-ho possible els veins ens organitzem i lliguem els caps una trama d’una agressió que té moltes cares. Al cim del Tibidabo reclamem que es retiri el Pla Especial del Tibidabo, a la Vall de Can Masdeu defensem els projectes agroecològics actuals, a Torre Baró ens unim davant del setge immobiliari, a Espulgues seguim dient no al Pla Caufec-Porta Bcn, a Horta tenim clar que el tunel no s’ha de fer, i tots sabem que cap torre d’alta o molt alta tensió a de creuar la serra.

Per tot això es convoca a la Vall de Can Masdeu el 18 novembre una jornada en defensa de la solana de Collserola:

11h / Ruta guiada per la Vall de Can Masdeu

13:30h/ Taula rodona “¿Un pla per la vall?”

15h / Dinar popular

16h / Musica gipsy swing

17h / Taula rodona “Les lluites de la solana contra la ‘franja

urbanitzable’ de l’Ajuntament”: informació sobre la situació actual i estratègies de lluita pels propers mesos

Pels més petits: Tot el matí hi haurà el Parc de Joguines de Guixot de 8, companyia catalana que corre pel món amb una furgoneta carregada deferralla que es convertirà en jocs una vegada arribats a la vall.

www.guixotde8.com/galeria.htm (fotos del parc infantil de Guixot de 8)

Més informació:

www.collserola.org

www.canmasdeu.net

www.moviments.net/noalplacaufec/wordpress

http://sos-tibidabo.galeon.com

http://viaverda.org/index_tunel_horta.html

Convocat per Assemblea de la Vall de Can Masdeu, Plataforma Cívica en Defensa de Collserola, Coordinadora d'Entitats i AAVV de Nou Barris, 1 de 9 Torre Baró, Plataforma contra el Pla Caufec-Porta Bcn, FAVB i Plataforma Ciutadana contra el Túnel d'Horta.

La plataforma SOS Tibidabo no vol la nova muntanya russa del parc


1 comentari:

Anònim ha dit...

Jo veig bé aquestes intervencions, si a la ciutat ja no es pot fer res més, pujem cap amunt doncs. Solament d'aquesta forma continuarem creixent. Al mar no es pot fer res, doncs toquem la montanya. Encara que l'ajuntament podria intentar fer illes artificials també, com al Dubai. Que aprofitin la remodelació del litoral per la construcció de l'hotel vela i l'ampliació del port per intentar fer un experiment a la barceloneta.