divendres, 16 de novembre del 2007

Les entitats veïnals porten davant del jutge els enderrocs de Can Ricart


FAVB

Mentre les excavadores estan enderrocant diversos edificis del conjunt històric fabril de Can Ricart amb el permís de la Direcció General de Patrimoni de la Generalitat, el mateix departament de qui depèn la protecció del patrimoni està retardant expressament l’expedient per declarar Can Ricart Bé Cultural d’Interès Nacional, màxima qualificació del patrimoni català.
La increïble i contradictòria actitud del departament de Cultura, que autoritza enderrocs mentre tramita l’expedient de declaració patrimonial va ser denunciada la setmana passada per representants d’entitats ciutadanes davant del Conseller de Cultura, JM Tresserras. Davant del deixament de responsabilitats de la Generalitat, que no està evitant la destrucció del patrimoni de Can Ricart, i veient les entitats ciutadanes una actitud prevaricadora de l’administració, aquestes han interposat un recurs contenciós, esperant que sigui el jutge qui aturi les obres d’enderroc amb les quals Cultura perseguiria presumiblement una situació de fets consumats.
El passat dia 5 de novembre una delegació es va reunir amb el director general de patrimoni, Josep Mª Carreté, el secretari de Cultura, Eduard Voltas i altres tècnics del departament. Aquests, a qui els ciutadans van acusar d’estar propiciant una situació de fet a Can Ricart d’efectes irreversibles, que condiciona la resolució encara pendent per declarar el conjunt històric patrimoni nacional, no van acceptar la petició d’aturar enderrocs mentre no es resol l’expedient patrimonial. La delegació va anunciar accions judicials perquè considera que els fets no només atempten contra el patrimoni sinó que constitueixen un escàndol de conseqüències encara imprevistes.

Veïns porten els enderrocs del recinte fabril de Can Ricart al jutjat

VIDEO de la 3era inspecció veïnal a can Ricart i castanyada i més...


1 comentari:

Anònim ha dit...

És fastigós com l'ajuntament té tant poca cura amb el patrimoni històric i veïns dels barris més tradicionals de la ciutat.