dijous, 22 de novembre del 2007

La muralla del mar


" Les obres que es fan a l'antiga Rodalies de l'Estació de França posen al descobert el baluard del Migdia
La nova troballa a la Ribera amenaça la continuïtat dels diversos projectes de l'Estació de França, entre d'altres, el de la Biblioteca Central -tot i que estarà situada a l'altra banda de les vies- i el reallotjament dels afectats pel pla de la Barceloneta.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Tengan valor artístico, histórico o sentimental, estos terrenos no se conservarán. Se vendieron y se construirán pisos de alto nivel, y se harán otros para tapar el parche del plan de los ascensores. ¡Qué importan cuatro paredes romanas! ¡A levantar rascacielos se ha dicho! Por cierto, ese terreno nunca ha sido La Barceloneta, por mal que les pese a algun@s.

Anònim ha dit...

LES MURALLES DE BARCELONA. Bagatge enterrat

Darrere l’estació de França ha sorgit un record de la Barcelona medieval: un gran fragment de muralla molt ben conservat, que ens parla d’una època antiga, dels nostres avantpassats, de la conquesta del Mediterrani, de pirates i mariners. Aquests murs marcaven els límits de la ciutat, la protegien. Allà davant mateix el Quixot va perdre la seva última batalla, davant el Cavaller de la Blanca Lluna. Tot aquest bagatge ara quedarà soterrat, oblidat, sota la incomprensible construcció d’un bloc de pisos de luxe amb la permissivitat de l’Ajuntament de Barcelona i de la Generalitat de Catalunya. Espero que, quan els nous propietaris hi aparquin, em deixin baixar al pàrquing per poder veure la muralla des de la finestreta de vidre que diuen que hi faran.