dimarts, 20 de novembre del 2007

Iniciativa Legislativa Popular per una Catalunya Lliure de Transgènics


* Neix la /Plataforma Som lo que Sembrem/, encarregada d'impulsar una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per una agricultura i una alimentació sense transgènics.

* A finals de novembre, es realitzaran diverses convocatòries arreu del territori català per impulsar-la

* La campanya de solidaritat amb Josep Pàmies s'integra en aquest nou esforç per la nostra terra i els nostres aliments.

Estimat/da company/a,

El motiu d'aquest correu és assabentar-te d'un nou intent per tal de fer fora els transgènics de les nostres taules i els nostres camps. El darrer any ha estat especialment dur pels diversos casos de contaminació genètica, retallant cada cop més la llibertat d'elecció dels consumidors i productors catalans.

En el pla europeu, són cada cop més els estats i les regions que tracten d'eliminar els cultius i aliments transgènics per protegir la salut de la població i la biodiversitat. Mentrestant, a casa nostra l'Administració continua sense donar resposta a les reiterades reclamacions de la societat civil per aturar-los. I al contrari, hem de veure com es sanciona als qui denuncien les irregularitats i les conseqüències d'aquests cultius.

Per aquest motiu, diverses persones i col·lectius relacionats amb la lluita antitransgènica apostem per portar una Llei al Parlament de Catalunya que la declari Lliure de Transgènics. En la campanya també s'hi integren els esforços per recollir els fons necessaris per sufragar les despeses generades per la condemna a Josep Pàmies que ascendeixen, de moment, a més de 30.000 euros.

Per fer-ho, necessitem, entre altres coses, recollir més de 50.000 firmes i et demanem la teva ajuda. A aquest correu hi hem adjuntat la llista de les convocatòries* que fem arreu de Catalunya per explicar què volem fer i perquè ho volem fer. Et demanem que, si pots, assisteixis en la que et quedi més pròxima i/o convidis a altres persones que creguis que pot interessar.

*Relació de convocatòries territorials

Per a més informació de la campanya