dimecres, 17 de març del 2010

Manifestació: Tenim Dret a La Barceloneta, per un barri de veïnat i popular

20 DE MARÇ

Per l'anul·lació definitiva del pla dels ascensors

Perquè no volem ser un barri turístic,

Exigim el nostre dret a La Barceloneta


Un cop més, sortirem junts al carrer per defensar el barri. Serà el quart any que una manifestació recorrerà els carrers del barri i enfilarà cap a plaça Sant Jaume per aturar el 'pla dels ascensors'. Aquesta vegada, a més, celebrarem que, gràcies a la lluita, el pla està pràcticament parat.

Fa més de tres anys, podia semblar que la batalla estava perduda d'entrada. Però la batalla perduda és aquella que no es comença.

Ens vam negar que el destí de la Barceloneta fos ser un pastís immobiliari i un monocultiu turístic.

També sortirem al carrer per una altra gran problemàtica del barri: la sobreexplotació turística.

Però atenció, la lluita per l'anul·lació del pla encara no està guanyada del tot. El pla dels ascensors està parat políticament però no podem oblidar que segueix ben vigent sobre el paper i a punt per a aplicar-se quan amaini la crisi i les immobiliàires trobin l'ocasió de rapinyar, o quan el Districte així ho decideixi... Per això cal aconseguir l'anul·lació definitiva.

Però hi ha molt més per guanyar a més de l'anul·lació del pla dels ascensors. Estem lluitant pels nostres drets. I és que tenim dret al barri; tenim dret a decidir col·lectivament com volem viure en aquest tros de terra triangular a la vora del mar que és casa nostra, casa de tots, dels que hi som i dels que vénen, la Barceloneta.Tenim dret a quedar-nos al barri i a no veure'ns forçats a marxar-ne per motius econòmics. Tenim dret a un habitatge digne i assequible que no ens hipotequi la vida. També tenim dret a una educació gratuïta i en condicions, mentre els nens del CEIP Mediterrània fa més de tres anys que estan en barracons. Tenim dret a la cultura i a l'esport, però no hi ha cap equipament esportiu gratuït o més assequible, ni cap local d'assaig per a músics, i encara es posen pegues a les festes populars. Tenim dret a l'espai públic, a fer servir el carrer com a lloc de trobada sense haver de pagar una fortuna en una terrassa.


Plaça Poeta Boscán
:: 14.30h botifarrada popular a la plaça del mercat
:: 17h manifestació pel barri
:: 17.30h manifestació cap a Sant Jaume des de la plaça de
l'església

Porta la teva cassola, ens farem sentir!

Manifest sencer

Més informació de la manifestació