diumenge, 14 de març del 2010

Concentracció davant del solar de Miles

Veïns de la Barceloneta reclamen la construcció d’habitatges socials

Núria Llabina en btv

L'Associació de Veïns i Veïnes de l'Òstia i la Plataforma en Defensa de la Barceloneta s'han concentrat al solar del passeig de Joan de Borbó, 11, per reclamar a l'Ajuntament que hi construeixi habitatges de protecció oficial. Asseguren que el consistori s'hi va comprometre el 2007, però les obres no han començat.

Els veïns han apartat les tanques i han ocupat el solar buit per fer-hi una paella popular. Amb to festiu i música, denuncien que l’augment de preus dels habitatges del barri fa encara més necessària la construcció de vivendes socials. A més, demanen que s’habiliti un centre de barri en els baixos del futur edifici.

El 2007 l’Ajuntament va aprovar la construcció d’habitatge social en aquest espai però encara no n’han començat les obres. Fa anys hi havia un edifici de titularitat pública buit. El 2004, el col•lectiu Miles de Viviendas el van ocupar i el van transformar en un centre de barri. El 2007 es va ordenar el desallotjament i enderroc de l’edifici. El dia de la demolició, l’Administració es va comprometre a construir-hi pisos de protecció oficial però el número 11 del passeig de Joan de Borbó encara és un solar buit.



www.btvnoticies.cat