dijous, 10 de desembre del 2009

Mor Emília Llorca, líder veïnal de la Barceloneta

Maria Favà

Emília Llorca Martín, Emiliona per als amics, va morir dimarts a l'Hospital de Bellvitge quaranta-vuit hores després de patir un accident de cotxe que la va deixar greument ferida. L'accident es va produir a l'autovia de Castelldefels abans d'entrar als túnels del Garraf. Un cotxe va envestir pel darrere el vehicle en què viatjaven Emília i el seu marit, que també va resultar ferit.

Emília tenia 61 anys i era mare de dos fills. De jove havia treballat a l'Hospital de Sant Pau i des del 1990 era l'ànima de la comissió de festes de la Barceloneta. Va ser una de les fundadores de la Plataforma de Dones d'aquest barri, que es va convertir el 2005 en l'Associació de Veïns de l'Òstia, que ha estat molt activa contra el mòbing immobiliari i la construcció de l'Hotel Vela. Emília també va treballar molt a favor de la gent gran.

Era una dona que no tenia un no per a ningú, molt alegre i que sempre somreia. "Era carismàtica, bona i tenia molta vitalitat", segons una amiga del barri. A la web La Barceloneta amb l'aigua al coll, un veí la defineix com "la lluitadora imprescindible".

Publicat en el diari AVUI