divendres, 31 de juliol de 2009

Comunicat sobre el Palau de la Musica per l'AVV Casc Antic

Que hi ha al darrera de la construcció d'un hotel al costat del Palau de la Música Catalana?


De fa un any i mig, els veïns i veïnes de la Ribera i de tota la ciutat de Barcelona ens hem mobilitzat per tal d'aturar l'enderroc de les finques catalogades del carrer Amadeu Vives cantonada amb Sant Pere més Alt i la construcció en aquest espai d'un hotel promogut per la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música.

Des que vàrem tenir coneixença d'aquest projecte d'hotel les veïnes i veïns de la Barcelona Vella ens hem preguntat: Quins interessos poden haver-hi darrera aquest projecte?


UN PROJECTE QUE, SOTA L'EXCUSA DE LA MILLORA DE L'ENTORN DEL PLAU DE LA MÚSICA, HAVIA COMENÇAT INTENTANT ENDERROCAR UNA FINCA MODERNISTA, CONTEMPORÀNIA DEL MATEIX EDIFICI DEL PALAU I INCLOSA DINS DE L'ÀMBIT DE PROTECCIÓ QUE LA UNESCO ESTABLEIX A L'ENTORN DELS RECINTES DECLARATS PATRIMONI DE LA HUMANITAT.

UN PROJECTE QUE S'HA EMMASCARAT DARRERA UNA PRETESA MILLORA DE L'ESCOLA DE LA SALLE I DE LA TAMBÉ PRETESA REVITALITZACIÓ DEL TEIXIT COMERCIAL DEL CARRER DE SANT PERE MÉS ALT, I QUE HA INTENTAT MODIFICAR SEGONS ELS SEUS INTERESSOS LA MOBILITAT DE LA ZONA I EL MIGRAT SÒL D'EQUIPAMENTS D'AQUESTA PART DE LA CIUTAT.


GRÀCIES A LA MOBILITZACIÓ VEÏNAL S'HA ATURAT UN PRIMER PROJECTE, S'HA EVITAT L'ENDERROC DE LES FINQUES CATALOGADES I S'HA POSAT UN CERT ATURADOR A LES PRETENSIONS DE LA FUNDACIÓ ORFEÓ CATALÀ-PALAU DE LA MÚSICA. PERÒ HI HA UN SEGON PROJECTE D'HOTEL A LES ENVISTES I LES VEÏNES I VEÏNS ENS TORNEM A PREGUNTAR: QUINS INTERESSOS HI HA DARRERA AQUEST PROJECTE?


Un projecte que amaga unes opaques negociacions amb l'administració l de permutarnt la clau urbanística de les finques afectades, tot amanit amb el pretext que la importància del Palau i de l'Orfeó Català té per la ciutat i per la cultura catalana en general.


I vet aquí que aquesta setmana passada surt a la palestra que la policia judicial ha escorcollat les oficines de l'esmentada Fundació i que hi ha diligències judicials obertes ja que hi ha sospites d'apropiació indeguda de diners públics per part d'importants directius de la Fundació, derivats cap a interessos privats.

Com s'entèn que les tres administracions, Estat, Generalitat de Catalunya i Ajuntament de Barcelona, pacten de nou amb el Sr.Fèlix Millet?


El Sr. Fèlix Millet és membre de l Institut Catalunya Futur (FAE catalana).

TOTS RECORDEM EL CAS DE RENTA CATALANA ALS ANYS 70 I EL BANKPYME

Com s'entèn que els Germans de Lasalle negocïn la millora de la seva Escola dintre el marc d un procès especulatiu?


L' Escola i el barri perden part de l'espai dedicat a l'ensenyament ja que que canvia la clau d'equipament educatiu a servei hoteler.

Davant d'aquesta situació, que ens referma en les sospites que aquest projecte no respon a cap necessitat econòmica de l'Orfeó català sinó a foscos interessos especulatius, fem una crida a la ciutadania per que estiguin alerta sobre els esdeveniments i en el seu moment prenguin postura sobre aquest afer i d'altres que afectin a la nostra ciutat.

També demanem a l'Ajuntament de Barcelona i al Districte de Ciutat Vella que aturin qualsevol tràmit que es trobi relacionat amb aquest projecte.


Barcelona a 30 de juliol de 2009


ASSOCIACIO DE VEÏNS DEL CASC ANTIC