dijous, 3 de juliol del 2008

Col•lectius i entitats veïnals demanen expropiació Hotel a Ciutat Vella

Roda de premsa
Dia i hora : Dijous 3 de juliol, 11.30h
Lloc: Espai Social Magdalenes (C/ Magdalenes 13-15) - Metro Urquinaona



En el marc de la Campanya pel reconeixement de l’Espai Social Magdalenes, col•lectius i entitats veïnals interpel•laran al Districte de Ciutat Vella per tal que s’expropii l’edifici on Hotels Catlònia preten construir un altre hotel, fent fora a veïns i a les activitats que allà s’hi desenvolupen.


Participen a la roda de premsa:


Albert Sancho (Espai Social Magdalenes)

Eva Fernández (Presidenta de la FAVB)

Gerardo Pisarello (Vice President Observatori Desc)

Ada Colau (VdeVivienda)


També estaran presents diverses entitats veïnals del districte de Ciutat Vella.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Una vintena d'entitats demanen a l'Ajuntament que expropiï un edifici on hi ha projectat un hotel

Els baixos han funcionat des de fa dos anys com l'Espai Social Magdalenes

ROSA DÍAZ. Barcelona
L'edifici del carrer Magdalenes 13-15 i Amargós 6, on hi ha una dotzena d'habitatges ocupats per grups que exerceixen la «desobediència civil», els baixos convertits en l'Espai Social Magdalenes, seu d'entitats de lluita contra l'especulació, i dos pisos més on viuen famílies en lloguer i en perill de desnonament, és propietat d'Hotels Catalonia. Aquesta societat hi vol construir un hotel però ara els ocupants demanen a l'Ajuntament que l'expropiï i el conservi per a entitats i per als veïns.


+ La façana de l'edifici de Magdalenes. Foto: ANDREU PUIG

Albert Sancho, en nom de la Xarxa per la Promoció d'Habitatge Realment Públic, es va adreçar ahir públicament a la regidora de Ciutat Vella, Itziar González, a través d'una roda de premsa, i li va demanar que, utilitzant la seva autoritat política, tiri enrere els permisos que té Hotels Catalonia per fer un hotel a la finca del carrer Magdalenes i comenci un procés d'expropiació que culmini amb la conservació d'aquest espai per al barri. Un espai, d'altra banda, que de moment ja s'han fet seu diverses entitats socials que lluiten contra l'especulació i per l'habitatge digne, i que utilitzen els baixos de l'edifici. Un edifici, a més, on hi ha una dotzena d'habitatges ocupats des de fa un parell d'anys per persones que exerceixen el que elles anomenen «desobediència civil» i «dret a un habitatge digne». I un edifici on encara queden dues famílies que hi viuen de lloguer, i que ja hi vivien abans que Hotels Catalonia decidís que hi volia fer un hotel i comencés el lent però inexorable procés de buidatge de l'immoble.

La petició no la fa només una entitat, sinó una vintena d'associacions –entre les quals hi ha la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB)– que estan d'acord que aquest és un cas paradigmàtic del que succeeix a tot Ciutat Vella. Així ho va manifestar ahir la presidenta de la federació, Eva Fernández, en la mateixa roda de premsa. Fernández, a més, va reivindicar la necessitat de conservar espais com aquest, que han permès, per exemple, que s'organitzessin les famoses i multitudinàries manifestacions liderades per V de Vivienda, entre altres lluites. «Els centres cívics estan molt bé, però per a un altre tipus de públic», va dir. I en la mateixa línia una representant de V de Vivienda, Ada Colau, va argumentar: «Aquí hem trobat un espai lliure i independent, i des del principi hem sentit aquest espai com a propi, i no ens hem sentit ni clients ni usuaris.»

A la reivindicació de l'espai s'hi van afegir altres entitats que han decidit donar suport a la reivindicació de Magdalenes: l'associació de veïns del Casc Antic i l'associació l'Óstia, de la Barceloneta. La presidenta d'aquesta última, Emília Llorca, va recordar la pèrdua d'un espai semblant al seu barri, el de Miles de Viviendas: «Va ser una pèrdua molt gran per al barri que l'enderroquessin i, com que sabem el que és, per això som aquí donant suport a l'espai Magdalenes, i per això demanem a Itziar González que defensi aquesta