diumenge, 22 de juny de 2008

PER LA DEFENSA I RECUPERACIÓ DELS SERVEIS PÚBLICS

Els serveis públics i socials es van conquerir per satisfer les necessitats de les persones, no pel comerç i el benefici econòmic i no es poden regir per criteris de rendibilitat sinó d'interès social. D'accés universal, i mantinguts per una fiscalitat solidària, representen un dels drets més significatius assolits pels ciutadans a través de la història i són indispensables per lluitar contra les desigualtats socials i territorials. La provisió dels serveis públics es desenvolupa en base a les necessitats de tothom, i no en la seva capacitat de pagament segons les lleis del mercat. Els drets socials no han de ser liberalitzats ni privatitzats.

Estem patint una ofensiva neoliberal, per part de tots els sectors governamentals, en contra dels Serveis Públics, tots ells estan aplicant polítiques de privatització i de liquidació de l'Estat del Benestar. En aquest sentit els dirigents econòmics i polítics estan insten al Govern de l’Estat a privatitzar tot el que pogués esser controlat per empreses privades. Estem en contra de la disminució de la despesa pública social, i a favor del seu augment significatiu, amb gestió i execució directa. Denunciem que aquesta ofensiva es porta també des d’institucions internacionals i especialment de la Unió Europea, de la qual la directiva Bolkenstein de liberalització de serveis i el mateix Tractat de Reforma de la UE (Lisboa, desembre de 2007), són un exemple d’imposició antidemocràtica d’un model econòmic neoliberal.

Davant aquesta ofensiva es fa necessari recolzar les lluites socials i unificar les accions per tal de que no es quedin aïllades en cada sector, i es faci possible la participació de tota la ciutadania. Cal una acció de denúncia dels processos de privatització, que sovint només coneix de manera conscient el sector més directament afectat.

Cal posar en evidència que l'ofensiva privatitzadora, a més a més dels sectors socials bàsics com la sanitat, l'educació i el sistema de pensions, s'estén també al territori i la distribució de l'aigua, transports urbans i ferrocarril, mitjans de comunicació, energia i telecomunicacions i altres sectors ja privatitzats. Fets que darrerament els mitjans de comunicació presenten com inevitables i part de la ciutadania també.

Només si els ciutadans i ciutadanes estem informats i actuem organitzats podrem aturar aquesta ofensiva i reconduir el procés cap a una restauració d'uns Serveis Públics controlats democràticament per part de la ciutadania, perquè volem uns serveis no únicament "públics", sinó també gestionats amb la participació dels usuaris i usuàries, treballadors i treballadores, deslliurats de la tutela dels buròcrates i/o tecnòcrates.

Les organitzacions i col·lectius que conformem aquesta coordinadora ens hem proposat iniciar una unitat d’acció ciutadana, començant per unes jornades per la defensa dels serveis públics i contra les privatitzacions, a celebrar el proper mes de desembre de 2008.

UNITAT D’ACCIÓ EN LA DIVERSITAT, LLUITEM CONTRA LES PRIVATITZACIONS

UN ALTRE MÓN ÉS POSSIBLE,

UN ALTRE ORDRE ECONÒMIC ÉS NECESSARI !

COORDINADORA CIUTADANA EN DEFENSA DELS SERVEIS PÚBLICS I CONTRA LES PRIVATITZACIONS

(donen suport: ...................)

Barcelona, juny 2008

Bloc Coordinadora Serveis Públics

1 comentari:

funcionarios sangrantes ha dit...

Sobran los funcionarios.
Radical.

No hay nada más que ver que Telefónica, siendo estatal daba perdidas a toneladas. Se privatiza y gana millones por camiones...
Endesa otra que tal... y las que no lo ganan es porque no son competitivas y encima hay que mantenerlas por los dichosos puestos de trabajo (p.ej,. astilleros, izar,).
Sirva el ejemploq ue si mi empresa no gana dinero nos vamos todos a la pvta calle, sin embargo si fuera estatal nos tendrían aquí y todos pagaríais nuestras deudas y nuestros salarios.
Lo que no esta bien hecho es la cuestion vitalicia del puesto. Si no se vale a la calle y se mete a otro, pero eso no se puede hacer, pobrecito funcionario... venga ya.