divendres, 23 de maig del 2008

El mòbing immobiliari del Turó de la Peira afecta 3.000 veïns

El mòbing immobiliari del Turó de la Peira afecta entre 2.500 i 3.100 persones, segons afirma la nova Plataforma SOS Turó de la Peira, que es va presentar ahir en una parròquia d'Horta perquè al seu barri no els van volgut deixar cap local públic. La Plataforma estima que hi ha entre 42 i 52 finques, amb un total de 1.500 pisos, les que serien afectades per l'assetjament immobiliari. Això representa un 37% del barri.

En aquest suposat mòbing, les víctimes serien els veïns, i els assetjadors serien l'empresa pública Regesa, que és l'encarregada de la rehabilitació del barri; els contractistes d'obres; l'administrador majoritari de finques de la zona, Masp, i la propietària majoritària de pisos del Turó, Urbinsa, una empresa del grup de la família Sanahuja que és la que va construir el barri. Tot, amb la permissivitat del districte de Nou Barris.


Llegir article


1 comentari:

Jordi ha dit...

Visc en un dels pisos del Turó de la Peira afectats per carbonatació (NO aluminosi) des de l'any 2001. Quan vaig comprar-lo ja sabia que possiblement em tocaria reformar-lo però vaig assumir la responsabilitat perquè no podia permetre'm res més (ja sabeu, els preus!!). Per això em molesta molt que veïns i veïnes que han esta vivint aquí durant 45 anys sense fer cap obra de manteniment ara es queixin per l'estat dels pisos. Les coses estan així perquè s'ha deixat que s'arribés en aquest punt. O és que un no s'ha de fer càrrec de les seves propietats? Ara la nova plataforma diu que se'ls obliga a la reforma. El que obliga a la reforma és l'estat de l'estructura dels pisos, estat deficient avalat per informes de l'any 94. No he vist encara cap informe en contra de la rehabilitació. La Cambra de la Propietat Urbana de Barcelona, citada en principi com a aliada de la plataforma SOS, diu que no en sap res d'ella, que ningú no els ha consultat i que mai no s'oposarien a unes reformes avalades per arquitectes de prestigi. Ni Regesa ni MASP ens obliguen a res, les decisions es prenen lliurement en la Junta de Comunitat de Propietaris. L'únic que obliga a les reformes és l'Ajuntament, amb uns diagnòstics clars al darrera i intentant lògicament evitar que se'ls acusi de no fer res, com va passar amb els esfondraments d'infausta memòria. No entenc aquesta plataforma SOS, no veig quina lògica i quins arguments aporten. De fet, si parles amb gent propera a ella acabant dient que, si realment estan tan malament, que tirin els pisos a terra i que ens en donin de nous. Ara arribem al nus de la qüestió! Que l'administració pública (o sigui, tots) ens pagui els plats trencats! Per arribar qauí no calien plataformes.