dissabte, 24 de maig de 2008

Revolucionant el(s) barri(s)

Trobada de Col•lectius de Sants

Salut!

Us escrivim per a presentar-vos una iniciativa impulsada des de l’Assemblea de Barri de Sants (ABS), amb la il•lusió que us interessi i us la feu vostra.

En motiu del desè aniversari de l’ABS -espai de trobada i iniciatives dels moviments socials santsencs-, us volem convidar a una jornada de mostra i intercanvi de la xarxa de col•lectius que treballem la transformació social des de realitats de base i a nivell local. La idea és senzilla: donar-nos la oportunitat de trobar-nos, durant tota una jornada, amb temps i espais propis, lluny de l’agenda atrefagada del dia a dia de la lluita social.

Donar la oportunitat perquè els col•lectius del barri mostrin la feina quotidiana, amb paradetes o exposicions. Fer un mercat d’intercanvi, on ja sabem que no només s’intercanvien coses sinó que sobretot es

traça relació social. Dinar plegats, i que els beneficis d’aquest àpat col•lectiu sigui la trobada informal -i els beneficis econòmics els destinem a projectes comuns. Impulsar activitats a l’aire lliure, per a recuperar un espai públic que alguns cada dia el volen més petit. I presentar algunes iniciatives, que pretenen recollir uns anyets de trajectòria dels moviments socials de Sants, per a fer-ne balanç i propulsar-los més enllà.

Finalment, convidar també a d’altres experiències similars, d’altres barris o poblacions que ens hi sentim germanes, per donar-nos energies mútuament. És en aquest sentit que ens adrecem a vosaltres, per a compartir una taula rodona on valorar les experiències de cadascú. Per això, us convidem a dinar i tot seguit, cap a les 16.00, iniciar el debat-assemblea on volem posar en comú els següents punts:

- Fer una breu intervenció de la vostra experiència: orígens, tasques, objectius...

- Quin és el vostre marc d’intervenció? Com l’acoteu?

- Quina és la realitat associativa d’aquest entorn? Quines relacions hi ha entre els diferents

col•lectius?

- Existeixen marcs d’acció organitzatius que agrupin a varis col•lectius?

- Si és així, com s’estructuren aquestes experiències? Qui hi participa?

- Quines són les metodologies de treball? Què prioritzeu: actes al carrer, accions directes, desenvolupament de projectes, interlocució amb l’administració, amb altres entitats...?

- Què creieu que fa falta per a consolidar la vostra experiència?

- ...

Com haureu vist, no ens interessa tant, en aquesta ocasió, saber què feu –podeu dur informació escrita, dossiers, montar parada...- sinó com ho feu. Pensem que la vostra experiència pot ser enriquidora per als col•lectius presents, així com de cara a tota la xarxa de moviments socials que creen iniciatives d’autonomia i lluita popular a nivell local. Si? Comptem amb vosaltres!

Assemblea de Barri de Sants, maig del 2008

Lloc: Cotxeres de Sants, pas de Fructuós Gelabert i plaça Bonet i Muixí.

Data: Diumenge, 25 de maig del 2008