dijous, 22 de maig de 2008

Aturem les obres del pla Caufec?


Manifestació contra el pla Caufec-Porta BCN

Dissabte 24 de maig, 18h des de la plaça de l’ajuntament d’Esplugues

Fa 17 anys que ens oposem a aquest megaprojecte urbanístic i esperen que ens quedem de braços creuats mentre veiem com destrossen la muntanya d’Esplugues? Si ells diuen que el ciment no es pot aturar de cap manera, nosaltres exigim que totes les edificacions que facin siguin pisos de protecció oficial i equipaments públics i no habitatges de luxe ni oficines per a multinacionals. Ja hem dit “no a tot” i no ens fan cas.

Malgrat el pla Caufec estigui aprovat per ajuntament i Generalitat, iniciat fa mesos i gairebé sentenciat pel poder judicial, hi ha gent que no es cansa d’advertir del greu error que significa arrasar amb la natura amb l’únic interès de podrir-se de diners. Fa 17 anys que un grup de gent intenta alertar a la població de les nefastes repercussions de la quantitat de ciment amb que ompliran la muntanya: medi ambient, flora i fauna, accessibilitat, manca d’habitatge social i equipaments públics, impacte visual, etc. però les administracions (totes) que viuen del negoci immobiliari aconsegueixen un marc normatiu que legalitza l’especulació, la corrupció i la malversació de fons públics demostrant una interpretació excloent i autoritària de la paraula democràcia.

Bé, t’has adonat! No parlem només de la lluita contra el pla Caufec, aquest posicionament va per totes les lluites en defensa del medi ambient i en busca de la justícia social. Per això en aquesta lluita hi participa gent de tot arreu i nosaltres ens impliquem en altres lluites socials i ambientals. Fem força davant un model que no volem i al qual cada cop més gent s’oposa, i encara que ens hagin exclòs del debat hi ha crítiques que s’han d’escoltar. “Socialistes” i “ecologistes de debò” són marques registrades que insulten a qui ha sacrificat la seva vida promovent i defensant aquestes idees i valors. Per què retallen tan fàcilment el Parc de Collserola i no fan el mateix amb plans Caufec i projectes similars que envolten el pulmó de Barcelona.

Promovem un tipus de lluita: la desobediència popular i col·lectiva. I fem el que sempre hem dit que faríem: posar el nostre cos per aturar les obres del pla Caufec. El poble d’Esplugues passa al costat de les obres i justifica la seva passivitat assumint que no hi ha res a fer. Fa un any dèiem “Està tot fatal” i avui ho tornem a repetir i animem als diferents col·lectius a fer les seves accions de protesta: comunicats públics, xerrades, concentracions al carrer, manifestacions, accions de denúncia…Avui l’acció és a Esplugues, demà serà al teu poble.

On hi ha lluita, hi ha repressió; on hi ha repressió hi ha solidaritat. Les nostres accions ens han comportat identificacions policials, sancions municipals, detencions, judicis i condemnes. La repressió s’està lluint i pretén ofegar-nos per a que no ens movem de por. Nosaltres preferim sentir l’amargor de lluitar sense aconseguir res que la vergonya de no fer res davant les injustícies. Ens convoquem a la manifestació contra el pla Caufec-Porta BCN del dissabte 24 de maig a les 18h des de la plaça de l’ajuntament d’Esplugues.

No deixem de cridar: Alliberament immediat i incondicional d’en Franki de Terrassa!

En defensa del territori i contra l’especulació, contra les retallades a Collserola, en defensa de l’Ebre, per un riu Llobregat viu, NO A LA MAT, Prou Sal a Sallent, Contra les Ordenances Cíviques a Berga, Salvem Oliveretes a Viladecans, Per la preservació de la Vall de Can Masdeu, Prou tala de l’alzinar del Tibidabo, En defensa dels centres socials okupats, i tantes i tantes altres lluites germanes

Esplugues de Llobregat, Solana de Collserola

maig del 2008 (a 40 anys del maig 68)

Més informació i contacte:

www.noalplacaufec.net - www.estatotfatal.net

paremoselcaufec@rusc.net - Telèfon 685 269 787

1 comentari:

arborícola ha dit...

...las viejas encinas me verán pasar... a cualquier parte... en cualquier lugar, siguiendo otras pisadas, el camino no acaba en el encinar.... J.Serrat.
A los que vienen detrás no les van a quedar ni las canciones sobre árboles y en esto son iguales los unos y los otros.