dimecres, 30 d’abril del 2008

Suport als inquilins del carrer Enric Granados

L'Associació de Veïns i Veïnes de l'Esquerra de l'Eixample, recolzada per la Favb, donant suport als inquilins del carrer Enric Granados 147 davant el judici que han interposat contra la propietat.

"El judici promogut pels inquilins de l'edifici del carrer Enric Granados nº 147 contra la propietat de l'immoble està fixat pel dimecres, dia 30 d'abril, a les 10 h. (Avinguda Laietana - Jutjat nº 9). Es tracta d'exigir l'execució urgent, per part de la propietat, d'unes obres sense les quals la degradació dels habitatges - originada per la intervenció de la immobiliària - podria derivar en una situació de ruïna, excusa perfecta i manifestament esperada per forçar la sortida dels llogaters i llogateres.

Des de la FAVB, com a "sindicat del veïnatge", defensem els drets de les persones afectades per la pressió de l'assetjament immobiliari, en la seva majoria dones grans. Per dignitat i esperit de justícia social, cridem a la solidaritat i el suport de la ciutadania enfront de la xacra especulativa. Aquest proper dimecres, als jutjats, farem costat a les demandants del carrer Enric Granados."

3 comentaris:

Anònim ha dit...

RESPECTO DE LOS DESAHUCIOS. NO SÉ SI OS HABREIS DADO CUENTA DE QUE TODO LO QUE SE NOS OCURRE A LOS DE LA "MASS MEDIA".,EN CUANTO LOS PODEROSOS NOS PIDEN UNA OPINIÓN A MODO DE GLOBO SONDA, ES PROPONER MEDIDAS QUE LIMITAN NUESTROS DERECHOS, SIEMPRE LAS MISMAS, A SABER, ASUSTAR, PEGAR, LIMITAR... ASÍ NOS VA.
HAY QUE PENSAR UN POCO MÁS EN LO QUE OCURRE A NUESTRO ALREDEDOR. SI AHORA SÓLO SE HABLA DEL ALQUILER COMO LA "SOLUCIÓN" ES PORQUE PREVIAMENTE UNOS LISTILLOS HAN CREADO UNA BURBUJA QUE TIENE SU ORÍGEN EN EL LAVADO DE DINERO, LA ESPECULACIÓN Y LA INMORALIDAD DE LOS QUE JUEGAN CON LOS SEMIANALFABETOSQUE VAN REPITIENDO AQUELLO DE: "ESO ES ASUNTO DE LOS POLÍTICOS..."
NO, AMIGOS, ESO ES ASUNTO NUESTRO. NOS ESTÁN ENGAÑANDO AL DECIRNOS QUE NUESTRA ASPIRACIÓN ES VIVIR EN ALQUILER. ES UNA FALACIA ENCAMINADA A FORTALECER A UNA MINORÍA DE CASATENIENTES QUE NOS EXPRIMIRAN Y NOS ECHARÁN,CUANDO LES VENGA EN GANA, DE SUS PROPIEDADES.
NO SE PUEDE ABOGAR POR EL ALQUILER CUANDO HAY 4 MILLONES DE VIVIENDAS VACÍAS EN UN PAÍS DE 43 + 1 MILLÓN DE HABITANTES = 44. GRACIAS.
A PROPÓSITO, YA NO SE HABLA DE LA ESPECULACIÓN INMOBILIARIA. TAMPOCO DE LA CORRUPCIÓN POLÍTICA. ¡CÓMO SE NOTA QUE HAN PASADO LAS ELECCIONES GENERALES!

Anònim ha dit...

Els veïns que viuen a l'edifici del número 147 del carrer Enric Granados, a tocar de la Diagonal, han denunciat que pateixen assetjament immobiliari. Els veïns han demandat el propietari, Inmuebles en Renta SA, perquè consideren que no fa les obres necessàries per al manteniment de l'immoble. Així, acusen la immobiliària d'haver fet accions, ara fa tres anys, per deixar en la degradació l'edifici i poder-lo declarar en ruïna per fer-los fora. Avui comença el judici.


+ A la façana de l'immoble els veïns denuncien amb pancartes la seva situació. Foto: JUANMA RAMOS

A l'edifici que hi ha al número 147 del carrer Enric Granados hi viuen sis veïns, i hi ha també un local que ocupa un bufet d'advocats. Hi ha set pisos ocupats i tres de buits. Alguns d'aquests veïns fa 40, 46 i 66 anys que hi viuen. L'immoble està situat en un punt especialment llaminer, al costat de la Diagonal i en un carrer convertit en zona de vianants. L'edifici va canviar de propietari l'any 2001, i fa tres anys, quan ja era propietat de la immobiliària Inmuebles en Renta SA, és quan denuncien els veïns que van començar els problemes.

El propietari va deixar algunes parts de l'edifici en mal estat i, segons els seus inquilins, va demanar la declaració d'edifici en ruïna. Una declaració que l'Ajuntament de Barcelona va denegar. Tot i això, els veïns acusen l'Ajuntament de «no haver fet res per obligar» el propietari a fer les obres necessàries de manteniment de l'immoble. «Els tècnics de l'Ajuntament diuen que allò s'ha d'arreglar, però no obliguen a fer-ho», va afirmar Montserrat Verdeny, una de les veïnes, ahir en una roda de premsa a la FAVB. Avui comença el judici que ha de dirimir la demanda presentada pels veïns, en què reclamen que es facin les actuacions necessàries recomanades pels tècnics. Quan l'empresa va voler apuntalar l'immoble, els veïns van posar de condició que els donessin data d'inici i de final d'obres, i al final no es va bellugar res. Aquest diari va intentar contactar ahir amb l'administrador de la finca, però no va ser possible.

http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2837513

Anònim ha dit...

Maniobres estranyes




Els veïns denuncien una sèrie de maniobres estranyes de què se senten víctimes, amb l'objectiu final, segons es queixen, d'acabar declarant l'edifici en ruïnes. Montserrat Verdeny, una de les veïnes, explica que fa tres anys van rebre la visita d'uns tècnics que, acompanyats de notari, «volien mirar les bigues, quan en realitat van treure el fals sostre». Un cop les dues botigues dels baixos van quedar buides, afegeixen, «van córrer a apuntalar-les». «No hi ha esquerdes ni res, però el terrat té goteres i no les arreglen», va indicar Verdeny, que creu que la intenció de la immobiliària és fer-hi apartaments, més petits que els actuals pisos, d'uns 90 metres quadrats. «Ells volen fer veure que tot està malament per declarar-ho en ruïna», va assenyalar.