dilluns, 28 d’abril de 2008

Segrest aeri al Parc del Tididabo: prou tala!

Un grup de persones de l'Assamblea Pro-Boscos del Tibidabo el dissabte al migdia va 'segrestar' l'avió del Parc del Tibidabo en protesta per la tala de l'alzinar centenari catalogat.


avio2.jpg
avio3.jpg


Poc abans de les 14h., amb el Tibidabo ple de gent, el grup entrava al Parc; mentres dues persones distreien el personal del Parc megàfon en mà cridant al boicot, un altre grup camuflat en la condició d'"usuaris" es pujava a l'avió vermell i un cop a dins van desplegar dues pancartes per les finestres ("Prou,prou,prou" i "Prou agressions a Collserola") i van "segrestar" l'avió negant-se a abandonar-lo.

La direcció del Parc va avisar als mossos i la guardia urbana que finalment no van identificar ningú dels 'segrestadors' quan hora i mitja més tard van donar per acabada l'acció de protesta i van sortir de l'avió.

La tala de les alzines que està fent el parc del Tibidabo per a una nova muntanya russa només és defensada pel bipartit municipal, i en concret per IC-v ("ecologistes de debó") la defensen en veu baixa. Tot i el qüestionament social s'està tirant endavant i aquests darrers dies continuen fent obres, ha entrat una gran grua per arrencar més alzines i es preparen les rases al terreny per les pilones de la futura "atracció" que malmetrà un munt d'alzines més que no seran tallades segons el parc.

Per altra banda l'associació SOS Tibidabo continua recopilant un munt de signatures contra el projecte, 2000 el dia de Sant Jordi.

mes info sobre el tema i altres agressions a collserola:
http://www.collserola.org/

1 comentari:

Anònim ha dit...

Ja fa 10 anys que les entitats cíviques demanem una protecció real de la serra, davant de les amenaces d'urbanització que marca l'obsolet Pla general metropolità (1976), i reclamem a les administracions que es conservin els espais naturals i agrícoles de l'entorn del Parc de Collserola i se'n modifiqui la planificació urbanística.

Tanmateix, podem comprovar que, amb rares excepcions, el ciment i l'asfalt han engolit tot l'entorn de la serra de Collserola i l'han deixada com una illa verda en l'entorn metropolità. El govern encara autoritza noves urbanitzacions com la de can Busquets a Sant Cugat, el Centre Direccional de Cerdanyola a la plana de la serra; promou el desenvolupament de grans in­fraestructures com el túnel d'Horta i el vial de Cornisa que travessarien la serra; afavoreix la instal·lació de determinats equipaments com el cementiri de Collserola i les EPRES i l'am­pliació del parc d'atraccions del Tibidabo i tantes d'altres agressions a la serra com el mateix pla Caufec; i, alhora, anuncia la propera declaració de Collserola com a Parc Natural.