dissabte, 1 de març del 2008

La Barceloneta contra l'especulació










Aquest matí, en la plaça del mercat de La Barceloneta, s'ha celebrat un acte lúdic reivindicatiu per a denunciar l'especulació i l'assetjament immobiliari cada vegada més presents en el barri. A les 11:00 de l'aquest matí ha començat un programa de radio Contrabanda, on diferents veïns i veïnes de la Barceloneta han donat el seu testimoniatge dels casos de mobbing que sofreixen, sobre el que pensen del pla urbanístic, conegut com "Pla dels Ascensors" que ha provocat des de la seva aprovació un increment desorbitat dels lloguers del barri, dels pisos i de l'especulació

Mentre es realitzava el programa de radio Contrabanda centenars de veïns i veïnes s'han acostat, a la taula informativa que teníem instal·lada on han adquirit xapes reivindicatius i des de on se han repartit més de 1500 fulls informatius sobre la manifestació del dia 7 de març...

El motiu pel qual celebrava aquest acte era denunciar l'assetjament immobiliari al que ens veiem sotmesos cada dia i exigir a l'Ajuntament unes política contundent per a combatre aquest fenomen, així com perseguir a qui exerceix el mobbing. Cada vegada hi ha més casos de mobbing des que fa gairebé un any s'aprovés el "pla dels ascensors" amb els vots de tots els partits polítics. L'assetjament immobiliari es dóna en el barri ja en les seves múltiples formes: des de corts de llum en l'escala, amenaces vetllades de promotors immobiliaris a persones majors perquè embenen els seus pisos fent-los creure que si no perdran la seva pensió, fins al fenomen cada vegada més estès de la no-renovació de contractes cinc anys als quals tenen rendes més baixes.

La Barceloneta resulta cada vegada més un suculent pastís immobiliari del com cap inversor estranger o autòcton no està disposat a perdre el seu tros; a pesar de la crisi immobiliària, els mateixos comercials d'immobiliàries de La Barceloneta repeteixen que aquesta contínua sent un bon lloc d'inversió. El "pla dels ascensors" i la passivitat de l'Ajuntament fan que davant aquesta situació els veïns ens trobem cada més acorralats per la llei del més forta econòmicament.

L'Ajuntament coneix aquesta realitat, i no obstant això, el "pla" no està anul·lat i l'especulació immobiliària ja està produint greus conseqüències negatives en el teixit social de La Barceloneta.

Davant aquesta situació insostenible per als veïns i veïnes del barri: el 7 de març convoquem a tots/es a una manifestació per a demanar:

l'anul·lació del "pla dels ascensors" i l'impuls d'un procés de participació real

una política contundent contra el mobbing immobiliari i aquells que ho exerceixen

que cap veí hagi de marxar-se del barri, ni pel "pla dels ascensors", ni per no poder pagar un lloguer car

Convidem que tot el qual vulgui porti la seva cassola, la seva pancarta amb la seva reivindicació, amb allò que creu que fa falta en el barri. També convidem a totes les associacions, entitats, organitzacions... a que se sumeixen a la manifestació; ja que no només està en joc és el nostre barri, sinó que també un model de ciutat i un model de societat

Si no ho fem junts, sols no anem a poder.

DIA 7 DE MARÇ A LES 19 HORES MANIFESTACIÓ CONTRA L'ESPECULACIÓ, EL MOBBING I EL PLA DELS ASCENSORS


1 comentari:

aigua al coll ha dit...

Veïns de la Barceloneta repartiran més de 6.000 fullets a una manifestació contra el pla d'ascensors




BARCELONA, 1 de març (EUROPA PRESS)

La Plataforma en Defensa de la Barceloneta repartirà més de 6.000 fullets sobre la manifestació que ha convocat per al 7 de març contra el Pla per a la Rehabilitació de l'Habitatge de la zona aprovat per l'Ajuntament de Barcelona el febrer del 2007, també conegut com a pla d'ascensors, ha informat a Europa Press un portaveu de l'agrupació veïnal.

En un acte lúdic reivindicatiu celebrat avui a la Plaça del Mercat de la Barceloneta juntament amb l'Associació de Veïns de L'Òstia, ja s'han repartit 1.500 paperetes, i des de dilluns es repartiran altres 5.000 entre les bústies d'aquest barri del litoral de la ciutat.

Els veïns critiquen que amb el pla d'ascensors, alguns residents històrics han d'anar-se'n perquè la seva casa --en la seva majoria de dimensions reduïdes, conegudes com a quarts de casa-- ha de ser ocupada pel forat de l'elevador.

També lamenten que el preu dels lloguers ha crescut de manera "desorbitada" i ha augmentat el setge immobiliari per "fer fora els veïns i portar turistes".