dimarts, 26 de febrer del 2008

Cartell de la Vaga del 3 al 7 de Març: 2 Dies Ja! Alcalde Culpable de deixar sense Bus Barcelona!


Repressió laboral, llista de sancionats por la Direcció de TMB

Més informació Comitè de Descansos

7 comentaris:

aigua al coll ha dit...

Huelga del 3 al 7 de marzo: Por los 2 días de descanso semanal

Cocheras:

-Zona Franca (Un poco más adelante de donde está la SEAT)
-Triangle (Sant Andreu)
-Horta (Pg Vall d'Hebrón,cerca de Plç Kal Marx,junto al Tanatorio,carretera de Horta a Cerdanyola)
-Ponent (En frente del Hospital de Bellvitge)

Calendario de actividades:

Lunes 3:
De las 4h a las 10h de la Mañana:
Piquete informativo en las cuatro cocheras: Importantísima la asistencia del máximo de compañeros/as.

A las 12h: Asamblea de conductores y conductoras en Plaça Universitat.
De las 16h a las 21h de la Noche:Piquete informativo en las cuatro cocheras: Importantísima la asistencia del máximo de compañeros/as.

Martes 4:
De las 4h a las 10h de la Mañana:
Piquete informativo en las cuatro cocheras: Importantísima la asistencia del máximo de compañeros/as.

A las 12h: Plaça Espanya: Manifestación "Más conductores/as y menos directivos".
De las 16h a las 21h de la Noche:Piquete informativo en las cuatro cocheras: Importantísima la asistencia del máximo de compañeros/as.

Miércoles 5:
De las 4h a las 10h de la Mañana:
Piquete informativo en las cuatro cocheras: Importantísima la asistencia del máximo de compañeros/as.

A las 12h: Plaça Catalunya: Manifestación "Por un Transporte Seguro y Económico".
De las 16h a las 21h de la Noche:Piquete informativo en las cuatro cocheras: Importantísima la asistencia del máximo de compañeros/as.

20h Concentració a Gràcia a la plaça Rius i Taulet (davant de la seu del districte)


Jueves 6:
De las 4h a las 10h de la Mañana:
Piquete informativo en las cuatro cocheras: Importantísima la asistencia del máximo de compañeros/as.

A las 12h: Plaça Universitat: Manifestación "Por los 2 Días sin represión policial. En apoyo del compañero Javi".
De las 16h a las 21h de la Noche:Piquete informativo en las cuatro cocheras: Importantísima la asistencia del máximo de compañeros/as.

20h Concentració a Nou Barris al Parc Central de Nou Barris,(davant de la seu del districte)

Viernes 7:
De las 4h a las 10h de la Mañana:Piquete informativo en las cuatro cocheras: Importantísima la asistencia del máximo de compañeros/as.
A las 12h: Asamblea (Ver el Blog para los detalles).
De las 16h a las 21h de la Noche:Piquete informativo en las cuatro cocheras: Importantísima la asistencia del máximo de compañeros/as.

Sábado 8:
A las 18h Plaça Universitat:
Manifestación del Día de la Mujer Trabajadora
Súmate al Bloque de "Las conductoras de TMB por los 2 días de descanso semanal"

aigua al coll ha dit...

Èxit total de la vaga de conductors d’autobusos de Barcelona

Un conductor és detingut

L’assemblea decideix la continuïtat de la lluita

Aquest migdia al voltant de 1.500 conductors i conductores de TMB de Barcelona han fet una assemblea a la Plaça Universitat, o­n han resolt per majoria mantenir les cinc jornades de vaga d’aquesta setmana, continuant la lluita després fent vaga els dijous. També l’assemblea ha votat la proposta de mantenir indefinidament la vaga, que ha resultat minoritària. A l’assemblea ha quedat clar també que, segons vagin les coses, properes assemblees podran resoldre canviar el pla de lluita aprovat.

A l’assemblea diversos portaveus del comitè de vaga han informat del seguiment pràcticament total de la vaga. Els poquíssims esquirols que han sortit de les cotxeres –cinc en total--ho han fet protegits pels “piquets de la patronal”, amb un desplegament impressionant dels mossos d’esquadra de Saura i el Tripartit i de la guàrdia urbana d’Hereu. S’ha denunciat que, a més del mínims abusius, s’ha impedit mitjançant la coacció i la violència de les forces policials l’exercici del dret dels treballadors i del comitè de vaga a vigilar i informar a través de piquets informatius. L’actuació policial reprimint els treballadors i treballadores ha acabat amb la detenció d’un delegat de CGT a l’entrada de les cotxeres de Triangle. El treballador detingut ha estat traslladat a la comissaria de les Corts acusat d’ “agressió a la guàrdia urbana”, quan ha estat l’actuació repressiva de la policia impedint l’exercici del dret dels treballadors la que ha provocat l’aldarull.

S'ha denunciat també la campanya de mentides i difamació de l'empresa i l'ajuntament contra els conductors i conductores de TMB. Per il·lustrar-ho Saturnino Mercader ha preguntat als conductors "quants de vosaltres treballeu 7hores i 4 minuts al dia?" quan "la jornada de treball real és de 42 hores setmanals, 2 més de les que es treballaven en aquesta mateixa empresa l'any 36". També en un altre intervenció s'ha insistit en què l'empresa fins ara "ha cedit zero" i que s'està disposat a negociar sempre i quan l'empresa posi sobre la taula alguna millora real.

Manifestació cap a comissaria

L’assemblea ha resolt dirigir-se en manifestació a la comissaria o­n era el company detingut. Juntament amb l’emblemàtica “Dos dies, dos dies, dos dies”, durant el recorregut els manifestants hancridat altres consignes com ara “más conductores, menos directivos”, “con esta explotación vamos a terminar, queremos dos días de descanso semanal”, “volem dos dies per descansar” i “Hereu dimissió”.

En arribar a la comissaria de Les Corts el crit unànim ha estat “Juvé, aquí, estamos por ti”, juntament amb denúncies contra la repressió policial (“sin porras no soy nada”, “somos obreros no delincuentes”) i l’exigència de “llibertat, llibertat” per al company detingut.

Dos portaveus dels treballadors han parlat amb els responsables policials que s’han compromès a alliberar el company detingut durant la tarda, després que declarés en presència del seu advocat.Finalment un grup de treballadors s’ha quedat davant la comissaria en solidaritat i a l’espera de la llibertat del company detingut, mentre la resta dels manifestants marxaven per tornar a trobar-se a les portes de les cotxeres a partir de les 3’30 de la tarda.

Tenen tot el dret: solidaritzem-nos!

Els treballadors i treballadores d’autobusos tenen tot el dret a dos dies de descans setmanal. Ens estan donant una lliçó de lluita, amb decisions preses assembleàriament, amb unitat per la base, amb una combativitat i una determinació admirables. L’empresa està fent una campanya basada en la mentida i la falsetat, sancionant treballadors i sense reparar en despeses: 600 milions s’han gastat en l’infame fulletó que està repartint per tot arreu! Està movent, a més, tots els resorts que dóna el poder: mitjans de comunicació massius, forces policials (municipal i de la Generalitat) que reprimeixen i impedeixen exercir drets... No els deixem sols. Donem-los tota la nostra solidaritat: difonent el diari gratuït, contribuint econòmicament a la caixa de resistència (bons, ingressos al compte...), participant de les seves accions (manifestacions, control dels mínims...)...

És ben evident que si guanyen ells, guanyem tots!

Anònim ha dit...

TMB i els costos de la demagògia

TMB ens ha sorprès amb una tramesa al domicili de la ciutadania de Barcelona d’uns fulletons en els quals afirmen que “també” volen dos dies pels conductors i conductores d’autobusos. Bé, ens felicitem que així sigui, tot i que alguna cosa no rutlla si aquestes persones estan disposades a perdre salari fent novament una vaga la setmana vinent.

Calia enviar una tramesa d’aquestes característiques? Alguns rumors diuen que demà dilluns 5 a més a més TMB farà públics uns espais publicitaris a la televisió i la radio. Tant desplegament mediàtic sembla contradir el que els fulletons proclamen: que l’empresa està disposada a concedir el que és de justícia avui en ple segle XXI: dos dies de festa pels conductors i conductores des autobusos.

Que això significa un increment de plantilla? Fantàstic, ens calen més llocs de treball estables i més freqüència d’autobusos, en especial dels de barri i en festius i de nit...

Si TMB es pot permetre AMB ELS NOSTRES DINERS! pagar aquesta campanya publicitària contra un col•lectiu que exerceix el legítim dret de vaga, no ens poden amenaçar a les ciutadanes i ciutadans amb pujades del transport.

aigua al coll ha dit...

Sota el lema “més conductors/es i menys directius”, els conductors de TMB es manifesten fins a la seu del PSC-PSOE de Barcelona

La manifestació ha arrencat de la Plaça Espanya o­n prèviament s’ha informat que la vaga també avui havia tingut un seguiment gairebé del 100%, així com de la continuació de l’escalada repressiva contra els treballadors. En nom del comitè de vaga, Saturnino Mercader ha informat que, a més del company Jové que havia estat detingut el dia anterior i posat en llibertat amb càrrecs la mateixa tarda, també han estat imputats el seu germà, també conductor, i el propi Mercader, ambdós per “desordres públics”.

La manifestació, força combativa, s’ha dirigit a la seu central del PSC-PSOE, al carrer Nicaragua, fortament protegit pels “nois de Saura”. Allà, juntament amb les consignes “dos dies, dos, dies”,“más conductores y menos directivos” i “con esta explotación vamos a acabar, queremos dos días de descanso semanal”, també s’han cridat lemes com ara “Hereu dimissió”, “Vais de progresistas y sois unos fascistas”... dirigits contra el partit governant a l’ajuntament, responsable directe de la situació dels conductors i conductores de TMB.

En les intervencions de diversos treballadors davant la seu del PSC-PSOE s’ha denunciat la falsetat tant de la informació com dels arguments de l’empresa i de l’alcaldia per oposar-se a les reivindicacions dels treballadors, arribant a plantejar que suposarien un encariment del preu del transport públic. Saturnino Mercader ha denunciat que els conductors de l'EMT de Madrid cobren al voltant de 100 euros mensuals més i disposen dels dos dies de descans setmanal, una jornada sense temps de presència ni les 80 hores de compliment obligat i, tot i tenir també millor flota d’autobusos, el preu del bitllet a Madrid és d’1 euro, un 30% menys que a Barcelona. També s’ha relacionat aquesta situació amb el despilfarrament i sobrecost que suposa mantenir una quantitat enorme de directius –més de 200-- amb sous astronòmics.

També s’ha denunciat la manipulació informativa i la lamentable demagògia del diari la Vanguardia que, en un ampli reportatge que sembla dictat per la direcció de l’empresa, ha fet fins i tot públics els telèfons d’alguns membres del comitè de vaga animant els lectors a fer-los saber el seu malestar per la vaga. Sembla, però, que amb gens d’èxit.

Tenen tot el dret: solidaritzem-nos!

Els treballadors i treballadores d’autobusos tenen tot el dret a dos dies de descans setmanal. Ens estan donant una lliçó de lluita, amb decisions preses assembleàriament, amb unitat per la base, amb una combativitat i una determinació admirables. L’empresa i l'Ajuntament estan fent una campanya basada en la mentida i la falsetat, sancionant treballadors i sense reparar en despeses: 600 milions s’han gastat en l’infame fulletó que està repartint per tot arreu! Està movent, a més, tots els resorts que dóna el poder: mitjans de comunicació massius (últim exemple: La Vanguardia), forces policials (municipal i de la Generalitat) que reprimeixen i impedeixen exercir drets, detenen i processen... No els deixem sols. Donem-los tota la nostra solidaritat: difonent el diari gratuït, contribuint econòmicament a la caixa de resistència (bons, ingressos al compte...), participant de les seves accions (manifestacions, control dels mínims...), organitzant accions de suport als barris...

És ben evident que si guanyen ells, guanyem tots!

aigua al coll ha dit...

La FAVB vol saber el cost de la «campanya antivaga»




La Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) va carregar ahir contra la campanya que ha engegat TMB per desacreditar els vaguistes, que inclou la distribució de tríptics i anuncis en els mitjans. La federació creu que TMB oblida que «la vaga és un dret», i hi afegeix: «El que ningú ens ha dit és quant ens costa a la ciutadania la campanya de propaganda antivaga.» La FAVB recorda que TMB «és una empresa pública», i demana conèixer el cost de la campanya i el dels sous dels treballadors, «des dels directius fins als conductors».

Anònim ha dit...

Federació Local de Barcelona. Secretaria de Comunicació.

Tercer día de Huelga total de los autobuses de TMB


Hay que recordar que los conductores/as están secundado masivamente esta huelga y esto queda completamente patente al ser cada conductor/a individualmente él que vuelve a entrar el autobús a retiro una vez se acaban los horarios de los servicios mínimos. Eso si contar, que la mitad de los trabajadores/as no tiene servicios mínimos y secundan la huelga completamente.

Los conductores/as hoy se han dirigido al Hotel Palace donde a las 13:30 se realizaba un Almuerzo-coloquio de Carme Chacón (PSC) en Tribuna Barcelona.

Allí mismo han reclamado al candidato a la presidencia y actual presidente del Gobierno, a la candidata del PSC en Catalunya y al Alcalde de Barcelona que “propongan una solución satisfactoria para los conductores/as de TMB antes del día de las Elecciones, que demuestre que el PSC-PSOE está por el pleno empleo (como dice Zapatero), por la mejora de la calidad de vida y del trabajo (como dice Chacón) y por la mejora de la calidad de los servicios públicos (como dice Hereu)”.

De esta manera, los conductores/as han afirmado, el PSC-PSOE “podría mostrar a todos los trabajadores y trabajadoras de Barcelona, Catalunya y el Estado español que son realmente diferentes del Partido Popular. De esta manera también, podrían vencer a esa abstención que tanto temen y que viene del desencanto de millones de personas que ven como prometen pero no cumplen.

Señores y señoras del PSC-PSOE, tienen una oportunidad de oro para ganarse el apoyo de la gente de Barcelona si entre hoy, mañana o el viernes, se llega a un acuerdo satisfactorio con los conductores/as de Barcelona y se acaba el conflicto, se acaban las huelgas y se llega a un punto de encuentro que beneficie a todos y todas”.

Pedimos a la Dirección de TMB que recapacite y no siga encerrada en la propuesta del Departament de Treball, que fue rechazada mayoritariamente por la plantilla de conductores/as en la Asamblea del pasado 12 de febrero.

A pesar de que la empresa se sigue negando de forma ilegal a dar la lista de los servicios mínimos, la jornada de hoy ha transcurrido con tranquilidad en las cocheras, gracias al dialogo entre conductores/as y los Mossos d’esquadra, donde se les ha explicado detalladamente la problemática que está creando la Dirección de TMB al negarse a dar una información necesaria para el Comité de huelga.

Anònim ha dit...

Solidaritat amb els treballadors sancionats a TMB

Bones companys/es,

Com us vam comentar fa pocs dies, ja tenim els bons d'ajut als sancionats de la vaga de nadal a 5 euros cada un. Podeu trobar blocs de bons d'ajut a:

-Terra d'escudella
-Espai Obert
-La Barraqueta
-CNT Joaquín Costa
-CNT Medinacelli
-CGT
-La ciutat invisible
-Can Vies
-Centre Social de l'Esquerra de l'Eixample

Us recordem que el numero de compte de suport als sancionats és: 2100-0647-91-0200245171

Gràcies a totes i tots. Seguim en la lluita,

Comitè de descansos