diumenge, 6 de gener del 2008

Una lectura crítica del Pacte Nacional per l’Habitatge i dels seus anomenats reptes


El 8 d’octubre va sortir a tots els mitjans catalans la foto de família dels firmants del Pacte Nacional per l’Habitatge. Ja vam analitzar, a partir del primer esborrany del Pacte, la gran cortina de fum que, en el nostre parer, suposa. Tot i així, ens sembla important entrar més detalladament en el contingut del document firmat ja que pretén determinar la política d’habitatge durant els propers deu any i més enllà. A més a més ja ha produït un dels seus objectius: fer desaparèixer dels titulars la situació completament insostenible de la situació de l’habitatge a Catalunya i substituir-los per altres que se centren en els “avenços” de la construcció d’habitatges de protecció oficial (HPOs).

Llegir article sencer

2 comentaris:

Anònim ha dit...

La solució als alts preus de l'habitatge és molt fàcil, simplement toca transformar més sól rústic en urbanitzable, així baixaran els preus.

Anònim ha dit...

Home, jo crec que la expropiació dels pisos abandonats és una mica més ecològica, no creus? Hi ha més de 4000000 d'habitatges buits al estat espanyol. Així la administració podria tenir un parc públic de lloguer accesible que compensés una mica el lliure mercat, però això no s'atreviran a fer-ho