dijous, 1 de novembre del 2007

Aturem el Barcelona Meeting Point


Del 6 a l'11 de novembre de 2007
Setmana d'accions descentralitzades en defensa del territori i contra l'especulació

Prepara la teva acció, acte, xerrada, xocolatada, manifestació, cassolada, passi de vídeo, ... per aquella setmana

Convoquem a la

manifestació que tindrà lloc el pròxim dissabte 10 de novembre a les 12 hores a la Plaça Orfila.

L1 Sant Andreu

Un any més, es celebra el Barcelona Meeting Point (BMP), un congrés internacional que congrega a tots els actors del món de la màfia immobiliària. Aquestes empreses, tant privades com públiques, no amaguen els elevats marges de benefici; les característiques del sector fan que es puguin acumular grans riqueses en un temps relativament curt, en una clara mostra del que podríem anomenar crim organitzat i legal. No sols no amaguen els beneficis astronòmics, sinó que presenten com a equipaments i serveis les grans infraestructures depredadores: autopistes, Tren d'Alta Velocitat (TAV), Molta Alta Tensió (MAT)…

Els grups immobiliaris i les constructores, conjuntament amb les institucions públiques, projecten un model territorial pensat en l'impuls dels negocis empresarials i no en la necessitat de les persones. No els importa qui habita el territori, tot és a la seva disposició per fer-hi negocis, tot està en venta, per ells no som persones sinó mercaderies i els qui ens atrevim a protestar, un obstacle pels seus interessos.

Actualment hi ha nombrosos casos d'especulació urbanística i destrucció del territori, especialment a l'àrea de Barcelona: el Pla Caufec a Esplugues, la remodelació de Torre Baró, el Pla de la Barceloneta, la construcció de gratacels a Santa Coloma, la destrucció d'habitatges i polígons industrials a Poblenou, la construcció de grans edificis d'oficines i hotels a tot el litoral barceloní, l'ampliació del port i de l'aeroport, el pas de l'AVE per Sants i la Sagrera, la destrucció de cases al barri de la Trinitat, i un llarg etcètera arreu.

Aquest any pel BMP volem destacar també el Pla de Remodelació de les Cases Barates de Bon Pastor (Sant Andreu) on Patronat de l'Habitatge i Ajuntament de Barcelona, conjuntament amb la constructora Dragados, volen destruir tot un barri de 784 cases per a construir-hi 1000 pisos i 2 gratacels a la vora del riu Besòs. El passat 19 d'octubre 12 furgonetes antidisturbis dels UPAS van executar il·legalment un desallotjament contra 4 famílies (que segueixen a l'espera d'una sentència judicial per la via contencioso-administrativa), que va acabar amb una càrrega policial brutal amb el resultat de més de 10 persones ferides, entre elles vàries persones d'edat avançada.

Ens manifestem també perquè volem recordar que no obstant allò que diuen els mitjans de comunicació de masses, el conflicte veïnal i que el conflicte veïnal a Bon Pastor no ha acabat, doncs encara queden tres fases més. Defensem les Cases Barates com a llegat obrer i denunciem la intenció de les institucions de destruir un barri sencer i amb una singularitat especial en les relacions comunitàries al carrer. No volem el model de ciutat que ens imposen els polítics i defensem les Cases Barates com a patrimoni històric, cultural i social.

Aquest any la manifestació contra el BMP es convoca a Sant Andreu com a exemple de centre de lluita contra l'especulació exercida per les institucions públiques, no només en el cas de les Cases Barates de Bon Pastor, sinó que també per la semiprivatització dels terrenys que ocupaven les casernes militars, l'edificació en zones destinades a espais verds o la criminalització de l'okupació, entre d'altres.

Convoquem a la manifestació que tindrà lloc el pròxim dissabte 10 de novembre a les 12 hores a la Plaça Orfila.


QUÈ ÉS EL BARCELONA MEETING POINT?

Les protestes pel Barcelona Meeting Point 2006 surten al carrer