dilluns, 29 de març del 2010

(D’) EVOLUTION SUMMIT


Els Beneficis de la Cultura

Del 29 al 31 de Març de 2010

NOSALTRES CREEM, NOSALTRES DECIDIM

http://d-evolution.fcforum.net/CA/

Cimera ciutadana per a obrir les ments dels ministres de Cultura de la Comunitat Europea, reunits a Barcelona en el marc de la Presidència Espanyola de la Unió Europea .

El 30 i 31 de març els ministres de cultura dels 27 països de la UE han estat convidats per la ministra de Cultura espanyola, Sra. Ángeles González Sinde, a reunir-se a Barcelona en motiu de la Cimera de ministres per clausurar el Fòrum Europeu d’Indústries Culturals organitzat per la Cambra de Comerç, el Ministeri de Cultura i la Comissió de educació de la EU que comença el dia 29 de març.

Vi$t l’€nfocam€nt in€quívoc qu€ $ugg€r€ix aqu€$ta trobada €ntr€ indu$tria i “cultura” , la comunitat creativa i la societat civil han organitzat tres dies d’activitats per a explicar quina cultura es vol per a l’era digital: un model de cultura que beneficiï a tots, ciutadans, creadors i emprenedors: un model de cultura que incentivi la creativitat i no només la recaptació, i, sobretot, que no ataqui Internet, ni les noves possibilitats que la xarxa ofereix per als creadors i per a la societat en general. La cultura no és solament indústria de l’entreteniment audiovisual, és molt més, és el nostre llegat cultural, són els creadors i és la ciutadania.

Conscients que deixar fora la comunitat creativa i la ciutadania ha sigut a causa de la tan atapeïda agenda dels Ministres, hem volgut cobrir aquesta llacuna creant un event paral·lel: el (D’) EVOLUTION SUMMIT: els Beneficis de la Cultura.

Els ciutadans i ciutadanes convidem els ministres, els ponents i la premsa a participar en el (D’) Evolution Summit, per a comprendre el que realment està passant amb la cultura i els creadors..

Els horaris estan plantejats perquè sigui possible conciliar-los amb els horaris de l’agenda ministerial i en tot moment hi haurà personal qualificat per a informar-los .

La Cimera ciutadana (D’) Evolution, els beneficis de la cultura, explica i ofereix solucions pràctiques legals a les noves problemàtiques basant-se en el document internacional Carta per a la Innovació, la Creativitat i l’Accés al Coneixement que s’empara en la declaració del Comitè de Drets Econòmics, Socials i Culturals de l’ONU [1].

Del 29 al 31 de març 2010 es retransmitirán en directe desde aquesta mateixa web totes les activitats del programa; un streaming permanent amb la intenció d’explicar el que es diu en el congrés i en la trobada dels ministres i donant sobre això les respostes, propostes i perspectives de la ciutadania, com si ens ho haguessin demanat.

En el programa s’alternaran moments en els quals s’explicarà detalladament com és l’evolució necessària cap a un model beneficiós per a tots i com aconseguir-ho, amb moments en els quals es recorrerà a exemples pràctics .

D’ EVOLUTION es divideix en 6 àrees d’acció:


- Nosaltres creem, nosaltres decidim : (Click aquí)

els artistes han de poder viure del seu treball si així ho desitgen

- El Cobrador del Track, reality show: (Click aquí)

Repartiment just de drets d’autor i reforma de les entitats de gestió .

- Compartir és necessari: (Click aquí)

com protegir el nostre dret a compartir, a citar i a encaixar en un món d’individus autònoms i interconnectats

- Jo sóc coproductor(a) de Vicky Cristina Barcelona: (Click aquí)

De com els diners públics han de repercutir en allò públic i no ser privatitzats .

- Nous models de beneficis: (Click aquí)

Els ciutadans no som el problema, som la solució

Mangas Verdes dixit

- Internet no serà una altra TV: (Click aquí)

Defensem la neutralitat a la xarxa i ens encaminem cap a Granada, propera cita.


Els moments explicatius:


Ministres oblidin el passat i vinguin amb nosaltres al futur:

6 horas de vídeos explicatius del que cal fer i sobre la forma amb què cal fer-ho.
Amb la participació d’experts en la matèria: Michel Bauwens (P2p Foundation), el Cosmonauta (Riot Cinema), YProductions, Hackta… els vídeos aborden les 6 àrees temàtiques anteriors amb un llenguatge senzill perquè tothom pugui entendre el que hem anat explicant des de fa anys i que no volen sentir.


Exemples pràctics en acció per Barcelona:


- Lliurament de músiques per a les perruqueries vs. l’avarícia que no entén de futur .

- No pagarem els plats trencats d’una indústria que es resisteix a adaptar-se a la realitat – Leo Bassi.

- A la recerca d’un amic (nord)americà: cercant ajut per a parlar amb l’ambaixador d’EEUU sobre l’informe 301.

- La Ponència que manca

- Benvolguda ministra, benvolguts ministres, això és el que vostès es pensen que està passant i això és el que passa:

actuacions en directe de la comunitat creativa tal com és de debò: Derivart, Màquina de Turing en concerto de lliure descarrega…,

*(Sens dubte els ministres preferiran veure la comunitat creativa en acció, abans que anar al Liceu a veure un espectacle pagat amb els nostres diners, però que mai ens podrem permetre).


Punt d’informació permanent


29 de març 2010, de 11h a 21h a Conservas, (carrer Sant Pau 58 baixos – Metro: Liceu – Barcelona)

30 de març 2010, de 11h a 21h al plaza Fossar de les Moreres, (a pocs metres del congrés dels ministres -Metro: Jaume I o Barceloneta – Barcelona)

31 de març 2010, de 11h a 21h en Conservas, (carrer Sant Pau 58 baixos – Metro: Liceu – Barcelona)

Telèfon: (+34)648 641 336

Del 29 al 31 de Març,

Retransmissió en directe les 24h

Sense interrupcions en aquesta mateixa web.