diumenge, 25 d’octubre del 2009

L'hotel del Palau

Hereu accepta al final aturar l'hotel del Palau

La comissió d'urbanisme de l'Ajuntament aturarà avui la tramitació del polèmic hotel que s'havia de construir davant del Palau de la Música. El 25 de setembre l'AVUI va revelar que Manuel Valderrama Blanca era alhora promotor de l'establiment i vocal de la Fundació Orfeó Català. En l'edició del 29 de setembre, l'AVUI va destapar que la permuta per poder aixecar l'hotel s'havia fet al marge de la llei.

La proposta que avui anirà a la comissió d'urbanisme donarà llum verda a suspendre l'aprovació definitiva del projecte, "atesa l'existència de motius determinants", segons fonts del consistori. El plenari del consell del districte de Ciutat Vella, a proposta d'ERC, ja va acordar el 2 d'octubre demanar aquesta suspensió.

L'equip de govern de l'Ajuntament rectifica així una postura que semblava inamovible. L'alcalde Jordi Hereu va dir el 24 de setembre, després d'assistir a l'ofici de la Mercè, que el planejament estava "fet i ben fet i que tirava endavant", tot i que va matisar que escoltaria el que decidissin els nous gestors del Palau.

Però després d'aquestes declaracions de l'alcalde el PSC es va quedar sol defensant el planejament, perquè fins i tot el seu soci de govern a l'Ajuntament, ICV, s'hi va pronunciar en contra i va demanar que s'aturés "amb independència de la posició de la nova junta del Palau".

Aquest declaració d'ICV es va produir l'1 d'octubre, 24 hores després que els líders de Ciutat Vella, que van demanar a la fiscalia la paralització del projecte, critiquessin durament la postura tèbia d'aquesta formació política, que en el seu moment va votar a favor de l'hotel. El 2 d'octubre es va saber que la fiscalia havia obert diligències per aclarir si hi ha indicis de delicte en aquesta operació urbanística, darrere la qual també hi ha Fèlix Millet.

La comissió d'urbanisme, d'altra banda, també suspendrà avui la polèmica tramitació de l'escola que els Legionarios de Cristo preveuen fer a Collserola i que ha topat amb una forta oposició veïnal.

Publicat en el diari AVUI per Maria Favà