A l’Enric Duran se l’ha posat en presó provisional per silenciar-lo, perquè els bancs i alguns interessos polítics volen que la gent s’oblidi d’ell. Han aplicat aquesta mesura per un suposat "risc de fuga", però diversos textos, convocatòries i actes demostren que l’Enric havia tornat per quedar-se, perquè vol que es faci el judici, ja que aquest forma part de l’estratègia de denúncia contra el sistema financer.
Per aquests motius, des del Grup de suport a l’Enric Duran demanen la seva llibertat.
SIGNA A: www.podem.cat/node/1897
DIFON !! Envieu aquest correu a totes les persones que creieu que volen solidaritzar-se amb l’Enric d’alguna manera. El dia 10 de maig s’entregaran totes les signatures individuals i col·lectives als jutjats.
MATERIALS INFORMATIUS PER TAL DE SABER QUI ÉS I QUÈ PROPOSA L’ENRIC DURAN I EL COL·LECTIU CRISI
Qui és l’Enric Duran?
Enric Duran (Vilanova i la Geltrú, 1976) és un activista català molt implicat en la consulta per l’abolició del deute extern (1999-2000), el Moviment de Resistència Global (2000-2002), la Campanya contra el Banc Mundial (2001), la Campanya contra l’Europa del Capital (2002), promotor de projectes com l’agència de notícies liberinfo.net (des de 2002), de l’Infoespai de Gràcia (des de 2003), de l’Entesa pel Decreixament (2007-2008) i de Temps de re-voltes (2008).
Actualment és el responsable del butlletí "Crisi" / "Podem" i membre Col·lectiu Crisi (www.17-s.info).
Documental "INSUBMÍS A LA BANCA"
Un documental d’Elisenda Trilla i Miquel Martí Freixas
>>>>> El documental, de 23 minuts, el podeu visionar al web:
www.granangular.cat/fitxadocu.php?ID=464
Comentari dels autors:
Durant més de dos anys, l’activista català Enric Duran ha obtingut préstecs per un total de 492.000€ de 39 entitats bancàries i ha destinat els diners, segons diu, als moviments socials que miren de construir alternatives. La qüestió és que ha anunciat públicament que no pensa tornar els diners i defineix la seva acció com un acte d’insubmissió a la banca, com una nova forma de desobediència civil.
Aquest documental proposa una reflexió sobre la seva acció on el propi Enric Duran hi participa amb una auto-entrevista que ha enviat als autors.
Amb “Insubmís a la banca” hem volgut acostar-nos a l’Enric Duran -dins les possibilitats que la situació legal del nostre protagonista ens han permès- per desxifrar els seus motius, contextualitzar l’acció i conèixer la seva opinió envers el món que ens envolta. I sobretot fer-ho abans que es dilueixi en la nostre societat de l’espectacle on ens toca viure.
Ja fa bastants anys que coneixíem l’Enric Duran. Apropar-se als moviments socials a Catalunya significava trobar-se’l tard o d’hora, treballant de manera infatigable. El 17 de setembre de 2008 va aparèixer una nova publicació gratuïta amb continguts alternatius: “Crisi”. El més sorprenent és que a les pàgines centrals, l’Enric Duran va fer pública una acció de desobediència a la banca que ningú no hauria imaginat, un acció directa que ens fa pensar tant en Thoreau, com en les expropiacions dels anarquistes del passat fusionades amb tècniques, valors i mitjans del segle XXI. Ens vam quedar bocabadats.
Elisenda Trilla / M. Martí Freixas
"Abolim la Banca", Llibre de l’Enric Duran
www.enricduran.cat/abolim_la_banca
El podeu descarregar en pdf a:
www.podem.cat/sites/default/files/desobeint_la_banca.pdf
"Escric en aquestes pàgines per fer públic que he expropiat 492.000 euros a 39 entitats bancàries a través de 68 operacions de crèdits. Incloent interessos de demora, la xifra actual del deute és de més de 500.000 euros que no pagaré".
Dia 17 de setembre de 2008. Crisi, un diari peculiar, inundava les ciutats i els pobles catalans. El titular preguntava al lector: "Creus que els bancs et roben?". L’activista, Enric Duràn, revelava en aquesta publicació com havia expropiat 39 entitats bancàries per reivindicar una nova forma de desobedìència civil a l’altura dels temps que corren. Coincidint amb la seva tornada a l’activitat pública, després de 6 mesos en parador desconegut, l’Enric ens explica amb aquest llibre el com i el perquè de la seva acció i suggereix alternatives al sistema actual.
"Quan el finançament al consum i l’especulació són dominants a la nostra societat, què millor que "robar" als que ens roben i repartir els diners entre els grups que ho denuncien i construeixen alternatives?".
Blog de l’Enric Duran
Webs Col·lectiu Crisi / Revista Podem
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada